مهر پایان بر بی‌سابقه‌ترین کنکور سال/ کنکور پنجاه و هشتم در سال ۱۴۰۰ چگونه خواهد بود؟

مهر پایان بر بی‌سابقه‌ترین کنکور سال/ کنکور پنجاه و هشتم در سال  ۱۴۰۰ چگونه خواهد بود؟


علمی و دانشگاهی

/


آموزش

http://fna.ir/ezfdvp

۰

مهر پایان بر بی‌سابقه‌ترین کنکور سال/ کنکور پنجاه و هشتم در سال ۱۴۰۰ چگونه خواهد بود؟

با مرور اتفاقات بی سابقه کنکورهای کرونایی ۹۹، پرونده بزرگ ترین ماراتن علمی را با یک میلیون و 400 هزار شرکت کننده و حداقل 250 هزار مخالف می‌بندیم. به امید اینکه کنکور ۱۴۰۰ به عنوان پنجاه و هشتمین کنکور در فضایی آرام برگزار شود و همه خستگی‌های کنکور کرونایی ۹۹ را جبران کند.

مهر پایان بر بی‌سابقه‌ترین کنکور سال/ کنکور پنجاه و هشتم در سال  ۱۴۰۰ چگونه خواهد بود؟

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، پس از شیوع بیماری کرونا در کشور آزمون‌ های کشوری یکی پس از دیگری لغو شدند و با تداوم شرایط بیماری در سال ۹۹، زمزمه‌ تعویق کنکورها در سال جدید مطرح شد و این آغاز ماجرا بود.

درخواست تعویق کنکورها، از سوی داوطلبان همه آزمون های سراسری و تخصصی از جمله سراسری، ارشد و دکترا مطرح شد و بلند شدن صدای این تقاضاها و تداوم وضعیت شیوع ویروس کرونا در کشور، راه پر پیچ و خمی را پیش پای مسوولان برگزاری کنکور گذاشت تا کنکور پنجاه و هفتم به متفاوت ترین کنکور سال های اخیر تبدیل شود.

در این گزارش با مروری بر اتفاقات کنکورهای خبرساز سال ۹۹، به سرانجام و پایان کار این کنکورها می پردازیم و پرونده کنکور ۹۹ را با همه شرایط ویژه و فراز و نشیب هایش می بندیم؛ به امید اینکه کنکور ۱۴۰۰ به عنوان پنجاه و هشتمین کنکور کشور در فضایی آرام برگزار شود و همه خستگی های کنکور کرونایی ۹۹ را از تن به در کند.

*کنکوری که با تمدید چند باره ثبت نام از اول خاص شد

ثبت نام برای آزمون سراسری سال ۱۳۹۹ از بهمن ماه ۱۳۹۸ آغاز شد و داستان برگزاری کنکور امسال با چندین بار تمدید مجدد مهلت ثبت نام از ابتدا خاص و ویژه شد. در ۲۵ فروردین هم بار دیگر اعلام شد که کنکوری‌ ها برای کنکور سراسری مهلت دوباره ‌ای پیدا کرده اند.

پس از تمدیدهای چندباره در نهایت یک میلیون و ۱۴۶ هزار و ۱۲۸ نفر در آزمون سراسری سال ۱۳۹۹ ثبت نام کردند که از این تعداد ۵۸.۲۸ درصد زن و ۴۱.۷۲ درصد مرد بودند.

این شرایط برای کنکورهای ارشد و دکترا هم رخ داد تا کسی به دلیل شیوع ویروس کرونا مهلت ثبت نام در کنکور را از دست نداده باشد؛ به طوری که کمپین هایی از سوی افرادی که افزایش تعداد داوطلبان کنکور ارشد و دکترا را به ضرر خود می دانستند، برای توقف فراخوان های مجدد ثبت نام در کنکورها شکل گرفت.

