مشکل جدی بسیج رسانه تغییرات زیاد در حوزه رسانه‌هاست/ باید برای دفع حملات رسانه‌ای دشمن تلاش کنیم


گروه دفاعی امنیتی دفاع‌پرس‌ـ رحیم محمدی؛ ۱۷ مرداد به نام «روز خبرنگار» نام‌گذاری شده است و به همین جهت، امسال نیز همچون سال‌های گذشته دستگاه‌های مختلف سعی می‌کنند با برگزاری نشست‌هایی از تلاش‌های خبرنگاران تقدیر کنند؛ این در حالی است که این تقدیر‌ها و وعده‌هایی که به خبرنگاران داده می‌شود، حالت مُسکن دارند؛ چرا که مشکلات خبرنگاران همچنان باقی است؛ به هر روی، روز خبرنگار بهانه‌ای شد تا گفت‌وگویی را با مسئول سازمان بسیج رسانه سپاه تهران بزرگ انجام دهیم؛ زیرا این سازمان در تهران بزرگ با دارا بودن ۲۱ دفتر بسیج رسانه تلاش‌هایی را در حوزه رسانه داشته است؛ به همین دلیل، «مسعود بصیری» مسئول سازمان بسیج رسانه سپاه تهران بزرگ در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس توضیحاتی را در این رابطه ارائه کرده که ماحصل آن در ادامه آمده است.

دفاع‌پرس: زمانی که مقرر شد سازمان بسیج رسانه تشکیل شود، مهم‌ترین اهدافی که برای آن تعریف شد، شامل چه مواردی بود؟

مهم‌ترین کاری که بسیج رسانه انجام می‌دهد و برای آن هدفی تعریف شده، این است که بتواند با ایجاد هم‌افزایی بین خبرنگاران، آن‌ها را در دفاع از دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران و نیز تقویت بنیان‌های فکری نظام در حوزه رسانه ساماندهی کند.

بدین معنی که باید بستری را فراهم کنیم تا خبرنگاران بتوانند در آن بستر با استفاده از امکاناتی که در اختیارشان قرار می‌گیرد و یا امکاناتی که دارند، جمعی را تشکیل دهند تا این جمع در دفاع از ارزش‌های انقلاب اسلامی و توسعه اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی در داخل کشور و همچنین عرصه بین‌الملل موفق عمل کنند؛ لذا برای انجام این مهم نیاز به آموزش و انتقال تجربیات خبرنگاران به همدیگر و حتی انتقال تجربیات موفق خبرنگاران خارجی به خبرنگاران کشورمان داریم.

به عبارت دیگر موظف هستیم از ظرفیت‌های داخلی و خارجی حداکثر بهره را ببریم تا ضمن جمع کردن افراد متخصص و کاربلد در حوزه رسانه، از توانمندی‌های آن‌ها برای دفع حملات رسانه‌ای دشمن و همچنین تبیین بیشتر انقلاب اسلامی استفاده کنیم.

مشکل جدی بسیج رسانه تغییرات زیاد در حوزه رسانه‌ها است/ موظف هستیم برای دفع حملات رسانه‌ای دشمن تلاش کنیم

دفاع‌پرس: یکی از اهداف‌ها و آرمان‌هایی که در گذشته به آن اشاره داشتید، تشکیل نظام صنفی خبرنگاران است؛ بعد گذشت چندین سال آیا توانستید به این هدف دست یابید؟

یکی از آرزو‌های من این بود که مثل نظام پزشکی و یا نظام مهندسی، خبرنگار‌ها هم در این کشور نظام و سازماندهی داشته باشند تا امور مربوط به حوزه خبرنگاری توسط خودشان و متخصصان این حوزه انجام شود؛ بدین‌صورت که چنانچه شکایتی از خبرنگاران و رسانه‌ها صورت گرفت و یا درخواست صدور مجوز فعالیت رسانه‌ای شد و یا موضوعات دیگری که با خبرنگاران و رسانه‌ها ارتباط پیدا می‌کند، توسط این نظام صنفی پی‌گیری شود؛ ولی متأسفانه این موضوع تاکنون محقق نشده است؛ البته در دولت‌های مختلف هم همیشه این خواسته را داشتیم، اما انجام نشده است.

