مجاهدت

فلسطین و مقاومت در بخش ویژه جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر قرار گرفت


فلسطین و مقاومت در بخش ویژه جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر قرار گرفت

به گزارش نوید شاهد؛ نشست خبری چهل‌ و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر صبح امروز (شنبه) با حضور «اتابک نادری» سرپرست اداره کل هنر‌های نمایشی و دبیران جشنواره در تالار وحدت برگزار شد.

در ابتدا، «اتابک نادری» سرپرست اداره کل هنر‌های نمایشی در سخنانی از اهالی رسانه قدردانی کرد و با بیان اینکه نقش رسانه مکمل راه هنرمندان و مدیریت تئاتر است، اظهار داشت: دوستان ما در دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر چندماهی است که فعالیت و تلاش می‌کنند و باید از این عزیزان نیز قدردانی کنیم.

وی با تأکید بر اینکه امسال جشنواره تئاتر فجر را با شعار «هم‌دلی و وفاق» برگزار خواهیم کرد، افزود: تلاش می‌کنیم جشنواره چهل‌ و سوم فجر را با شکوه هرچه تمام‌تر اجرا کنیم؛ من همیشه معتقدم کار اصلی را هنرمندان انجام می‌دهند و ستاد جشنواره باید یک برگزارکننده و میزبان خوبی باشد.

سرپرست اداره کل هنر‌های نمایشی تصریح کرد: با وجود شرایط سخت و محدودیت‌ها، تلاش‌مان را می‌کنیم تا سطح کیفیت جشنواره در حداکثر درجه قرار گیرد و خانواده تئاتر ایران را در چتر حمایت تئاتر فجر ببینیم و رسالتمان را انجام دهیم.

در ادامه، «خیرالله تقیانی‌پور» دبیر جشنواره تئاتر فجر در سخنانی ضمن تسلیت شهادت امام هادی (ع) اظهار داشت: در گذشته افتخار کارگردانی در عرصه تئاتر، تلوزیون و سینما را داشته‌ام و امروز مفتخرم که در جایگاه جشنواره تئاتر فجر خدمت‌گذار عزیزان باشم. 

سپس، «سعید نجفیان» دبیر اجرایی گزارشی از دبیرخانه را ارائه کرد و گفت: اطلاع‌رسانی‌ها در مورد آمار و ارقام‌های جشنواره صورت گرفته است؛ ما در اوایل تیر برای جشنواره دعوت شدیم و اول مرداد دبیرخانه گشایش یافت و هفتم مرداد فراخوان جشنواره را منتشر کردیم. 

دبیر اجرایی جشنواره در خصوص آثار راه‌یافته به بخش صحنه‌ای جشنواره گفت: در بخش مرور نمایش‌های اجرا شده که مربوط به آثاری از ۱۵ آذر ۱۴۰۲ تا ۱۵ آذر ۱۴۰۳ بود، ۹۸ اثر پرتال جشنواره بارگذاری و توسط یک گروه شناخته شده بررسی شد و ۱۵ اثر به مرحله مسابقه راه یافتند. بخش دوم برگزیدگان ۳۴ جشنواره استانی بودند که ۸۰ کار در بخش صحنه‌ای آن معرفی شدند و از میان این آثار ۱۴ اثر انتخاب شدند. 

وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر فجر امسال میزان آثاری با موضوع فلسطین، غزه و مقاومت خواهند بود، گفت: شش اثر صحنه‌ای در این بخش خواهیم داشت و در نهایت در بخش صحنه‌ای ۳۶ اثر در بخش مسابقه حضور دارند. همچنین آثاری از جشنواره‌های تئاتر کُردی، سودای عشق، ارتش، توانبخشی و مقاومت در بخش صحنه‌ای جشنواره را خواهیم داشت.

در ادامه «ایوب آقاخانی» مدیر بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره اظهار داشت: بدیهی است با توجه ادوار مختلف که دبیر یا داور این بخش جشنواره بوده‌ام، امسال سعی کردم در حد بضاعت به نفع سلامت قضاوت تجربیات را بکار بگیریم و نتیجه این شد که امسال تا پایان مهلت فراخوان که تمدید نشد، ۳۵۰ نمایشنامه از استان‌های مختلف را میزبانی کنیم و هیئات مشورتی و قضاوت داوران مشکل از شهرام کرمی، مهرداد کوروش‌نیا و مهرداد رایانی‌مخصوص کارشان را در دو مرحله انجام دادند و این‌بار به یک گزیش ۴۰ اثر برتر و سپس قضاوت نهایی رسیدیم. 

وی با تأکید بر اینکه قضاوت در مورد نمایشنامه امسال صریح‌تر و با دقت بیشتر انجام شده است، ادامه داد: ما جلسات داوری این بخش را خیلی زودتر انجام دادیم تا بتوانیم فرآیند اخذ مجوز چاپ از وزارت ارشاد را انجام دهیم که در مسیر انجام شود؛ لذا ۱۲ اثر نامزد معرفی شدند و بخش‌های خاص جشنواره مانند مقاومت و غزه و مظلومیت مردم بی‌گناه فلسطین و قهرمانان ملی در این بخش داوری نشدند چراکه ملاحظاتی داشت.

او افزود: این داشته در سطح جهان از نوادر است. امیدوارم اتابک نادری در فرصتی مناسب به این صحبت بیشتر فکر کند، به نمایشنامه‌نویسی استان‌ها توجه بیشتری داشته باشیم و قابل اعتناترین سطح نمایش‌نامه‌نویسی را در حوزه کشورهای هم‌جوار کسب کنیم.