*۵ ماه بلاتکلیفی در تعیین زمان کنکور ۹۹

۱۵ اسفند ماه سال ۹۸ بود که وزارت بهداشت اعلام کرد که برگزاری کنکور به تعویق افتاده است؛ در آن زمان هنوز زمان برگزاری جدید کنکور اعلام نشده بود و دو روز بعد زمان ‌هایی ۱۲ و ۱۳ تیر برای برگزاری کنکور کارشناسی و دهه دوم شهریور برای برگزاری کنکور دکتری اعلام شد؛ کنکور ارشد هم از ابتدا قرار بود با فاصله یک تا ۲ هفته پس از کنکور دکترا برگزار شود.

بعد از آن علی خاکی صدیق معاون آموزشی وزیر علوم، در ۲۷ فروردین ماه ۹۹ اعلام کرد که کنکورها در صورت لزوم چند هفته دیرتر برگزار می‌شود. پس از آن نوبت دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که گفت: هر زمان امتحانات نهایی دبیرستان به پایان خود رسید، کنکور هم ۳۰ روز بعد از آن برگزار می‌شود.

هنوز در بهار ۹۹ بودیم که پیک شیوع ویروس کرونا تا حدی در کشور فروکش کرد و با استناد به وضعیت موجود اعلام شد که روند بیماری کرونا در کشور فروکش کرده و زمان آزمون سراسری که ۱۲ و ۱۳ تیرماه ۹۹ تعیین شده بود، تغییر نخواهد کرد.

اما کمی بعد دوباره علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خود اعلام کرد که زمان برگزاری آزمون کنکور سراسری روزهای ۳۰ و ۳۱ مردادماه ۹۹، کنکور دکتری پنجشنبه ۲۶ تیرماه ۹۹ و کنکور کارشناسی ارشد ۲ و ۳ مردادماه ۹۹، کنکورهای فنی و حرفه‌ای و کارشناسی ناپیوسته جمعه ۱۴ شهریورماه است.

این هم پایان کار نبود؛ دو هفته بعد، وزیر کشور اعلام کرد که کنکور کارشناسی با رعایت پروتکل‌ های بهداشتی در چهار روز برگزار می‌شود و مدت برگزاری کنکور کارشناسی ارشد از ۲ روز به ۳ روز افزایش یافته است.

در نهایت قرار شد کنکور سراسری ۹۹ با رعایت پروتکل های بهداشتی از ۲۹ مرداد ماه تا اول شهریور ماه در ۵ گروه آزمایشی هنر، علوم ریاضی، انسانی، تجربی و زبان های خارجی برگزار شود.

*۵۷ هزار امضا در کمپین طرح دو فوریتی و سه فوریتی مجلس برای تعویق کنکور

از همان روزهای ابتدایی شیوع ویروس کرونا در کشور که روندهای معمول را با وقفه مواجه کرد، برخی از داوطلبان همه آزمون های سراسری و تخصصی از جمله سراسری، ارشد و دکترا از طرفداران جدی تعویق کنکورها بودند و پیگیری ها و استمرار آنان در تعیین سرنوشت کنکورهای امسال بی تاثیر نبود.

با اینکه زمان آزمون ‌ها ۲ بار به تعویق افتاد اما همچنان برخی از داوطلبان خواستار به تعویق افتادن دوباره آزمون‌ ها و لزوم طرح دوفوریتی مجلس برای تعویق کنکور شدند، از جمله این تلاش ها می توان به ثبت سوژه های متعدد در سامانه فارس من اشاره کرد. کمپین «لزوم طرح دو فوریتی مجلس برای تعویق کنکور» از جمله این کمپین های پرطرفدار بود که تعداد امضای این کمپین از ۵۷ هزار امضا فراتر رفت. خبرنگاران فارس هم در همه این مدت پیگیری این مطالبات را در دستور کار داشتند.

سردبیر ثبت سوژه‌ «لزوم طرح دو فوریتی مجلس برای تعویق کنکور» در گفت و گو با خبرنگار فارس توضیح داد: در شرایطی که کشور به وضعیت قرمز در آمده واقعاً شرایط برای برگزاری کنکورها بسیار سخت است و به نظر نمی ‌رسد که در چنین شرایطی پروتکل‌ های بهداشتی به خوبی رعایت شوند.

