پسر مهدی کروبی ضمن اعلام حمایت پدرش از پزشکیان گفته است: اگر خصومت و حسادت برخی اصلاحطلبان در سال ۱۳۸۴ نبود مهدی کروبی رئیس جمهور بود!
سرویس سیاست مشرق – «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
طعم خوب “رأی بد” برای ظریف
محمدجواد ظریف، وزیر سابق امور خارجه به تازگی در یک میتینگ سیاسی برای مسعود پزشکیان تبلیغ کرد.
به گزارش مجاهدت از ایلنا، ظریف در این سخنرانی به مواردی اشاره کرده که بخشهایی از آنرا در ادامه میخوانید:
_ (در اشاره به کارنامه دولت روحانی) برخلاف همه محاسبات و پیشگوییها، اثر انتخاب خود را دیدید، احترام جهان و احترام همه ملتها که منادی گفتگوی تمدن ها را داشتیم بطوریکه تمام دروغ ها را نقش برآب کرد!
_ انتخاب می کنیم جوانان بجای پناه بردن به کشورهای خارجی با عشق و امید در کشور بمانند، انتخاب می کنیم که پدران و مادران در آرزوی فرزندانشان حسرت نخورند. انتخاب می کنیم ایران و ایرانی در همه جا سرفراز باشد و تحریم نکنند تا مجبور شوند ایران و ایرانی را تکریم کنند.[1]
*آقای ظریف اگر میخواهد یک سیاستمدار منطقی و راستگو باشد طبعا باید حرف راست بزند و منطقی رفتار کند.
آنچه که مردم از اثر انتخاب خود در سالهای 92 و 96 دیدند به جز ناکارآمدی، تحریم بیشتر و بیدستاوردی چه بود؟!
مگر این آقای ظریف نبود که صراحتا و پس از آنهمه مذاکره اعلام کرد ما نمیتوانیم حتی یک حساب ساده در بانکهای انگلیس باز کنیم؟
و مگر این شخص آقای روحانی نبود که مدتها پس از مذاکرات؛ سوگمندانه گفت: مگر کشورها دیوانهاند که با آمریکا مذاکره و توافق کنند.
از باب احترام جهان نیز اینکه ظریف در آمریکا نمیتوانست خارج از خطوط ترسیمی پلیس حرکت کند و به عیادت همکار خود برود و یا صحبتهای ترامپ درباره تروریست نامیدن مردم ایران برای هر جویای حقیقتی کافیست.
آقای ظریف گویا فراموش کرده است که باراک اوباما در صبح روز معاهده برجام و برای اینکه تهمانده دستاورد را هم از دست ظریف بگیرد دست به تحریم ایران زد!
بماند که حتی مضحکترین بخشهای توافقات موقت ژنو از قبیل “ماجرای سنگهای قیمتی” هم نتوانست مردم را روی صندلیهای نمایش برجام نگه دارد!
ما همچنین یادآوری میکنیم زمانی را به آقای ظریف که ماجرای “پناه بردن جوانان ایرانی به کشورهای خارجی” از سوی معاون علمی رئیسجمهور روحانی مورد تردید قرار گرفت و دکتر سورنا ستاری به درستی از این گفت که مسئله فرار مغزها از آن کلاههای گشادی است که روی سر کشور گذاشتهاند![2]
ستاری استدلال کرد که این مسئله یک پروپاگاندای تبلیغاتی علیه ایران بیشتر نیست.
نتیجه آنکه مسئله فرار مغزها و جوانان اگر درست باشد بیشتر در دهه 90 و در دولت متبوع ظریف بروز کرده و اگر غلط باشد یعنی ظریف هم جزو کسانی است که کلاه روی سر کشور میگذارند!
تمام این گزارههای تاریخی که اتفاقا در همین نزدیکی هم رخ دادهاند نشان میدهد که آقای ظریف نه بر اساس کارنامه و نه بر اساس سبک و سیاق سیاسی؛ شأنیت آنرا ندارد که برای مردم “رأی خوب” را تبیین کند.
***
حرفهای پسر کروبی درباره خصومت و حسادت برخی اصلاحطلبان
مهدی کروبی، از اصلاحطلبان ستادی است که به دلیل فعالیتهای خود در فتنه 88 و توبه نکردن علنی از آن رفتارهای غلط در حصر خانگی قرار دارد.
حسین کروبی، فرزند وی با تازگی در اظهاراتی که اعتمادآنلاین آنها را منتشر کرد ضمن اعلام حمایت کروبی از مسعود پزشکیان گفته است:
“اگر خصومت و حسادت برخی اصلاح طلبان در سال ۱۳۸۴ نبود مهدی کروبی رئیس جمهور بود و بلای محمود احمدی نژاد بر سر ملت فرود نمی آمد و پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت نمیرفت و تحریمها شکل نمیگرفت. او در همه سالهای حصر غیرقانونی بر امید و اصلاح و مبارزه قانونی تاکید کرده است.”[3]
*اختلافات درونی اصلاحطلبان وارد مرحله جنون شده و انتخابات هم برای آن به مثابه یک کاتالیزور عمل کرده است.
