گروه اجتماعی دفاعپرس ـ علی عبدالصمدی؛ بیستم مهر ماه روز اسکان معلولین و سالمندان نامگذاری شده است. اصولا توجه به معلولین و افراد کمتوان به لحاظ اجتماعی، وظیفهای همگانی است. اسکان و تهیهی مسکن، ایجاد آسایشگاههای مناسب و بهداشتی، ایجاد شغل و کار مناسب (برای معلولین توانمند)، زمینه سازی جهت تحصیل افراد دارای معلولیت و… از جمله وظایف هم بخش دولتی و هم بخش خصوصی است.
دولت با تخصیص بودجهی مناسب با هزینهی روز معلولین و افراد سالمند میتواند به بهبود شرایط اجتماعی این قشر یاری رساند. از این حیث، همیاری و هم اندیشی قوهی مقننه و قوهی مجریه در اختصاص بودجه و نظارت بر اجرایی سازی این گونه از برنامهها در قبال معلولین و سالمندان در کشور، امری بدیهی و ضروری است. در متن قانون حمایت از معلولین دسترسی پذیری امکانات اجتماعی، مناسب سازی ابنیه و اماکن، ارائهی انواع خدمات بهداشتی، درمانی و توانبخشی، بهبود شرایط تحصیلی، آموزشی، ورزشی، علمی و فرهنگی، کارآفرینی و ایجاد شغل و مسکن مناسب، فرهنگ سازی و ارتقاء آگاهی عمومی نسبت به شرایط معلولین با استفاده از رسانههای جمعی، حمایت قضایی و ایجاد تسهیلات مالیاتی، حمایتهای استخدامی و اداری، برنامه ریزی روی توانمندیهای نیروی انسانی برخاسته از قشر افراد دارای معلولیت و ارائهی گزارش شفاف دولت در قبال امور انجام شده برای معلولین از اهم مواد قانون حمایت از معلولین است.
این قانون اگرچه رسما به دولت و بخش دولتی ابلاغ شد، اما مشمول بخش خصوصی و غیر دولتی نیز میشود. ارتقاء فرهنگ و آگاهی عمومی نسبت به شرایط معلولین در سطح جامعه صرفا مربوط به بخش دولتی نیز و تمامی ارکان جامعه در این امر خطیر دخیل هستند. از رسانهها گرفته تا افراد معمولی و اقشار مختلف جامعه باید دست در دست یکدیگر در مناسب سازی جامعه برای افراد و اجتماعات گوناگون اهتمام ورزند.
به طور کلی، جامعه باید به گونهای طراحی شود که افراد با سلیقهها و توانمندیهای مختلف توانایی حضور در عرصههای اجتماعی را دارا باشند و به قدر توانمندی خود بتوانند از امکانات اجتماعی بهرمند شوند. در جامعهای که افراد سالمند و معلول به راحتی زندگی کنند، قطعا سایر افراد نیز از زندگی سالم و با نشاط بیشتر زندگی خواهند کرد.
انتهای پیام/۱۳۳
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است