وی ‌‌افزود: بسیاری از کشورها حسرت داشتن چنین جوانانی را دارند و مسؤولان باید تدبیری بیندیشند تا از شیوع مجدد این ویروس گرفته شود و جوانان به کام مرگ نروند.

«درخواست تعویق زمان کنکور کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی سال ۱۳۹۹» از دیگر کمپین های پرطرفدار بین بیشمار کمپین داوطلبان ارشد و دکترا بود.

سردبیر این سوژه هم به خبرنگار فارس، گفت: ما دانشجویان و فارغ التحصیلان داوطلب کنکور کارشناسی ارشد تقاضا داریم با توجه به شرایط کنونی کشور و با توجه به تعویق انتخابات مجلس تا بعد از مرداد ماه و موکول شدن آزمون لیسانس به پزشکی دانشگاه تهران از ۱۵ اسفند ماه به نیمه دوم مرداد ماه جهت کم کردن بار روانی در خانواده‌ها و تسهیل مطالعه ما داوطلبان در این شرایط سخت و با توجه به حضور داوطلبانی که در گروه پرخطر قرار دارند تعویق کنکور را اعلام کنید تا ما بتوانیم در این روزهای سخت بدون کلاس، کتاب، خوابگاه و کتابخانه کمی از استرس خود کم کنیم

*انعکاس درخواست های متعدد مخاطبان برای تعویق کنکورها در خبرگزاری فارس

علاوه بر ثبت کمپین و امضای کمیپن های متعدد، کاربران فارس در کامنت های بسیاری هم درخواست خود را با تعویق کنکور سراسری مطرح کردند که این نظرات به دفعات در خبرگزاری فارس منعکس شد.

از جمله اینکه، یکی از کاربران فارس خطاب به نمایندگان مجلس از آنان خواسته بود: لطفا بحث برگزاری کنکور سراسری را جدی بگیرید. مگر می شود ۴ ساعت ماسک زد و کنکور داد؟ لطفا در زمان و نحوه کنکور تجدید نظر کنید.

کاربر دیگری نوشت: اگر وزیر علوم زیر بار تعویق کنکور سراسری نمی رود باید استیضاح شود. زیرا هر کسی که در خلاف سلامتی آحاد جامعه عمل کند خلاف قانون اساسی کشور عمل کرده و باید مجازات شود.

کاربر دیگری گفت: وزارت علوم، سازمان سنجش و تعدادی از مسئولین که مخالف تعویق هستید، آیا سلامت و جان ما رو تضمین می کنید و مسئولیتش را به عهده می گیرید؟ زیر این همه فشار، آیا خواسته زیادی است که برای سلامت خود و خانواده هایمان می خواهیم کنکور در شرایط بهتری برگزار شود؟

مخاطب دیگری گفت: ترجیح نفع شخصی، سازمانی و مافیای کنکور بر سلامت داوطلبان دیده می شود. برگزاری کنکور به نفع مافیای کنکور است.

کاربر دیگری نوشت: مراسم عطای جایزه نوبل لغو شد. مراسم توپ طلا لغو شد. برگزاری المپیک به سال دیگر موکول شد. اما کنکور سراسری برگزار می شود؟ چه دلیل قانع کننده ای می توان برای این کار داشت؟

کاربر دیگری گفت: من بیماری خاص دارم و داوطلب آزمون دکتری بودم و آزمون دادم.

مخاطب دیگری پرسیده که چرا صبر نمی کنند شرایط بهتر شود بعد همه کنکور ها رو برگزار کنند؟ برای ترم پاییز می توانند با شرط معدل دانشجو بگیرند و اجازه بدهند کسانی که درس عمومی انتقالی از یک کارشناسی به کارشناسی دوم را داشتند هم امکان ورود با شرط معدل را داشته باشند اینجوری ظرفیت ترم پاییز هم تکمیل می شود، بعد داوطلبان کنکوری هم می توانند برای ترم بهمن پذیرش شوند.