همچنین مژگان وکیلی مدیر بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر نیز گفت: ۲۳۱ اثر از ۴۶ کشور متقاضی حضور در جشنواره بودند که این بخش به صورت غیررقابتی برگزار می‌شود.

او افزود: در این رویداد تعداد ۲۰ اثر را در اولویت انتخاب قرار دادیم و در نهایت ۶ اثر در بخش صحنه‌ای و یک اثر هم به صورت آنلاین اجرا می‌شود.

وکیلی در ادامه صحبت‌های خود گفت: «در بخش کارگاه‌های آموزشی از ۱۶ هنرمند تقاضای کارگاه آموزشی داشتیم که در نهایت یک کارگاه توسط هنرمند هندی برگزار می‌شود.

مهدی آشنا مدیر بخش پوستر و عکس جشنواره تئاتر فجر نیز درباره این بخش گفت: ‌در بخش عکس استقبال بی‌نظیری صورت گرفت و یک هزار نفر متقاضی بودند که از این میان ۸۹ اثر و در بخش پوستر نیز ۴۹ اثر پذیرفته شد.

این هنرمند ادامه داد: «در حال صحبت با یک کشور در آمریکای جنوبی هستیم که در صورت قطعی‌شدن اعلام می‌شود. امیدوارم نمایشگاه عکس و پوستر جشنواره به صورت گردشی در شهرهای مختلف برگزار شود.»

سیدجواد روشن مدیر بخش پژوهش و انتشارات جشنواره چهل و سوم در این نشست خبری گفت: «در بخش پژوهش جشنواره ۱۸ مقاله برای داوری نهایی ارسال شده و از این میان آثار برتر برای ارائه در سمینار و همچنین چاپ معرفی می‌شوند.»

او ادامه داد: در بخش انتشارات نیز چند عنوان کتاب برای انتشار مدنظر داریم که امیدواریم پس از جشنواره به انتشار برسد.

داریوش نصیری مدیر بخش مسابقه تئاتر خیابانی عنوان کرد: «طبق اعلام رسمی فراخوان چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در بخش نمایش‌های بیرونی و خیابانی، ۱۶۷ اثر از ۶۶ شهر ایران متقاضی حضور در این دوره از جشنواره بودند که از میان آن‌ها ۳۳ اثر با کارگردان خانم و کارگردانی ۱۰۴ اثر بر عهده آقایان بوده است. در نهایت باید بگویم از میان آثار ارسالی، در این دوره از جشنواره میزبان ۳۰ اثر از ۲۱ شهر در بخش نمایش‌های بیرونی و خیابانی هستیم که تهران با ۵ اثر انتخاب، خوزستان ۴ اثر و هرمزگان و اصفهان هرکدام با ۳ اثر شهرهایی هستند که بیشترین تعداد آثار را در این بخش جشنواره دارند.»

او افزود: تنوع و گستردگی بسیاری در میان آثار انتخابی این دوره جشنواره وجود دارد و باید بگویم نکته قابل توجه نیز حضور کارگردان‌های خانم در یک سوم آثار انتخابی است. همچنین موضوعاتی که در بخش بیرونی و خیابانی جشنواره اجرا خواهند شد، موضوعاتی مانند نمایش‌های ایرانی، سردار سلیمانی، غزه و فلسطین، محیط زیست، شهدای غواص، ستایش زندگی، فضای مجازی و… هستند که در کنار آثار تراژیک، آثار کمدی نیز در کنار تمامی این آثار حضور دارند که مکان‌های اجرایی نیز به‌زودی اعلام می‌شود.

داود نامور مدیر بخش به‌علاوه فجر نیز اظهار کرد: «امسال با پیشنهاد به آقایان تقیانی‌پور و نجفیان، مقرر شد بخش بعلاوه فجر رقابتی شود که این باعث انگیزه سالن‌های خصوصی می‌شود.»

او ادامه داد: انتخاب اجراها را در اختیار مدیران تماشاخانه خصوصی گذاشتیم و هر مدیر یک تا ۳ نمایش برتر را معرفی کردند. بیش از ۱۰ تماشاخانه خصوصی در این بخش مشارکت دارند. حتی اجراهای خصوصی که مایل نبودند در این بخش شرکت کنند؛ دعوت شدند و در سالن دیگری میزبانی کردیم.

این مدیر هنری اعلام کرد: «۲۲ گروه متقاضی هستند، جدول اجرا و داوران به‌زودی اعلام می‌شود و در مجموع ۳ نمایش برتر انتخاب خواهند شد.»

نامور گفت: در این بخش انتخاب جزیی مثل انتخاب بازیگر و … نداریم و سه اثر برتر را معرفی می‌کنیم. مقرر شده یک تماشاخانه خصوصی برتر هم داشته باشیم و امیدوارم کمک هزینه‌‌ای به سالن‌ها و گروه‌ها داشته باشیم.

همچنین مهدی دوایی، مدیر هنری چهل و سومین جشنواره بین‌‌المللی تئاتر فجر در آخر عنوان کرد: حساسیت‌هایی درباره طراحی پوستر فستیوال‌ها وجود دارد و این شرایط متفاوت از طراحی یک پوستر یا یک ایونت است. خوشحالم برای چهارمین سال است که در خدمت عزیزان هستم و در روزهای آینده پوستر جشنواره را رونمایی می‌کنیم. تلاش ما این است زیبایی‌شناسی ذیل بقیه موارد قرار نگیرد و تصویر با کیفیتی را ارائه‌ کنیم.



منبع خبر
خروج از نسخه موبایل