به گزارش مجاهدت از دفاعپرس از قم، مراسم اختتامیه پنجمین همایش کتاب سال حکومت اسلامی با قرائت پیام آیتالله احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان رهبری، در سالن همایشهای مدرسه عالی دارالشفاء قم برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین عابدی نژاد، قائم مقام مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی و دبیر علمی همایش طی سخنانی در همایش فوق اظهار داشت: این همایش با حمایت و ابتکار آیتالله حسینی بوشهری در مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی راه اندازی شد و اکنون در اختتامیه پنجمین دوره همایش کتاب سال حکومت اسلامی قرار داریم.
قائم مقام مرکز تحقیقات علمی حکومت اسلامی، توانمندسازی حوزه پژوهش و تحقیقات حوزههای علمیه در بحث حکومت اسلامی را هدف اساسی همایش کتاب سال حکومت اسلامی برشمرد و اظهار کرد: حوزههای علمیه از ظرفیت تمدنی بالایی برخوردار هستند.
وی با اشاره به تقسیمبندیهای جهانی نسبت به نهادهای علمی و دانشگاهها، افزود: بنابر استانداردهای اعلامی برای رتبهبندی نهادهای علمی، دانشگاه نسل پنجم و ششم دانشگاههایی هستند که آموزش مترقی، تحقیقات پیشرفته و تعامل محیطی مناسب داشته و در حوزه سیاسی اجتماعی تاثیرگذار هستند. حوزههای علمیه نیز نهادهای آموزشی پژوهشی و مرتبط با بدنه اجتماعی هستند و در عین حال بیشترین تاثیر را بر محیط سیاسی خود دارند.
دبیر پنجمین همایش کتاب سال حکومت اسلامی خاطرنشان کرد: امام (ره) این ظرفیت تمدنی را در حوزههای علمیه شناخت و از این ظرفیت برای بیشترین اثرگذاری در تاریخ معاصر جهان بهره برد و نظام جمهوری اسلامی ایران را بنیانگذاری کرد.
عابدی نژاد با اشاره به اینکه ما در ادامه تاسیس نظام اسلامی وارد مرحله دولتسازی و حکمرانی اسلامی شدهایم، گفت: در این مرحله هم نقش حوزههای علمیه بیبدیل است.
وی تاکید کرد: قدرت تاثیر و جریانسازی و تمدنسازی حوزههای علمیه در مراحل پیش روی تکامل انقلاب اسلامی وابسته به پژوهشهای عمیق و چندجانبه در حیطه حکومت اسلامی است.
عابدی نژاد در رابطه با هدف برگزاری همایش کتاب سال حکومت اسلامی گفت: هدف از این همایش ساماندهی، جهتدهی و توانمندسازی پژوهشگران حوزه حکومت اسلامی است تا این تکلیف تمدنی که بر دوش حوزههای علمیه است به بهترین شکل ایفا شود.
وی با ارائه توضیحی درباره همایش کتاب سال حکومت اسلامی گفت: این همایش در این چند سال با استقبال خوبی مواجه بوده است و در پنجمین دوره، ۲۱۰ اثر پژوهشی مربوط به سال ۱۴۰۱ در سه محور اصلی ۱- اندیشه سیاسی به معنای عام، ۲- فقه حکومتی به معنای پژوهشهای فقهی با رویکرد حکومتی و ناظر به اداره جامعه اسلامی و ۳- حقوق عمومی و مباحث مربوط به قانون اساسی و حقوق بشر و رابطه دولت ملت مورد بررسی قرار گرفته است.
در پایان این همایش از کتابها و آثار زیر تقدیر به عمل آمد:
آثار برگزیده مربوط به تولیدات داخلی مجلس خبرگان:
– کتاب اصول فقه نظام اثر آیتالله اراکی
– کتاب فقه حقوق اساسی از آیتالله کعبی
– کتاب حکومت، عدالت، امنیت و مبارزه با فساد از دیدگاه امیرالمومنین (ع) اثر آیتالله دری نجفآبادی
آثار برگزیده مربوط به تولیدات خارج از مجموعه خبرگان رهبری:
*بخش کتاب:
-کتاب قانون نظام ولایی در فقه و اصول اثر آیتالله سیداحمد مددی
-کتاب فقه اطلاعات و امنیت اثر حجتالاسلام محمد جواد مهری
-کتاب بررسی تطبیقی شیوه حکومتی امیرالمومنین (ع) و سیره حکومتی رهبران انقلاب اسلامی اثر حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی
* بخش پایاننامه:
– «راهبردهای جمهوری اسلامی در مقابله با سیاستهای سلطه در گسست میان کارگزاران نظام و مردم» از مهدی راسخی موسسه پژوهشی امام خمینی (ره)
– «مشارکت سیاسی در حکومت غیرمشروع» از حجت نیازعلی از پاکستان جامعةالمصطفی
انتهای پیام/
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است