برای من عجیب است که چگونه برای ساختمان‌سازی و یا فعالیت پزشکی بایستی نظام صنفی وجو داشته باشد و به واسطه آن باید تمام امور مربوط به فعالیت‌های ساختمانی و پزشکی توسط این نظام‌ها پی‌گیری شود، ولی در حوزه رسانه‌داری، انتشار خبر و یا حتی بعضاً تخریب افکار عمومی، هیچ نظام صنفی متشکلی که نظارت کند و پاسخگو باشد، وجود ندارد!

به عبارت دیگر، چنانچه فردی بخواهد دارویی را تجویز کند، اول باید در رشته پزشکی تحصیل کرده باشد و بعد از آن برای فعالیت می‌بایست از نظام صنفی مجوز بگیرد و چنانچه بدون مجوز اقدامی انجام دهد به‌شدت مجازات خواهد شد؛ اما در حوزه رسانه به دلیل نبود سازمان نظام صنفی چنین عملکردی نه‌تنها وجود ندارد، بلکه از همه بدتر بیشتر تخلفات، اشکالات و اتفاقات نامناسب را به قوه قضائیه ارجاع می‌دهیم و با این کار هم پرونده برای قوه قضائیه زیاد می‌کنیم و هم احکامی را که دادگاه صادر می‌کند، حکومتی تلقی می‌کنند.

مشکل جدی بسیج رسانه تغییرات زیاد در حوزه رسانه‌ها است/ موظف هستیم برای دفع حملات رسانه‌ای دشمن تلاش کنیم

وجود نظام صنفی خبرنگاران می‌تواند بر میزان حقوق خبرنگار‌ها هم نظارت داشته باشد؛ زیرا الان میزان پرداختی‌ها و توجه به امور شخصی، زندگی و معیشتی خبرنگاران بسیار پایین است و هیچ متولی جدی و رسمی هم که باید در این زمینه‌ها پاسخگو باشد در کشور وجود ندارد؛ هرچند سطح دسترسی خبرنگاران به مسئولان زیاد است، ولی همان‌گونه که اشاره شد به دلیل نبودِ متولی برای پاسخگویی به مطالبات این قشر از جامعه، سطح درآمدی، معیشتی و رفاهی آن‌ها بسیار پایین است.

از سوی دیگر، چنانچه خبرنگاران در حین انجام کار دچار اشتباهات و مشکلاتی شوند در صورت وجود نظام صنفی، این نظام می‌تواند به کمک آن‌ها آمده و پاسخگو باشد؛ اما متأسفانه چنین نظامی وجود ندارد و هیچ‌وقت هم تشکیل نشده است؛ بنابراین ما نه قانون جامع، کامل و صحیحی در حوزه رسانه داریم و نه از نظام جامع صنفی برخورداریم که بتواند به حوزه رسانه کمک کند.

به بیان دیگر، حوزه رسانه در کشورمان حوزه خوبی نیست و خیلی دچار تشویش، عدم پاسخگویی و اعوجاج است و با رفت و آمد دولت‌ها هم تغییر چندانی در این وضعیت به‌وجود نمی‌آید؛ حال آن‌که چنانچه این سیستم درست شود، خیلی از مشکلات روانی جامعه در حوزه رسانه هم رفع می‌شود.

دفاع‌پرس: پس می‌توان گفت که تلاش‌های شما هم در این رابطه موفقیت‌آمیز نبوده است.

بله؛ متاسفانه علی‌رغم اینکه خیلی در این رابطه گفتیم و تلاش هم کردیم، ولی تاکنون نتیجه‌بخش نبوده است؛ البته در دوره فعلی معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گام‌های خوبی برداشته شده و مطلع هستم که کار‌های خوبی در حال پی‌گیری است تا بلکه قوانینی را مصوب کرده و نظام جامع صنفی را پیش ببرند و به امور خبرنگاران رسیدگی کنند.