کاربر دیگری نوشت: سایت سنجش باید یک نظر سنجی جامع از داوطلبان انجام دهد که داوطلبان با شماره داوطلبی خود نظر بدهند که قابل استناد باشد و موافقین‌ و مخالفین را شناسایی کرد. برگزاری کنکور در شرایط موجود واقعا خبر از یک فاجعه انسانی دیگر می دهد.
مخاطب دیگری گفت: آینده ما دست شماست. لطفا کنکور رو عقب بیندازید. انصاف نیست. یک سال از همه چیزمان گذشتیم. یک سال از جان و دل مایه گذاشتیم که به هدفمان برسیم. لطفا تجدید نظر کنید. ما به امید امسال زندگی کردیم.

مخاطب دیگری نوشت: با برگزاری کنکورها اوضاع خیلی بدتر می شود به فکر خانواده هایی باشید که عزیزی را به خاطر کرونا از دست داده اند.

*پیگیری های خبرنگاران فارس برای ۲۵۰ هزار امضای کمپین تعویق کنکور

کمپین تعویق کنکور یکی از پرمخاطب ترین کمپین های این سامانه از زمان آغاز به کار تاکنون بوده است، به طوری که در مجموع ۲۵۰ هزار امضا در این کمپین ها به ثبت رسید. از این رو پیگیری این کمیپن ها در دستور کار جدی خبرنگاران فارس بوده است.

از جمله این پیگیری ها، پیگیری درخواست مخاطبان فارس من از مجلس بوده است؛ احمد نادری عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پیگیری خبرنگار فارس درباره لزوم طرح دوفوریتی مجلس برای تعویق کنکور، گفت: اگر به این نتیجه برسیم که دو فوریت برای لغو، تعویق یا جایگزینی کنکور لازم است حتما این کار را انجام خواهیم داد و احتمال اینکه به طرح دوفوریتی برسیم وجود دارد. یک ماه تا برگزاری آزمون فرصت باقی مانده و نمی‌دانیم در این مدت چه اتفاقی خواهد افتاد؛ همچنین ممکن است در این بازه زمانی یک ماهه پیک ویروس کرونا کنترل شود و دیگر مشکلی نداشته باشیم یا حتی ممکن است واکسن اختراع شود و اینکه از الان برویم روی طرح دوفوریتی کار منطقی نیست. البته ما احتمال طرح دوفوریت را نفی نمی‌کنیم ولی اگر لازم باشد این را کار را انجام می‌دهیم.

همچنین روح‌الله متفکر آزاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی هم در این زمینه به خبرنگار فارس، گفت: اگر ستاد ملی مبارزه با کرونا به گزارش‌های وضعیت قرمز ادامه بدهد و برگزار کنندگان آزمون‌ها توجهی به این مساله نکنند آن وقت است که مجلس می‌تواند برای طرح دوفوریتی وارد عمل شود. اولویت ما این است که دولت در یک عملیات اجرایی شرایط را مدیریت و سلامتی داوطلبان را حفظ کند؛ در غیر این صورت مجلس به این موضوع ورود خواهد کرد.

*کنکور دکترا و ارشد برگزار شد

همچنان که مخالفت ها برای برگزاری کنکورها ادامه داشت؛ کنکور دکترا و ارشد با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شد.

درباره پروتکل هایی که در کنکور دکترا و ارشد رعایت شد این ویدئو را ببینید:

در نهایت کنکور کارشناسی ارشد با چندین بار به تعویق افتادن در روزهای ۱۶، ۱۷ و ۱۸ مردادماه با رعایت دستورالعمل ‌ها و پروتکل ‌های بهداشتی سازمان سنجش آ‌موزش کشور برگزار شد. پیش از آن هم کنکور دکترا برگزار شد.

۶۹۴ هزار و ۴۱۷ نفر در آزمون ارشد ثبت نام کرده بودند که از این تعداد ۳۴۴ هزار و ۵۵۸ نفر زن و ۳۴۹ هزار و ۸۵۹ نفر مرد بودند. آزمون در ۶ گروه آموزشی علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر و دامپزشکی برگزار شد

*کمپین مخاطبان درباره طرح سه فوریتی مجلس برای تعویق کنکور آخرین کنکور ۹۹

پس از برگزاری کنکورهای دکترا و ارشد، مخالفت ها برای برگزاری کنکور سراسری ادامه یافت؛ مخاطبان پیگیری ها را بیشتر کردند و این بار بر «لزوم طرح سه فوریتی مجلس برای تعویق کنکور» تاکید داشتند.

