گروه استانهای دفاعپرس – عصمت دهقانیِ: از کلمه حجاب بهعنوان پوشش و آنچه بوسیله آن خود را میپوشانند، حائل بین دو چیز، ستر و پرده قرار دادن یاد میشود. در اصطلاح دینی، حجاب به پوشاندن تمام بدن به جز صورت و دستها تا مچ توسط زنان اطلاق میشود.
این نوع پوشش جز در برابر محارم برای زنان واجب بوده و جز تکالیف دینی آنان به حساب میآید. از سوی دیگٰر حجاب مرز بین محرم و نامحرم هست.
در قرآن کریم آیات متعددی وجود دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم دلالت بر ضرورت پوشش برای بانوان دارد. احزاب آیه ۵۹ای پیغمبر با زنان و دختران خود و زنان مؤمنان بگو که خویشتن را به چادر فرو پوشند، که این کار برای اینکه آنها (به عفّت و حرّیت) شناخته شوند تا از تعرض و جسارت (هوسرانان) آزار نکشند بسیار نزدیکتر هست و خدا (در حق خلق) بسیار آمرزنده و مهربان هست.
احادیث و روایات متعددی نیز از معصومین (ع) در باره حجاب نقل شده هست. از جمله امام صادق (ع) میفرمایند:
برای زن مسلمان جایز نیست روسری و پیراهنی بر تن کند که بدنش را نپوشاند.
پیامدهای بیحجابی در خانواده
بیحجابی خانواده ر ا به چالش میکشاند چرا که پیامدی جز بی بند و باری تحریک جلب توجه دیگران و مشارکت آنان در لذت اختصاصی شوهر بلوغ زود رس و منفی فرزندان و انحراف فکری آنان بیاعتمادی کردن شوهر نسبت به زن و دهها آسیب و تهدید دیگر ندارد.
در واقع برای زن بی حجاب شوهر و فرزندان جایگاهی ندارند. چرا که اصل برای او چگونگی خود نمایی بوده و بیشترین زمان و همت و انرژی خود را صرف جلب توجه دیگران میکند. قطعا بیحجابی باعث میشود رکن اصلی خانواده یعنی زن را در جایگاه واقعی خود از دست میدهد و آرامش و آسایش از آن خانه و خانواده سلب میشود و نتیجهای جز فرو وپاشی خانواده نخواهد داشت.
از طرفی یکی از دلایل شکل گیری ازدواجهای ناموفق و در نتیجه طلاق در جامعه جز این هست که پسر و دختری به جای اینکه ازدواج آنان بر مبنای گرایشها و معیارهای اعتقادی اخلاقی و شناخت از همدیگر باشد بر پایه تمایلات شهوانی و عشقهای زود گذر حاصل از بیحجابی و بی عفتی زن صورت گرفته هست؟!
دختری که همواره با وقار متانت حجب و حیا حضور اجتماعی موثری داشته باشد و با پوشش شرعی و رفتاری عفیفانه در جامعه ظاهر میشود هم در بین اعضای خانواده متدین و معتقد خود دارای احترام هست و هم در نگاه دیگران با شخصیت و ارزشمند جلوه میکند، اما دختری که پا را از حریم اخلاق و عفت خارج کرده و بی بند و باری و بی حجابی را پیشه خود کند جدای از نا فرمانی خداوند و ارتکاب جرایم شرعی پایههای نظام خانواده ر ا سست نموده و به اعتبار احترام و شخصییت تک تک اعضا خانواده اش لطمه وارد ساخته هست و آرامش خانواده ر ا به تشنج و احترام و عزت آن را به بی شخصیتی و بیحرمتی سوق میدهد.
از سوی دیگر بی حجابی عامل فرو پاشی زندگی دیگران شده و آرامش آنان را بر هم میزند چرا که جلوه گری و عرضه اندام و پیکر و صورت آرایش کرده زنان بی حجاب برای مردان فرصت مقایسه ایجاد میکند.
یکی از آثار بیبندوباری این هست که مردان از تشکیل خانواده خودداری میکنند؛ زیرا لذتهای جنسی برای آنها همیشه فراهم هست و به آسانی میتوانند به آن برسند، بدون آنکه بخواهند خود را در قید و بند خانواده و مشکلات آن قرار دهند.
استحکام رابطه زن و شوهر، ثبات دلبستگی و عشق و علاقه مرد به همسر خود، اطمینان و اعتماد مرد به همسرش و آرامش روحی و روانی زن و شوهر در بستر خانواده، مرهون پوشش زنان میباشد و اینکه مردان، زیبائی زنانی غیر از زن خود را نبینند. در محیطی که حجاب وجود دارد و شرائط دیگر اسلامی رعایت میشود، زن و شوهر تعلق به یکدیگر دارند و احساساتشان و عشق و عواطفشان مخصوص یکدیگر هست، ولی در محیطی که برهنگی رواج دارد، دیگر قداست پیمان زناشویی، مفهومی نمیتواند داشته باشد و خانوادهها در معرض فروپاشی قرار میگیرند.
حجاب باعث میشود زن از نگاههای آلوده مردان هوسباز و گرفتار شدن به دام عشقهای آزاد محفوظ بماند و به زندگی و خانواده خود وفادار باشد. در حالیکه شیوع بیحجابی و بیبندوباری، باعث میشود شوهران به جای توجه و محبت به همسرانشان، به دنبال لذتجویی از زنان بیگانه باشند و زنان نیز از جلوهگری برای به دام انداختن مردان بیگانه، ابایی نداشته باشند و در نتیجه عشق و علاقه بین همسران از بین رفته و باعث فروپاشی خانواده شود.
همچنین اگر مردان به راحتی و به آسانی در تمام صحنههای اجتماعی دسترسی به زنان داشته باشند، ضمانتی برای ثبات محبت و دلبستگی آنان به همسرانشان نخواهد بود و تحریک شهوات، آنان را از زندگی خود دلسرد و همین امر منجر به نابودی کانون گرم خانواده خواهد شد.
بدین ترتیب مشخص میشود بیحجابی و بیبندوباری تا چه حد میتواند نظام خانواده را متزلزل کند و سلامت رابطه زن و شوهر را به خطر بیاندازد.
بنابراین اهمیت حجاب و پوشش از آن جهت هست که نظام خانواده از گسستگی حفظ شود و اعضای آن از آسیبهای روانیِ بیبندوباری مصون بمانند. در حالیکه آزادی زن در جلوهگری و نمایش زیباییهای زنانگیاش، آثار مخرّبی بر سلامت خانواده و به ویژه خودش میگذارد؛ زیرا مفهوم بیحجابی این هست که زن مجاز باشد برای هر مردی خودآرایی کند.
استاد مرتضی مطهری در این زمینه میفرمایند: «فلسفه پوشش و منع کامیابی جنسی از غیر همسر مشروع، از نظر اجتماع خانوادگی این هست که همسر قانونی شخص، از لحاظ روانی، عامل خوشبخت کردن او به شمار برود؛ در حالیکه در سیستم آزادی کامیابی، همسر قانونی از لحاظ روانی یک نفر رقیب و مزاحم و زندانبان به شمار میرود و در نتیجه کانون خانوادگی براساس دشمنی و نفرت پایهگذاری میشود».
دشمنان قسم خورده اسلام ناب محمدی نیز با استفاده از ابزار سینما رسانهُ فضای مجازی برگزاری کنسرتهای مختلط و مبتذل و… تمام توان خود را بکار میگیرند که با ترویج بی حجابی و نهاد خانواده در نهایت جوامع اسلامی را به فلاکت رسانده و بر آنها مسلط شوند.
انتهای پیام/
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست