فلسفه نهاد تعلیق مجازات به این شکل است که قانون گذار به افرادی که مجازات آن ها در محدوده مجازات تعزیری درجه ۳ تا ۸ است. یعنی مثلا حبس آنان ۱۵ سال و کمتر است با متوقف کردن مجازات آنان و اجرا نکردن آن اجازه برگشت دوباره به جامعه را میدهد با این توضیح که با توقف اجرای مجازات به وی فرصت میدهد که اگر در مدت های تعیین شده مرتکب جرمی نشود مجازات وی به کلی کن لم یکن شود و زائل شود.
آیا میدانید صدور تعلیق اجرای مجازات چه شرایطی دارد؟
گذشت شاکی در جرایم غیر قابل گذشت، همکاری موثر وی در شناسایی شرکا و معاونان، تحریک آمیز بودن رفتار بزه دیده، پشیمانی و ندامت، داشتن حین سابقه و… که داشتن یکی از این موارد ماده ۳۸ ق.م.ا باعث میشود فرد یکی از شرایط تعلیق مجازات را دارا شود.
شرط دیگر این است که دادگاه پیش بینی کند که اگر به وی تعلیق اجرای مجازات تعلق بگیرد احتمال زیاد فرد مرتکب اصلاح خواهد شد. یعنی اصلاح فرد توسط دادگاه پیش بینی شود.
اگر شما به رای دادگاه نسبت به پرونده خود اعتراض دارید و میخواهید مجازات شما تعلیق شود، بهتر است بدانید در ابتدا باید نمونه دادخواست خود را به دادگاه ارائه کنید و برای این کار شما میتوانید به نمونه دادخواست تعلیق مجازات مراجعه کنید و دادخواست مورد نظر خود را دانلود کنید.
باتوجه به قرارهای صادره از دادگاه های کیفری، می توان قرار تعلیق اجرای مجازات را به دو نوع تقسیم بندی نمود:
- قرار تعلیق ساده: در این نوع از تعلیق، محکوم علیه تعهد میکند که مرتکب جرم نشود و به سهم خود نظم اجتماع را حفظ نماید.
- قرار تعلیق مراقبتی: در این نوع از قرار تعلیق، وی متعهد میشود علاوه بر رعایت شرط فوق، دستورات دادگاه را نیز انجام دهد. به عنوان مثال به کمپ ترک اعتیاد مراجعه کرده و درمان خود را برای ترک مواد مخدر آغاز نماید یا در یک مکان خاص به کسب یک حرفه و استعداد خاص بپردازد.
دادگاه ها علاوه بر رسیدگی به پرونده و صدور حکم می توانند قرارهای متعددی را صادر کنند. قرار تعلیق اجرای مجازات یکی از قرارهای کیفری است که به نفع محکوم علیه و در حقوق جزا مورد اشاره واقع شده است. اگر شما میخواهید دربارهی قرار تعلیق مجازات بیشتر اطلاعات کسب کنید میتوانید به لایحه تعلیق مجازات مراجعه کنید.
منظور از دستورات دادگاه در قرار تعلیق مجازات موارد مختلفی می باشد برای مثال، یکی از این موارد حضور به موقع مجرم در مکان و زمانی میباشد که توسط مقام قضایی و یا مددکار اجتماعی ناظر بر پرونده، تعیین شده است. مورد بعدی ارائه اسناد، مدارک و اطلاعات به مددکار اجتماعی میباشد، که این موارد تسهیل کننده نظارت بر اجرای تعهدات محکوم هستند. علاوه بر این ها فرد مجرم باید هر گونه تغییر اقامتگاه، شغل و یا جابه جایی کمتر از پانزده روز را به صورت یک گزارش به مددکار اجتماعی ارائه دهد.
اگر میخواهید بدانید دادگاه در چه شرایطی قرار تعلیق مجازات را صادر میکنید میتوانید به سایت حقوقی احقاق مراجعه کنید.