مادر شهید علم‌الهدی به تنهایی یک فرمانده بود


به گزارش مجاهدت از خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، مادران شهدا افرادی هستند که فرزندان خود را برای دفاع و جهاد در راه خدا آماده می‌کنند و با تأسی به حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س)، هرگاه لازم باشد آنها را به میدان جنگ می‌فرستند و اگر شهید شد، برای رضای خدا صبر می‌کنند.

یکی از این مادران شهدا «سیده بتول جزایری» همسر آیت‌الله «سید مرتضی علم‌الهدی» مادر شهید «سید حسین علم‌الهدی» هست که کتاب «راز بی‌بی جان» در مورد او نوشته شده هست.

مادر شهید علم‌الهدی سال ۱۳۰۸ به دنیا آمد و ۳۶ سال قبل در سال ۱۳۶۷ در ۵۹ سالگی در تهران فوت کرد و مزار او در گلزار شهدای هویزه قرار دارد.

به گفته نویسنده کتاب، شخصیت مادر شهید علم‌الهدی مانند گوهری بود که هرچه به عمق آن دست پیدا می‌کردی، عمیق‌تر می‌شد و با نکات جدیدتری روبه‌رو می‌شدی.

مادر شهید علم‌الهدی به تنهایی یک فرمانده و بانوی کنشگر بود

مادری که خودش یک فرمانده، رهبر و بانوی کنشگر بود

«الناز عباسیان» نویسنده کتاب «راز بی‌بی جان» در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ دفاع‌پرس، با اشاره به کنشگری فعال مادر شهید علم‌الهدی اظهار داشت: معدود مادران شهدایی وجود دارند که مانند مادر شهید علم‌الهدی یک بانوی کنشگر فعال هستند. اگر شهید علم‌الهدی را کنار بگذاریم، «سیده بتول جزایری» خودش یک فرمانده، رهبر و بانوی کنشگر بود؛ الگویی که در حال حاضر برای جامعه به آن نیاز داریم. 

وی افزود: زندگی مادر شهید علم‌الهدی سه برهه متفاوت از تاریخ معاصر را در برمی‌گیرد. کودکی او هم‌زمان با کشف حجاب رضاخانی بود. زمانی که وی به دهه ۴۰ عمرش رسید، آنقدر کنشگری متفاوتی داشت که از اهواز به شاه تلگراف زد و به او گفت که تو نباید آیت‌الله خمینی را اعدام کنی و مرجع تقلید ما را بیازاری. تلگراف وی در اسناد ساواک هم موجود هست. این خیلی جالب هست که یک زن در آن خفقان سیاسی دل و جرأت این کار را داشت. وی رساله امام را در جلساتش می‌خواند.

کاروانی برای دلداری مادران شهدا

عباسیان در مورد اقدامات مادر شهید علم‌الهدی برای کمک به جبهه گفت: زمانی که در اهواز جنگ شد، مادر شهید علم‌الهدی نه تنها اهواز را خالی نکرد؛ بلکه زن‌های دیگر را هم در اهواز نگه داشت که تبدیل به منطقه جنگی نشود و خانه‌اش را تبدیل به مرکز پشتیبانی جبهه کرد و در آنجا چایخانه اهواز را راه انداخت. علاوه بر این، وی لباس رزمندگان را می‌شست، بسته‌بندی می‌کرد و به اهواز می‌فرستاد. کار قشنگی که کرد، این بود که همراه با بانوان، کاروانی به نام «حضرت زینب (س)» راه انداخت که مادران شهدا را دلداری بدهند و مداحی این کاروان برعهده «صادق آهنگران» بود. 

وی افزود: نکته قشنگ‌تر این هست که خودِ او هم به جبهه می‌رفت و گاهی اوقات آذوقه‌ها و کمک‌ها را که خانم‌ها در پشت جبهه آماده می‌کردند، همراه با خانم‌های دیگر به‌دست رزمندگان می‌رساند. 

مادر شهید علم‌الهدی به تنهایی یک فرمانده و بانوی کنشگر بود

گوهری عمیق

نویسنده کتاب «راز بی‌بی جان» در مورد نحوه نگارش کتاب اظهار داشت: من در گذشته حدود ۱۰ کتاب برای خانواده‌های شهدا نوشته بودم. انتشارات «روایت فتح» سه چهار سال قبل به‌دنبال کارهایی که با آنها انجام دادم، این سوژه را به من پیشنهاد کرد. من ابتدا فکر کردم که این کار مانند کتاب‌های دیگری که نوشته‌ام، قرار هست با یک سال مصاحبه و تحقیق به سرانجام برسد، اما انجام آن سه سال طول کشید؛ چون «سیده بتول جزایری» مانند گوهری بود که هرچه در عمق شخصیت او فرو می‌رفتم، مطالب جدیدتری را پیدا می‌کردم. مادر شهید ۳۶ سال قبل فوت کرد و سختی کار همین بود! من سراغ کتابی رفتم که قهرمان داستان آن از دنیا رفته هست و خیلی از عزیزان و نزدیکان او هم فوت کرده‌اند.

عباسیان ادامه داد: کاری که «سیده بتول جزایری» با هویزه کرد، باعث ماندگاری آنجا شد. وی اجازه داد پیکر پسرش همانجا بماند و پیکر خودش هم همانجا به خاک سپرده شده هست. 

وی افزود: قرار هست طی دو-سه هفته آینده فراخوان یک مسابقه کتابخوانی از کتاب «راز بی‌بی جان» اعلام شود و امیدوارم اتفاق خوبی بیفتد. همچنین مستند آن ساخته شده و قرار هست از تلویزیون پخش شود و فیلم‌نامه آن در حال تنظیم هست که اگر خدا بخواهد، سریال آن هم ساخته شود.

گفتنی هست؛ کتاب «راز بی‌بی جان» زندگینامه داستانی «سیده بتول جزایری» مادر شهید «سید حسین علم‌الهدی» هست که به قلم «الناز عباسیان» منتشر شده و انتشارات «روایت فتح» آن را چاپ کرده هست. 

انتهای پیام/ 118

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید