علیرضا خجسته پور» روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره شعار سید ابراهیم رییسی در ایام تبلیغات انتخابات و تاثیر آن بر ترکیب کابینه دولت سیزدهم گفت: گفته رییسی مبنی مستقل بودن ناظر بر این مفهوم بود که از طرف حزب خاصی به میدان نیامده است و همین عامل باعث شد در انتخابات آرا به سمت او سرازیر شود.
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین افزود: رییسی به همان شکلی که اعلام کرد مستقل وارد انتخابات میشود، در انتخاب همکاران و چینش کابینه هم دارای استقلال خواهد بود. معنای استقلال از نظر من این است که نخست از طرف حزب یا گروه خاصی نیامده و دوم اینکه در انتخاب همکاران خود از کسی یا گروهی تاثیر نمیپذیرد. اگر چه شخصیتها، جریانها، صاحبنظران و مدیران سابق در تلاش هستند گزینههایی را به جامعه معرفی کنند.
خجستهپور، برخی خبرها در مورد کابینه سیزدهم را گمانهزنی رسانهای دانست و گفت: مسیر دولت سیزدهم به این صورت است که گروههای مختلف و کسانی که در انتخابات حضور داشتند و به این روند کمک کردند، افراد مختلفی را معرفی میکنند، بررسیها صورت میگیرد، نتایج آن به رییسی تقدیم میشود و او تصمیم نهایی را میگیرد.
وی درباره رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره آرای باطله انتخابات ۲۸ خرداد، خاطرنشان کرد: عبارت ایشان ناظر بر دو موضوع بود. یکی اینکه کسانی که به این شکل رای دادند اقدام آنها به معنای مخالفت با نظام نیست که سخن دقیقی است. یعنی کسی که در انتخابات شرکت میکند اصل نظام را قبول دارد ولی یا گزینه او میان نامزدها حضور نداشته یا اینکه به تصمیم قطعی برای انتخاب نامزدهای موجود نرسیده است. دوم اینکه رهبری به نوعی تاکید کردند که صدای این بخش از مردم هم باید شنیده شود.
وی افزود: رییسجمهوری منتخب هم اعلام کرد رییسجمهوری همه مردم است. سابقه رییسی در قوه قضاییه، منش او را تایید میکند و دولت او بستر خدمت را برای همه مردم فراهم میکند. در قوه قضاییه هم هرگز در مورد استفاده از همکارانش بهشکل گزینش از یک گروه خاص عمل نکرد و نگاه ملی داشت.
خجسته پور درباره سیاست خارجی ایران در دولت سیزدهم، گفت: او در نخستین نشست مطبوعاتی خود درباره سیاست خارجی دولتش گفت که در برجام متوقف نمیشود. جریان اصولگرا هم از گذشته تاکید داشته است که همه تخم مرغها را نباید در سبد برجام گذاشت و باید از ظرفیتهای منطقهای خود بیشتر استفاده کنیم چون جهان فقط اروپا و آمریکا نیست.
این فعال اصولگرا خاطرنشان کرد: مجبور نیستیم هر آنچه غرب در معاهدات بین المللی گنجانده را پیروی و اجرا کنیم. از طرفی مواردی از پیمانهای بینالمللی را هم که پذیرفتهایم عملا گشایشی در وضعیت ما ایجاد نکرده و انتظارت ما برآورده نکرده است.
منبع خبر