به گزارش مجاهدت از دفاعپرس از ساری، «سید محمود حسینی پور» استاندار مازندران امروز در همایش نوآوری بهرهور در حوزه کشاورزی اظهار داشت: امروز رقابت بین تولید و عرضه محصولات کشاورزی در دنیا به عنوان یک اصل بوجود آمده است، ما نیز چارهای جزء بهره وری تولیدات محصولات کشاورزی نداریم، به همین دلیل تولید و صادرات محصولات کشاورزی باید متناسب با ذائقه مردم و در مدلهای مختلف استاندارد سازی برنامه ریزی شود.
وی افزود: جهان همواره محل رقابت عرضه و تقاضای محصولات مختلف به خصوص محصولات غذایی و کشاورزی است، همانطور که امروز در صنعت خودرو سازی رقابت در دنیا بسیار بالاست.
استاندار مازندران تصریح کرد: سورتینگ و بسته بندی محصولات کشاورزی مازندران در رقابت با دنیا باید به استاندارد سازی لازم برسد، فلهای فروشی محصولات کشاورزی اصلا قابل توجیه نیست، چرا که براحتی بازار داخلی و جهانی را از دست میدهیم، نمونه بارز آن صادرات غیر استاندارد کیوی و مرکبات مازندران در سالهای گذشته است.
حسینی پور گفت: باید فرایند مبداء تا مقصد محصولات کشاورزی را طبق محورهای دانش بنیان استاندارد سازی کنیم، دولت سیزدهم در اولین گام شناسنامه دار کردن باغها را که مورد توقع امروز کشورهای هدف محصولات صادراتی کشاورزی است، کلید زد و در مازندران نیز شروع شد.
استاندار مازندران تصریح کرد: این که امروز مرکبات مازندران برای نخستین بار از بندر داخل استان برای صادرات در حال بارگیری است، گامی رو به جلو است، چراکه تاکنون مرکبات استان به بنادر استانهای همجوار ارسال و صادر میشده است، در مقوله تولید و عرضه برنج مازندران نیز همواره فراز و نشیبهای زیادی وجود داشته و دارد که باید مرتفع شود.
وی با بیان این که مازندران در اقتدار و امنیت غذایی کشور نقش محوری دارد و آن چه که تا کنون از سوی گذشتگان اتفاق افتاده است را پذیرا هستیم، ادامه داد: تاکید میکنم توقع امروز و آیندگان استمرار مسیر سنتی در فعالیتهای کشاورزی نخواهد بود، اگر بخواهیم در تداوم مسیر سنتی پافشاری کنیم، همه مردم استان مورد شماتت قرار میگیرند.
حسینی پور ادامه داد: باید گفتمان بهره وری تولیدات محصولات کشاورزی را همه با هم فریاد ترویج بدهیم، صد البته نخبگان و شرکتهای دانش بنیان نیز باید پای کار بیایند.
استاندار مازندران با انتقاد از این موضوع که از سال ۹۲ تاکنون حتی یک شرکت دانش بنیان کشاورزی در استان فعالیت نکرده است، اضافه کرد: این که گرایش اولیه اقتصادی استان کشاورزی است، اما حتی یک شرکت دانش بنیان کشاورزی فعال نباشد، جای سوال است، امروز از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم و پیگیری مجدانه استانداری، ۱۲ شرکت دانش بنیان کشاورزی در استان فعال شدند.
حسینی پور اذعان داشت: امروز رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور و سران قوه مقننه و قضاییه، امنیت غذایی را مهمتر و برتر از امنیت نظامی و ملی توصیف کردند، پس همه باید از فرصت بوجود آمده در استان برای محقق شدن بهره وری کشاورزی تلاش کنیم.
استاندار مازندران امید دادن به جوانان و کشاورزان را یک اصل مهم در رسیدن به بهره وری دانست و گفت: اگرچه در مقاطعی برخی از مسایل سبب شد تا نوسانات در قیمت محصولات کشاورزی بوجود بیاید که البته این مشکل اقتصادی و بازرگانی برای همه محصولات بوده است، ولی بدانید تمام فرصتها در دل تحریمها بوجود آمده است، همه باید امیدوار باشیم، مازندران در داخل همین استان باید توسط افراد این استان ساخته و پیشرفت کند.
حسینی پور ادامه داد: باید پیشرفت و توسعه بهره وری را جدی بگیریم، همه درکنار هم وظیفه مهمی در محقق شدن بهره وری تولیدات کشاورزی استان داریم، همه نسبت به آینده استان باید حساس و مسولیت پذیر باشیم، پژوهشگران و محققان کشاورزی، استادان دانشگاه و مسوولان در هر سه قوه در استان باید تمام تلاشهای خود را معطوف به افزایش بهره وری از طریق شرکتهای دانش بنیان کنند.
وی با بیان این که استانهای مازندران، گیلان و گلستان باید هماند کشور هلند عمل کنند، افزود: هلند سالانه ۹۵ میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی دارد، چراکه با کشاورزی صنعتی و رسیدن به بهره وری به این درجه از پیشرفت رسیده است، در حالی که ۷۰ درصد تولیدات محصولات کشاورزی استان مازندران همچنان سنتی است.
استاندار مازندران عنوان کرد: نمونه کشاورزی صنعتی درمازندران را میتوان به تولید مرکبات که قیمت آن امروز تا سه هزار تومان هم فروش نمیرود، اما در باغی که با فعالیت فنی و صنعتی مرکبات تولید شده است، تا چهار برابر قیمت مرکبات در باغ سنتی مشتری دارد، این یعنی شکاف در فعالیتهای باغی و زراعی استان به دلیل بی توجهی به کشاورزی صنعتی بسیار بالا است.
وی خاطرنشان کرد: تمام مراکز کشاورزی در مازندران باید به تراز فعالیتهای کشاورزی صنعتی برسند و این قابل اجرا و تحقق است.
انتهای پیام/
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است