سردبیر این سوژه به خبرنگار فارس، گفت: در شرایط فعلی بیماری کرونا در کشور و با توجه با رعایت نشدن پروتکل‌ های بهداشتی در آزمون‌های پیشین به‌هیچ وجه امکان برگزاری هیچ یک از کنکور‌ها وجود ندارد و در‌خواست تعویق تمامی کنکور‌ها تا زمان شرایط ایمن را داریم. لازم به ذکر است که اخبار ضد و نقیض مسوولان استرس داوطلبان را افزایش داده است.

*پیگیری های خبرنگاران فارس تا هفته قبل از کنکور آخر ادامه داشت

همچنان که پیگیری های مخاطبان فارس برای تعویق برگزاری کنکور سراسری ۹۹ ادامه داشت، خبرنگاران فارس تقاضای مخاطبان برای «لزوم طرح سه فوریتی مجلس برای تعویق کنکور» را پیگیری می کردند و آخرین پیگیری های خبرنگاران فارس تا هفته قبل از کنکور آخر هم ادامه داشت.

از جمله این پیگیری ها این بود که حجت‌الاسلام مجتبی ذوالنوری رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت ‌وگو با خبرنگار فارس، درباره این پیگیری اظهار داشت: ستاد ملی مقابله با کرونا، وزارت بهداشت، کمیسیون‌های آموزش و بهداشت باید دقیقاً همه جوانب این موضوع را بسنجند. چنانچه برگزاری کنکور، ریسک بالا و تهدیداتی برای شرکت‌کنندگان یا برگزارکنندگان کنکور چه در موضوع ایاب و ذهاب و رفت ‌وآمدها و چه درباره حمل‌ ونقل و برگزاری آزمون داشته باشد طبیعتاً نباید هیچ کنکوری برگزار شود. طبیعتاً نظر ما درباره عدم برگزاری کنکور نظر کمیسیون است و اعضای این کمیسیون نیز با بنده هم ‌نظر هستند.

* ۲۴ ساعت پرحاشیه ای که کنکور سراسری لغو و برگزار شد

اما درست یک هفته قبل از برگزاری آخرین کنکور باقی مانده در سال ۹۹، در یک شب شوک بزرگی درباره لغو و برگزاری کنکور سراسری به داوطلبان و خانواده های آنان وارد شد.

شبانه خبر رسید که سعید نمکی وزیر بهداشت پیشنهاد تعویق کنکور سراسری با رعایت سختگیرانه پروتکل‌ های بهداشتی را مطرح کرده و همان شب هم وزیر علوم اعلام کرد که این پیشنهاد را پذیرفته است و این تصمیم با نظر مشترک نمایندگان مجلس اتخاذ شده بود.

سعید نمکی وزیر بهداشت در صفحه اینستاگرام خود نوشت: امروز عصر مجدد با حضور ریاست محترم کمیسیون‌های آموزش و تحقیقات و بهداشت و درمان مجلس و تعدادی از نمایندگان محترم مجلس و همچنین وزیر محترم علوم و رئیس سازمان سنجش جلسه‌ای داشتیم. وزیر محترم علوم و رئیس سازمان سنجش اعلام کردند که اجرای پروتکل‌ های سختگیرانه در این زمان باقیمانده میسر نیست، مگر این دستورالعمل ‌ها برای برگزاری آزمون سراسری تغییر کند.

صحبت های سعید نمکی را در این باره بشنوید:

منصور غلامی وزیر علوم هم روایت خود را از ۲ دلیل تعویق کنکور سراسری ۹۹ شرح داد و با اشاره به دلایل تعویق آزمون سراسری، گفت: افزایش فاصله گذاری اجتماعی از یک متر و ۶۰ سانت به ۲ متر، یکی از دلایل اصلی تعویق کنکور سراسری است و سازمان سنجش برای اعمال این فاصله گذاری نیازمند وقت بیشتری است.

