به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از مشرق، مجتبی یوسفی، نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی با اشاره به توجه رهبر انقلاب به مسئله تولید در تنظیم شعار سال 1400، گفت: در سال گذشته به دلیل نداشتن نگاه به درون کشور توسط برخی مسئولان به خصوص در قوه مجریه، سال سختی برای مردم رقم خورد و ارزش پول ملی در 40 سال گذشته به پایینترین حد خود رسید.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه گره زدن همه مسائل به سیاست خارجی و مسئله برجام عامل اصلی شرایط نامطلوب اقتصادی است، گفت: رهبر فرزانه انقلاب در 10 سال گذشته هموار خط مشی کشور با تمرکز بر مسئله اقتصاد تنظیم کرده و توجه همه دستگاهها را به حمایت از تولید داخل و بومیسازی جلب کرده است.
*وظیفه دولت پشتیبانی از تولید است
وی با اشاره به شعار سال 1400 مبنی بر تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها افزود: پشتیبانی از تولید یعنی دولتی که 85 درصد از منابع کشور را در اختیار خود گرفته است، زیرساخت تسهیل جریان تولید را به سرعت مهیا کند و مجلس شورای اسلامی در حوزه قانونگذاری به این مسئله کمک کند.
یوسفی با اشاره به لزوم رفع موانع تولید در سال 1400 تاکید کرد: برای تحقق شعار سال باید قوانین مزاحم جریان تولید در کشور و مجوزهای بیشماری که نفس کارآفرینان را به شماره میاندازند، در اسرع وقت اصلاح شده تا تولید در مسیر اصلی خود حرکت کند.
*225 بخشنامه بانک مرکزی مانع تراشی برای تولید است
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس با اشاره به اینکه تنها در سال 98، بانک مرکزی 225 بخشنامه را در حوزه تولید صادر کرده است، گفت: این یعنی تولیدکننده در کشور هیج ثباتی را در عرصه اقتصادی حس نکرده شاهد مانع تراشی در مسیر تولید است.
وی در بیان این نکته که فرمایش مقام معظم رهبری، گوشزدی برای محقق نشدن شعار سالهای گذشته و ابراز امیدواری نسبت به ادامه مسیر است، ادامه داد: توجه به شعار سال نباید به تبلیغات و تغییر سر برگ نامهها محدود شده و در این زمینه باید به صورت جهادی عمل کنیم تا شاهد بهبود معیشت مردم باشیم.
*مهمترین مانع تولید مسکن در سال 1400 رفع میشود
یوسفی، در بیان اینکه یکی از مهمترین موانع تولید مسکن به عنوان اساسیترین کالای مورد نیاز مردم در سال 1400 با پیگیری مجلس در قالب بودجه 1400 رفع شد، گفت: تامین مالی ساخت مسکن یکی از مهمترین عوامل کاهش عرضه و افزایش قیمت 600 درصدی در طول 7 سال گذشته بوده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس ضمن تاکید بر اینکه ساخت مسکن یک پیشران اقتصادی است که 186 حرفه به آن مرتبط است، گفت: نظام بانکی در سالهای اخیر سهم بخش مسکن را پرداخت نکرده است اما در مجلس یازدهم با توجه به اهمیت تامین سرپناه در معیشت مردم نسبت به احیای این سهم اقدام کرد و 360 هزار میلیارد تومان از منابع داخلی بانکی را به ساخت 1.2 میلیون واحد مسکونی هدایت کرد.
*مجلس پیگیر ساماندهی بازار مسکن است
وی با اشاره به اینکه پیشبینی میشود در سال آینده 2000 هزار میلیارد تومان تسهیلات توسط نظام بانکی پرداخت شود، ادامه داد: اگر این تسهیلات را به حوزه تولید نظیر مسکن و صنعت هدایت میکنیم، سرو صدای ذینفعان گوش فلک را کر میکند اما زمانیکه این تسهیلات روز به روز افزایش پیدا کرده و در بخش غیر مولد در قالب وام به دوستان و آشنایان خرج میشود، هیچکس نگران تورم و افزایش پایه پولی نیست.
یوسفی در پایان با اشاره به اینکه هدایت تسهیلات بانکی به بخش مولد اقتصاد نظیر مسکن پشتیبانی از تولید است، گفت: مجلس شورای اسلامی در سال 1400، مسئله تامین سرپناه مردم را در اولویت قرارداده و بدون توجه به جوسازیها اجرای این قانون را پیگیری خواهد کرد.
منبع خبر