دوشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۸ – ۱۲:۰۴ لایحه بودجه ۹۹ علیه ملت است/ عینک سیاسی دولت علیه منافع ملت
دبیر سیاسی اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل با بیان اینکه مباحث مربوط به خصوصیسازی و صادرات نفت دو ایراد اساسی بودجه ۹۹ است، گفت: تجربه نشان میدهد بودجه ۹۹ علیه ملت است.
به گزارش خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، نشست « ایرادات بودجه ۹۹ و نگرانیهای جنبش دانشجویی» با حضور نمایندگان اتحادیهها و تشکلهای دانشجویی در این خبرگزاری برگزار شد.
* مباحث مربوط به خصوصیسازی و صادرات نفت دو ایراد اساسی بودجه ۹۹ است
حمزه دستیار دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل سراسر کشور در این نشست، با اشاره به ایرادات برجسته بودجه ۹۹ گفت: یکی از این ایرادات بحث صادرات نفت است و یکی هم بحث ۵۰ هزار میلیارد خصوصی سازی.
وی افزود: سهم GDP ما از نفت ۱۰ درصد بوده است و با اینکه اقتصاد ما بر پایه نفت بنیانگذاری شده سهم ۱۰ درصدی GDP برای کشوری که اقتصاد تک محصولی و نفتی دارد یعنی هیچ.
دستیار اضافه کرد: اوایل سال ۹۱ بود که تحریم های آمریکا یک رکود تورمی به کشور تزریق کرد و به واسطه آن ضربه مهلکی به اقتصاد ایران وارد شد بعد از آن صادرات نفت ایران کاهش پیدا کرد تا اینکه اکنون ما به صادرات حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بشکه در روز رسیده ایم که پول آن را هم میتوانیم وارد کشور کنیم.
این فعال دانشجویی گفت: در چنین شرایطی می بینیم که دولت ما در لایحه بودجه صادرات یک میلیون بشکه نفت در روز را پیشنهاد میدهد! که ما میدانیم این مسئله امکان پذیر نیست.
عضو شورای مرکزی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به محدود بودن مشتریان نفت ایران تاکید کرد: امروز برخی از کشورهای مشتری نفت ما به واسطه فشارهای آمریکا کنار کشیدهاند و در چنین شرایطی که مشتری نفت ما محدود است راه حل این نیست که ما چنین پیشنهادی را در لایحه بودجه بدهیم و بعد ها بخواهیم با پالسهایی که آقای « آ به» به ما داده به مردم فشار وارد کنیم و یا از درآمدهای دیگر کشور استقراض کنیم یا بخواهیم سال آینده قیمت گازوئیل را افزایش دهیم و یک ۲۸ آبان دیگری را رقم بزنیم.
وی افزود: ما می گوییم که بیاید در در چنین شرایطی و در بحث ساختار های نفتی به پتروپالایشگاه روی بیاورید. این کار باعث می شود که ما فراوردههای بیشتری از نفت داشته باشیم. ما بیش از ۱۰ تا ۱۵ فراورده دیگر میتوانیم از نفت داشته باشیم، از طرفی ما در کشورهای همسایه اطراف خودمان داریم ظرفیتی خوبی داریم و این کشورها برای این فرآوردهها حاضرند هزینه کنند. از طرفی ساخت پتروپالایشگاه باعث اشتغالزایی خواهد شد و هم اینکه می توانیم تحریم را دور بزنیم. از سوی دیگر صادرات فراوردههای نفتی شرایط تحریم را برای آمریکا سخت خواهد کرد.
* جامعه نمیپذیرد تجربه پر از اشتباه خصوصیسازی گسترش پیدا کند
دستیار در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به روند نادرست خصوصیسازی در کشور خاطرنشان کرد: کسی با خصوصی سازی مشکل ندارد و اصل این موضوع یک موضوع خوب است و اتفاقا شروع این اتفاق با دستورات چندباره مقام معظم رهبری صورت گرفت.
این فعال دانشجویی با اشاره به ایرادات لایحه بودجه ۹۹ در بخش خصوصی سازی خاطرنشان کرد: زمانی ما میتوانیم میزان خصوصیسازی را بالاتر ببریم که تجربه مفیدی از خصوصیسازی داشته باشیم و بگوییم حالا قصد داریم این تجربه را گسترش دهیم. جامعه نمیپذیرد که ما یک تجربه پر از اشتباه و مخاطره را تکرار کرده و گسترش دهیم.
دستیار یادآور شد: ما در بحث خصوصیسازی در آذرآب، هپکو، آلومینیوم المهدی و .. شکست خوردیم و همه اینها به ما هشدار میدهد که نباید خصوصیسازی با این روند گسترش پیدا کند.
وی تاکید کرد: خصوصیسازی در کل اتفاق خوبی است و شروع این ماجرا همه با دستورات رهبر معظم انقلاب بود، خصوصیسازی ایجاد شده بود تا عدالت اجتماعی را دنبال کند، ولی الان آنچه میبینیم ضد عدالت اجتماعی است.
این فعال دانشجویی خاطرنشان کرد: تا شرایطی که برای خصوصیسازی ایجاد شد اصلاح نشده نباید آن را گسترش داد و مجلس هم باید بپرسد که دولت با چه عملکردی و با چه توجیهی قرار است این را گسترش دهد. شاید دولت تدبیر و امید سعی دارد در سالهای آخر عمرش اموال ملی را به نزدیکان و دوستان خودش ببخشد که این یک خطای بزرگ است.
دستیار اظهار داشت: بحث دیگری که در لایحه بودجه ۹۹ باید مورد توجه قرار گیرد بحث مالیات است که مشکلات فراوانی دارد. ما الان داریم از تولیدکننده که دارد به اقتصاد کشور کمک میکند مالیات میگیریم، ولی از دلالان مسکن و طلا و سلبریتی ها مالیات نمیگیریم.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان با بیان اینکه نظام مالیاتی ما چندین مشکل دارد که باید حل شود، تاکید کرد: نظام مالیاتی ما هوشمند نیست و باید هوشمند شود. متاسفانه ما در دریافت مالیات ضعیف هستیم و از برخی مشاغل که باید مالیات بدهند نمیتوانیم مالیات بگیریم.
دستیار با اشاره به اهمیت بحث شفافیت در بحث مالیات گفت: یک موضوع دیگر هم بحث فرارهای مالیاتی است. ما الان حدود ۵۰ هزار میلیارد در کشور داریم که مالیات نمیدهند، یک عده اقشار پردرآمد مانند وکلا و پزشکان هم هستند که مالیات نمیدهند، یکسری معافیتهای مالیاتی بیمورد هم داریم که باید جلوی اینها گرفته شود.
وی افزود: بعد از این بحث اگر ما مبارزه با قاچاق قدرتمندی داشتیم مسلما وضعیت بودجه ما این گونه نمیشد.
این فعال دانشجویی یادآور شد: وقتی میبینیم ۸۰۰ هزار کانتینر مشروبات الکلی وارد کشور میشود، وقتی میبینیم ۱۶۰۰ خودروی لوکس وارد کشور میشود، نمیشود گفت این به صورت غیررسمی وارد میشود. اینها را که نمیشود به دست کولبر وارد کرد.
دستیار خاطرنشان کرد: متاسفانه ما یک دولت غیرچابک و پرهزینه داریم. فقط هزینه یک سفر آقای روحانی در چند سال گذشته دیدید چقدر سروصدا کرد. همه این مسائل اگر اصلاح شود میتواند کمک کند مشکلات بودجه حل شود.
دبیر سیاسی اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویانگفت: متاسفانه دولت با یک عینک سیاسی به مسائل نگاه میکند. امروز سوءمدیریت در بحث ورزش، بودجه و… را به AFTF ربط میدهند تا در نهایت به مذاکره برسند و این بسیار خطرناک است، آن هم برای حکومتی که رئیسجمهورش باید رئیسجمهور همه مردم باشد.
انتهای پیام/
پر بازدید ها پر بحث ترین ها بیشترین اشتراک بازار
اخبار کسب و کار منبع خبر