کار این اختلافات که بویژه میان چپهای ستادی و مسعود پزشکیان بروز یافته به جایی رسیده است که حتی اخیرا دیدیم که محمدرضا تاجیک، از تئوریسینهای ستادی جریان چپ صراحتا و در یک مصاحبه تأکید کرد که پزشکیان نمیتواند دریچهای بگشاید.[4]
برخی محافل تحلیلی از این میگویند که چپهای ستادی؛ پزشکیان را حامل اصلاحطلبی نمیدانند و حتی معتقدند او پروژه نظام برای افزایش مشارکت انتخاباتی است! از همین رو یا در قبال پزشکیان سکوت کردهاند و یا مثل تاجیک صراحتا در نقد او سخن میگویند.
برایندهای تحلیلی از این میگوید که اصلاحطلبان ستادی معتقدند کاراکتر پزشکیان توانایی جذب آرای خاموش و خاکستری را هم ندارد و از همین رو اعلام حمایت از وی بیفایده است.
***
استدلال جالب آیتا… عاملی برای مشارکت انتخاباتی
اگر رأی ندهیم؛ فردا نباید گلایه کنیم
آیتا… سیدحسن عاملی، عضو مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه اردبیل؛ طی سخنانی در خطبههای این هفته نماز جمعه به اهمیت حضور در انتخابات اشاره کرد و خطاب به کسانی که نمیخواهند رأی بدهند، گفته است: در حال حاضر توصیه اول ما شرکت در انتخابات است. مبادا دفتر حسنات عزیزان از این حسنه بزرگ خالی باشد. بدون تردید انتخاب انسان صالح و شایسته برای تولیت امور مسلمان ها از تمام حسنات بالاتر است. از طرفی “حضور در صحنه”، مانور قدرت و اقتدار و انسجام ملی در برابر دشمنانی است که بیش از ۴۰ سال است در کمین کشور ما و ملت ما هستند. هیچ انسان عاقلی در برابر دشمن غدّار خود چراغ سبز نشان نمی دهد و هیچ عاقلی تعیین سرنوشت خود را به کس دیگری نمیسپارد. (کنایه از رأی ندادن!)
به گزارش مجاهدت از شفقنا، وی تصریح میکند: کسانی که گلایهای از مدیریت کشور دارند دقت کنند که جمهوری اسلامی سلایق متفاوت اقتصادی و سیاسی را در معرض انتخاب ملت قرار داده است. حالا موسم رفع گلایه با انتخاب فرد اصلح، سلیقه اصلح و تفکر اصلح است و بعد از انتخاب، فردا دیگر جای گلایه نیست.[5]
*استدلال آیتا… عاملی در لزوم رأی دادن و البته رأی خوب دادن جامع و مانع است.
در عین حال و در باب ذکر مثال و توضیح پیرامون جمله آخر ایشان مبنی بر اینکه “فردای انتخابات دیگر جای گلایه نیست” باید گفت که این یک منطق کمتر گفته شده در ساحت دموکراسی ایرانی است.
به این معنی که مردم؛ اعم از آنها که رأی میدهند یا رأی نمیدهند؛ باید بدانند که اوضاع کشور طی 4 سال آینده ماحصل رأی آنهاست.
به این معنی که فردی که رأی نمیدهد یعنی اجازه داده است که سیاستمدار ضعیف رئیسجمهور شود و فردی هم که رأی میدهد اما به “رأی خوب” و کارنامه نامزدها اهمیتی نمیدهد باید بداند که در قبال کژیها و بیعملیهای بزرگ 4 سال آینده مسئول است.
این دو جماعت طبعا در فرداروز انتخابات نباید بابت هیچ مشکلی گلایه کنند و اجرا نشدن وعدههای مهم نامزد پیروز هم یقینا بر عهده آنهاست.
در همین زمینه میتوان به مثالی از کشور فرانسه نیز اشاره کرد که در جریان اعتراضات اقتصادی جلیقهزردهای معترض به وضعیت معیشت؛ رسانههای بزرگ فرانسه در هنگام مصاحبه با معترضین؛ نخستین سؤالی که میپرسیدند این بود که به چه کسی رأی دادهاید؟!
کنایه از اینکه اعتراض شما بلاوجه است و رئیسجمهور ماکرون که عامل وضعیت اقتصادی فعلی است؛ انتخاب خود شماهاست!
لذاست که انتظار میرود همه یکانیکان آحاد جامعه و ایضا جوانان و نوجوانان عزیز رأیاولی در انتخابات شرکت کنند و جدای از حب و بغضهای شخصی و اهمیت دادن به مقولات نامهم؛ “رأی خوب”را بر اساس کارنامه نامزدها داخل صندوق بیاندازند تا معیشت خودشان بهبود یابد و سرعت پیشرفت کشور هم بیشتر شود.
***
1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1496308
2_ mshrgh.ir/1019636
3_ https://www.etemadonline.com/tiny/news-664039
4_ mshrgh.ir/1614511
5_ https://fa.shafaqna.com/?p=1827646
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است