خبرنگاران هم صندوق حمایتی جدی ندارند و هم از متولی خوبی در حوزه رسانه و معیشت برخوردار نیستند و این هم بیشتر ناشی از تغییر و تحولاتی است که در حوزه اجرایی رخ می‌دهد و رفت و آمد‌هایی که در مجوعه دولت‌ها به‌ویژه در حوزه رسانه طی یک دهه اخیر اتفاق افتاده است؛ حال واقعاً نمی‌دانم که به چه دلیل وضعیت کلی خبرنگاران سروسامان داده نمی‌شود.

دفاع‌پرس: بسیج رسانه در تهران بزرگ ۲۱ دفتر در رسانه‌ها راه‌اندازی کرده است؛ این دفاتر چقدر با خبرنگاران برای کمک به رفع برخی دعدغه‌های آن‌ها همراه بوده‌اند؟

مشکل جدی بسیج رسانه تغییرات زیاد در حوزه رسانه‌ها است/ موظف هستیم برای دفع حملات رسانه‌ای دشمن تلاش کنیم

یکی از مشکلات جدی کانون‌ها و پایگاه‌های بسیج در رسانه‌ها تغییر و تحولات زیاد در حوزه رسانه است؛ طی سال‌های اخیر تعداد زیادی از حوزه خبر خارج شدند؛ چون فعالیت در حوزه رسانه و روابط عمومی یکی از سخت‌ترین و دشوارترین حوزه‌های کاری و معیشتی است.

خبرنگار بعد از مدتی می‌بیند که بهتر است از این حوزه بیرون برود؛ برای اینکه نمی‌تواند معیشت خود را تأمین کند و از امنیت شغلی خوبی هم برخوردار نیست؛ به همین خاطر بعد از مدتی به اداره یا نهادی می‌رود؛ اول در حرفه روابط عمومی مشغول می‌شود و بعد از آن از روابط عمومی هم خارج می‌شود.

این تغییر و تحولات و عدم ماندگاری چند اتفاق بد را رقم می‌زند؛ اول این‌که خبرنگار‌های خوب از رسانه بیرون می‌روند و دوم میل به حضور خبرنگار‌های جدید هم از دست می‌رود؛ چون وقتی به سرنوشت نفرات قبلی این حوزه نگاه می‌کنند که آمدند و رفتند و یا در گفت‌وگو با آن‌ها می‌شنوند که این حوزه، عرصه ماندگاری نیست، میل به حضور در حرفه خبرنگاری کاهش می‌یابد؛ به همین دلیل امروز میزان تمایل افراد جدید برای حضور در عرصه رسانه به نسبت گذشته کاهش یافته و این خود، یکی از مشکلات جدی حوزه رسانه است.

مشکل جدی بسیج رسانه تغییرات زیاد در حوزه رسانه‌ها است/ موظف هستیم برای دفع حملات رسانه‌ای دشمن تلاش کنیم

بنابراین، چون در کانون‌ها و دفاتر بسیج رسانه دستخوش تحولات و رفت و آمد‌های بسیاری هستیم، سرمایه‌گذاری طولانی‌مدت روی افراد و استفاده از فرصت‌هایی که آن‌ها می‌توانند در اختیار ما قرار دهند، نمی‌تواند موفقیت‌آمیز باشد؛ البته برای اینکه فرصتی ایجاد شود تا خبرنگاران بتوانند از تجربیات گذشته استفاده کنند، اردوها، همایش‌ها و نشست‌ها و حتی جشنواره ابوذر -امسال نهمین دوره جشنواره رسانه‌ای ابوذر برگزار خواهد شد- را برگزار می‌کنند؛ لذا تا این سطح، گام‌های خوبی توسط کانون‌های بسیج رسانه در رسانه‌های مختلف برداشته شده است.

پایانِ بخش اول

انتهای پیام/ 231

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید