گروه بینالملل دفاعپرس: بحران سیاسی لبنان به منظور انتخاب ردیس جمهور چندسالی است که وجود دارد و در مقاطعی حل شده، ولی کماکان این موضوع به عنوان مسئلهای لاینحل در عرصه سیاست لبنان خودنمایی میکند. موضوعی که به صورت مستقیم با امنیت و ثبات این کشور پیوند خورده و موجب شده تا لبنان از مسیر رشد و توسعه دور شده و در حال دست و پنجه نرم کردن با حواشی و عوارض ناشی از این بحران سیاسی باشد.
اما در کنار این بحران سیاسی به نظر غیرقابل حل، اخیرا زمزمههایی توسط برخی احزاب و گروههای لبنانی به گوش میرسد که همزمان که به دنبال عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی هستند، لبنان را نیز بدون مقاومت میخواهند. این در حالی است که این دست افراد و گروههای سیاسی دانسته یا ندانسته با این درخواست اشتباهی فاحش و نابخشودنی را مرتکب میشوند که مستقیما با امنیت و ثبات آینده لبنان پیوند خورده است.
این در حالی است که تفرقهای که از مدتها قبل در میان احزاب داخلی لبنان ایجاد شده و تا امروز نیز وجود دارد و توازن پارلمانی که به صورت فعلی وجود دارد موجب شده تا شکافهای سیاسی بیش از پیش شود که این امر موجب شده تا روند انتخاب رئیس جمهور در این کشور به مسئله و معضلی لاینحل تبدیل شود. در حقیقت تعارضات و اختلاف مابین احزاب و گروههای لبنانی آنقدر گسترده و عمیق است که به نظر نمیرسد در کوتاه مدت بتوانند تفاهمی را با هم به دست بیاورند.
حال در این میان برخی از احزاب و گروهها یکی از راههای ایجاد تفاهم با دیگر احزاب و گروههای لبنانی را کمک گرفتن از طرفهای خارجی و استفاده از آنها به عنوان میانجی میبینند. البته این موضوع فینفسه موضوع و مسئله بد و اشتباهی نیست. همانگونه هم که مشاهده میکنیم احزاب گوناگون در اظهارنظرها و برنامههایی به دنبال استفاده از کشورهایی، چون عربستان، قطر، آلمان و فرانسه هستند.
اما این در حالی است که احزاب و گروههای مردمی لبنان معتقد هستند که در ابتدا باید تمامی احزاب و گروههای این کشور بنشینند و باهم گفتگو کنند و سپس در صورتی که گفتگوها به نتیجهای نرسید از طرفها و کشورهای خارجی برای دستیابی به تفاهم کمک بگیرند. در واقع تجربه به خوبی نشان داده که اگر قبل از انجام گفتوگوها و مذاکرات داخلی به سمت و سوی طرف خارجی بروند نتیجهای جز افزایش و تعمیق اختلافات داخلی انتظار آنها را نخواهد کشید.
بر اساس اخبار و گزارشهایی که تا امروز از مسائل، مشکلات و اختلافات موجود در بین احزاب و گروههای لبنانی در رسانهها منتشر شده اینگونه میتوان نتیجهگیری کرد که اختلافات موجود عمدتا پیرامون موضوعاتی، چون جایگاه لبنان در منطقه، رابطه با آمریکا، ارتباط و گسترش رابطه با غرب و همچنین آینده مقاومت در این کشور است. ضمن اینکه این موارد تمامی موضوعات مورد اختلاف نبوده و احزاب و گروههای لبنانی بر سر مسائل دیگری همچون نظام اقتصادی لبنان و موضوعات داخلی نیز دارای اختلافات عمیقی با یکدیگر هستند.
البته هیچکس در اصل این موضوع که مقاومت و حزبالله لبنان به فرماندهی «سیدحسن نصرالله» نقشی بینظیر و غیرقابل انکاری در رفع ظلم و تجاوز رژیم صهیونیستی از سر مردم لبنان داشته هیچ کوچکترین شک و تردید ندارد، اما آن دسته از احزاب و گروههایی که آینده لبنان را بدون مقاومت میخواهند یا دشمن مردم و ملت لبنان را به خوبی نشناختند و یا امنیت و آرامش لبنان برای آنها بیارزش است.
در پایان باید گفت بر کسی پوشیده نیست که این حزبالله لبنان بود که رژیم اشغالگر صهیونیستی را از سرزمین لبنان بیرون کرد و تا امروز که بیش از ۲۰ سال از اخراج نظامیان صهیونیست از لبنان میگذرد و به خاطر وجود نیروهای مقاومت است که دشمن صهیونیست دیگر نتوانسته خاک و مردم لبنان را تهدید کند.
انتهای پیام/ ۱۳۴
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است