مقام آمریکایی: علاقه‌مند دیدن مزایای توافق ایران و عربستان هستیم

مقام آمریکایی: علاقه‌مند دیدن مزایای توافق ایران و عربستان هستیم



یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه واشنگتن علاقه مند به دیدن مزایای توافق عربستان و ایران است، درباره پیشرفت مذاکرات آتش بس یمن گفت: پیشرفت آتش بس یمن خوب است اما کافی نیست.

به گزارش مجاهدت از مشرق، این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در گفتگو با یکی از رسانه های منطقه گفت: واشنگتن از دیدن آتش بس در یمن خوشحال است اما تا زمانی که آتش بس پایدار میان طرف های درگیر حاصل نشود، از آن راضی نخواهد شد.

این مقام ارشد آمریکایی که نامش فاش نشده است، گفت: “پیشرفت خوب است. اما این کافی نیست.”

در سفر ماه گذشته آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه به منطقه یمن موضوع اصلی گفتگوهای وی با مقامات کشورهای عرب منطقه بود و تیم لندرکینگ فرستاده ویژه آمریکا در امور یمن اخیراً به عربستان سعودی سفر کرد تا آخرین تحولات در یمن را پیگیری کند.

پروازهای یمن به عربستان سعودی برای حجاج و تبادل اسرا تحولات مثبتی در جنگ چند ساله تلقی می شوند.

این مقام ارشد وزارت امور خارجه گفت: گفت‌وگوهایی که در سال گذشته وجود نداشت، اکنون انجام می‌شوند.

وزارت امور خارجه آمریکا از توافق عربستان و ایران برای عادی سازی روابط و کاهش تنش های منطقه ای استقبال کرده است. با این حال، این مقام وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد که عادی سازی روابط میان ایران و عربستان به طور کامل به توقف رفتار منفی ایران در منطقه منجر نشده است.

این مقام وزارت امور خارجه آمریکا افزود: ما علاقه مند به دیدن مزایای توافق عربستان و ایران هستیم.

ماه گذشته لندرکینگ ایران را به ادامه قاچاق سلاح و مواد مخدر متهم کرد.

این مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در گفتگو با بخش انگلیسی شبکه العربیه ادعا کرد که واشنگتن در «چند هفته گذشته» محموله‌های غیرقانونی سلاح به انصارالله (حوثی ها) را مشاهده و ضبط نکرده است. اما قاچاق مواد مخدر به یمن ادامه دارد. این مقام افزود: «این یک نگرانی بزرگ است.»

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات متحده عربی و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن – فقیرترین کشور عربی – آغاز کرد که نتایجی برای این ائتلاف نداشت.

بیش از هشت سال است که یمن شاهد جنگ مستمر بین نیروهای مسلح و کمیته‌های مردمی یمن و نیروهای ائتلاف که برای بازگرداندن دولت مستعفی و فراری یمن تلاش کرده‌اند، بوده که تبعات آن در ابعاد مختلف منعکس شده و بر اساس توصیف سازمان ملل، به بدترین بحران انسانی در جهان تبدیل شده است.

جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی۱۹ اسفند ماه سال گذشته برای از سرگیری روابط دو جانبه و آغاز به کار دوباره سفارتخانه‌های دو کشور توافق کردند. به‌دنبال سفر بهمن‌ ماه آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» به پکن، امیر دریابان «علی شمخانی» از روز دوشنبه ۱۵ اسفند با هدف پیگیری توافقات سفر رئیس جمهور، مذاکرات فشرده‌ای را به‌منظور حل‌وفصل نهایی موضوعات فیمابین تهران – ریاض با همتای سعودی خود در چین آغاز کرد.

در پایان این مذاکرات، در روز ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱، بیانیه سه‌جانبه‌ای در پکن با امضای «شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بن‌محمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر شد.

در متن این بیانیه‌ سه‌جانبه آمده است: در پاسخ به ابتکار شایسته جناب شی جین‌پینگ رئیس جمهوری خلق چین در حمایت از گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی، بر اساس اصل حسن هم‌جواری و با توجه به توافق ایشان با سران دو کشور در میزبانی و حمایت از انجام گفتگو بین جمهوری اسلامی ایران و پادشاهی عربستان سعودی و همچنین تمایل دو کشور به حل و فصل اختلافات از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی بر اساس پیوندهای برادرانه و با تأکید بر پای‌بندی دو کشور به اصول و اهداف منشور سازمان ملل متحد و منشور سازمان همکاری اسلامی و اصول و رویه‌های بین‌المللی، هیأت‌های جمهوری اسلامی ایران به ریاست امیر دریابان علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی و پادشاهی عربستان سعودی به ریاست مساعد بن محمد العیبان وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی از تاریخ ۱۵ تا ۱۹ اسفندماه ۱۴۰۱ خورشیدی برابر با ۶ تا ۱۰ مارس ۲۰۲۳ میلادی در پکن با یکدیگر دیدار و گفت‌ؤگو کردند.

خبر توافق نهایی ایران و عربستان برای احیای روابط دوجانبه پس از ۷ سال قطع رابطه، روایت پشت پرده آن نشان‌دهنده تغییراتی بزرگ در مناسبات منطقه و رویدادهای جهانی است. ایالات متحده آمریکا در نخستین واکنش به توافق جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی گفت که از گزارش ها درباره احیای روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان آگاه است.

یک سخنگوی کاخ سفید نیز اعلام کرد: ما از هرگونه تلاش برای کمک به پایان جنگ در یمن و کاهش تنش ها در خاورمیانه استقبال می کنیم. وی مدعی شد: کاهش تنش ها و دیپلماسی به همراه بازدارندگی ستون های اصلی سیاستی هستند که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به آن اشاره کرده است.

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید