عضو کمیسیون عمران مجلس: آمار ضعیف بانک‌ها در اعطای تسهیلات به بخش مسکن/ تولید مسکن در محدوده شهر‌ها راهکار قانونی دارد

عضو کمیسیون عمران مجلس: آمار ضعیف بانک ها در اعطای تسهیلات به بخش مسکن/ تولید مسکن در محدوده شهرها راهکار قانونی دارد


«احمد دنیامالی» عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اخبار داخلی دفاع‌پرس، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر لزوم تولید مسکن درخصوص موانع این مهم، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که هم اکنون بر سر راه جهش تولید مسکن قرار دارد، عدم رعایت قانون جهش تولید مسکن است.

دنیامالی تصریح کرد: قانون جهش تولید مسکن به صورت شفاف اعلام کرده است که ۲۰ درصد منابع همه بانک‌ها اعم از خصوصی و دولتی باید صرف تولید مسکن شود، در سال اول باید ۳۶۰ هزار میلیارد تومان اختصاص پیدا می‌کرد و در سال دوم باید رقمی در حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان باید به بخش مسکن تسهیلات داده می‌شد.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی بیان داشت: مبتنی بر آماری که دو هفته گذشته به دست بنده رسیده است، ۱۱۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش مسکن اعطا شده است، در جلسه آخری که رئیس جمهور هم در آن حضور پیدا کردند، مقرر شد که وزیر اقتصاد و امور دارایی، وزیر راه و شهرسازی، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور موانع اعطای تسهیلات به بخش مسکن را مورد برررسی قرار دهند و تدابیری اتخاذ کنند تا ما بتوانیم بانک‌ها را در مسیر اعطای تسهیلات به بخش مسکن قرار دهیم.

وی افزود: طبق قانون اگر بانک‌ها به وظایف خود درخصوص اعطای تسهیلات به بخش مسکن عمل نکنند، مشمول جریمه و مالیات خواهند شد، ما بر این اعتقاد هستیم که موضوع تسهیلات توسط بانک‌ها به بخش مسکن بسیار حائز اهمیت است.

دنیامالی خاطرنشان کرد: اخیراً بنده متوجه شدم که رئیس کل بانک مرکزی ابلاغیه‌ای را به بانک‌ها ارسال کرده است که به موجب آن بانک‌ها موظفند به قانون جهش تولید مسکن عمل کنند. ما به دوستانمان در دولت عرض کردیم که اگر قانون ایرادی دارد و یا دولت راهکار‌های تأمین مالی دیگری مد نظر دارند، پیشنهادات خود را در قالب لایحه به مجلس ارسال کنند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: طبق قانون اگر تشخیص داده شد که اراضی مناسب توسعه مسکن است و در محدوده شهر‌ها قرار دارد، می‌توان در کمیسیون‌های مختلف مانند شورای عالی معماری و شهرسازی موضوع را مطرح کرد و مجوز ساخت را اخذ نمود، بنابراین در این حوزه مشکل قانونی نداریم.

وی افزود: در جلسه آخر شورای عالی مسکن گلایه‌ای که از بعضی استان‌ها وجود داشت درخصوص عدم توجه به این بخش قانونی بود که نتوانسته بودند مبتنی بر قانون از شورای عالی معماری و شهرسازی مجوز ساخت مسکن را در محدوده شهر‌ها بگیرند.

دنیامالی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین موضوع تأمین زمین است که تاکنون ۳۰ هزار هکتار آن اختصاص پیدا کرده است و ۲۰ هزار هکتار دیگر هم در حال آماده سازی است، یعنی چیزی حدود ۵۰ هزار هکتار تاکنون عمده مشکلاتشان رفع شده است.

انتهای پیام/371

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید