





گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس- محمد زرچینی؛ قدرت موشکی یکی از اهرمهای قدرتمند نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در رویارویی با دشمنان هست که این قدرت، بازدارندگی بالایی را برای کشورمان به ارمغان آورده هست.
نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران و خصوصاً نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با دارا بودن انواع موشکهای بالستیک، قدرت خود را به رخ دشمنان کشیدهاند.
جمهوری اسلامی ایران در هر مقطعی با توجه به شرارت و تعدی دشمنان و معاندان از قدرت موشکی خود استفاده کرده هست؛ همچنانکه پس از حملهی سال گذشتهی رژیم صهیونیستی به کنسولگری کشورمان در دمشق، شاهد استفاده از قدرت موشکی و همچنین توان پهپادی کشورمان علیه دشمن صهیونیستی بودیم. در ۱۳ فروردین سال ۱۴۰۳ دشمن صهیونیستی در حمله هوایی به کنسولگری ایران در دمشق تعدادی از مستشاران نظامی کشورمان از جمله سرلشکر شهید «زاهدی» و سردار شهید «حاجرحیمی» را به شهادت رساند.
پس از این اقدام نیز رسانههای صهیونیستی به گونهای وانمود کردند که ایران هیچگونه حملهای را در پاسخ به اقدام خباثتآمیز رژیم صهیونیستی انجام نخواهد داد؛ اما نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از تاریخ ۱۳ تا ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ اقدامات لازم برای حمله موشکی و پهپادی به سرزمینهای اشغالی را انجام داد و نهایتا در تاریخ ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ با یک حمله گسترده به وسیله صدها پهپاد و موشک، رژیم صهیونیستی و حامیان آن را غافلگیر کرد.
رژیم صهیونیستی در مقابل ضربه گیجکننده عملیات «وعده صادق ۱» حقیقتاً چیزی برای گفتن نداشت؛ اما در میدان رسانهای سعی کرد تا بازی را به نفع خود تمام کند؛ حال آنکه عکسهای ماهوارهای از برخی پایگاههای نظامی این رژیم نشان داد که در این عملیات، ضربات سختی به رژیم صهیونی وارد شده هست.
سرلشکر پاسدار «محمد باقری» رئیس ستادکل نیروهای مسلح در این زمینه میگوید: علت این عملیات عبور رژیم صهیونیستی از خطوط قرمزی بود که برای ما قابل تحمل نبود، اینکه رژیم صهیونیستی بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق را مورد هدف قرار بدهد و مستشاران قانونی ما را که بهدعوت قانونی دولت سوریه برای مقابله با تروریسم در آن کشور حضور قانونی داشتند، مورد هدف قرار دهد و به شهادت برساند، عبور از خطوط قرمزی بود که تمامی کشورهای جهان غیر از چند کشوری که حامی مطلق این رژیم هستند، محکوم کردند.
وی میافزاید: عملیات بهنحوی طرحریزی شد که هم مرکز اطلاعاتی بزرگی که اطلاعات لازم برای این عملیات را برای صهیونیستها تأمین میکرد در ارتفاعات «جبل الشیخ» در مرز فلسطین اشغالی با سوریه و هم پایگاه هوایی «نواتیم» که هواپیماهای «اف ۳۵» برای هدف قراردادن کنسولگری ایران در دمشق از آنجا حرکت کرده بودند، مورد هدف قرار بگیرند.
عملیات «وعده صادق ۱» چگونه انجام شد؟
عملیات «وعده صادق ۱» همانطور که گفته شد در پاسخ به اقدام تروریستی و تجاوز آشکار دشمن صهیونیستی در تاریخ ۱۴ آوریل (۲۶ فروردین ۱۴۰۳) انجام شد و در این حمله از پهپادها و موشکهای گوناگونی استفاده شد. در این عملیات از ۱۸۵ موشک زمین به زمین، ۳۶ موشک کروز و ۱۱۰ پهپاد انتحاری استفاده و در جریان این حمله پایگاه «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی دچار آسیب جدی شد.
در عملیات «وعده صادق ۱» از پهپادها و موشکهای مختلفی از جمله موشکهای «پاوه»، «عماد» و «خیبرشکن»، و پهپاد انتحاری «شاهد ۱۳۶» استفاده شد و گزارشها از اصابت دقیق موشکها در پایگاه «نواتیم» حکایت دارد. گزارش منابع رسانهای نشان میدهد که برخی کشورها از جمله رژیم سلطنتی خبیث انگلیس، اردن و ایالات متحده آمریکا در دفاع از رژیم صهیونیستی سامانههای دفاع موشکی خود را به کار گرفتند.
فرماندهان نظامی ارشد جمهوری اسلامی ایران معتقدند که این یکی از بزرگترین عملیاتهایی بوده که نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در هم افزایی با ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام داده هست. سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در این زمینه میگوید: این عملیات توسط سپاه پاسداران و در همافزایی با ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام شد.
وعده صادق ۱؛ بزرگترین عملیات پهپادی جهان
سردار سرتیپ پاسدار «امیر علی حاجی زاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این زمینه میگوید: بر اساس گفتههای خود اسرائیل «وعده صادق» بزرگترین عملیات موشکی بالستیکی بود؛ در وعده صادق یک ۱۵۰ تا ۱۶۰ فروند پهپاد پرتاب کردیم.
یکی از مهمترین نکاتی که در خصوص عملیات وعده صادق یک میتوان به آن اشاره کرد، این هست که هدف از انجام آن، آسیب به زیرساختهای حیاتی و اقتصادی رژیم صهیونیستی نبود؛ بلکه تنبیه رژیم صهیونیستی و انهدام مراکز نظامی این رژیم بود.
سرلشکر باقری در اینخصوص گفته هست: مراکزی که مورد هدف قرار گرفتند، در حد قابلتوجهی مورد انهدام قرار گرفتند و از کار افتادند؛ همچنین در این عملیات تعداد قابل توجهی پهپاد، موشکهای کروز و موشکهای بالستیک مورد استفاده قرار گرفت و از تاکتیکهای اندیشیدهشده و کاملاً مناسب استفاده شد که نه گنبد آهنین و نه سپر دفاع موشکی نتوانستند اقدام قابلتوجهی داشته باشند و عملیات به اهدافش نائل شد.
جمهوری اسلامی ایران در این حمله تاکتیکی از تلفیقی از موشکها و پهپادها استفاده کرد تا ابتدا سامانههای دفاع هوایی ارتش اسرائیل از جمله «آرو» و «گنبد آهنین» و «فلاخن داود» را درگیر کرده و سپس حمله نهایی را با ضربات پی در پی موشکی انجام دهد که با این حمله، خسارت بزرگی به پایگاه هوایی نواتیم و پایگاه اطلاعاتی ارتش رژیم صهیونیستی در ارتفاعات «جبل شیخ» وارد آمد.
انتهای پیام/۲۸۱