وزیر علوم، دلیل دیگر تعویق کنکور سراسری را باز کردن دفترچه های سوال کنکور ۹۹ در قرنطینه اعلام کرد و گفت: به دلیل افزایش حوزه های کنکور سراسری، دفترچه سؤالات باید در قرنطینه، باز و دوباره بر اساس حوزه های جدید بسته شود که سازمان سنجش در این فاصله، قادر به انجام چنین کاری نبود. سازمان سنجش برای این موضوع، حداقل وقتی را به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهاد داده است که ابتدا باید در این ستاد به تأیید برسد که فکر می کنم تا شنبه به طول انجامد.

اما همه این اتفاقات باورنکردنی فردا به خوابی تعبیر شد؛ زیرا ستاد ملی مقابله با کرونا گفت وگو وزرای بهداشت و علوم را نپذیرفت و اعلام کرد که کنکور در تاریخ مقرر یعنی یک هفته بعد باید برگزار شود.

باوجود اعلام نظر قطعی ستاد ملی مدیریت کرونا هنوز تلاش و امیدی از سوی برخی داوطلبان برای تعویق کنکور دیده می شود. مانند سوژه جدید «برگزاری کنکور سراسری تا برقراری شرایط ایمن به تعویق بیافتد» که به تازگی به ثبت رسیده است.

*پنجاه و هفتمین کنکور سراسری با ۶۰ روز تاخیر و به متفاوت ‌ترین شیوه برگزار شد

در آخر این فرآیند چندین و چند ماهه، پنجاه و هفتمین کنکور سراسری کشور در متفاوت‌ ترین شکل خود آغاز شد. رعایت پروتکل‌ های بهداشتی، افزایش فاصله صندلی‌ ها به ۱.۸ متر، الزام ماسک برای داوطلبان و ایجاد شرایط آزمون برای بیماران مبتلا به بیماری کرونا ویروس تنها بخشی از تفاوت ‌های این آزمون با سال ‌های گذشته بود.

درباره پروتکل هایی که در کنکور سراسری امسال رعایت شد این ویدئو را ببینید:

افرادی که به بیماری مبتلا شده بودند، لازم بود در مکانی جدای از سایر داوطلبان آزمون دهند که ۲۸ مرکز درمانی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای ۶۰ داوطلب مبتلا به کرونا جهت حوزه امتحانی تعیین شد.

امسال برای اولین بار ۱۰ مصلی در شهرهای مختلف و ۴۸ مکان ورزشی از جمله ورزشگاه یا سالن ورزشی بزرگ در اختیار سازمان سنجش آموزش کشور برای برگزاری کنکور قرار گرفت.

*کنکور یک میلیون و ۳۹۳ هزار نفری، ۱۴۵ هزار غایب داشت

به گفته فاطمه زرین آمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور، براساس آمار تقریبی حاضران و غایبان در جلسه آزمون بر اساس میزان کارت صادر شده و میزان کارت دریافت شده در کنکور سراسری سال ۹۹، از تعداد یک میلیون و ۳۹۳ هزار و ۲۳۳ کارت صادر شده در آزمون سال ۹۹ تعداد یک میلیون و ۲۴۷ هزار و ۴۴۹ کارت پرینت شده است که تفاوت آن ۱۴۵ هزار و ۷۸۴ کارت است؛ یعنی ۱۴۵ هزار غایب در کنکور سراسری ۹۹ غیبت کردند.

زرین آمیزی افزود: البته اختلاف عدد تفاوت کارت دریافت نشده نسبت به آمار گروه‌های آزمایشی نیز به دلیل دریافت یا عدم دریافت کارت از سوی داوطلبانی است که در ۲ یا ۳ گروه آزمایشی شرکت کرده‌اند.

*یک میلیون داوطلب کنکور، منتظر هفته اول مهرماه

اکنون چند روزی است ماراتن بزرگ علمی کشور به پایان رسیده است و یک میلیون و ۳۹۳ هزار و ۲۳۳ داوطلب کنکور سراسری سال ۹۹ در انتظار اعلام نتایج کنکور هستند.

به گفته ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، امسال ۱۵۴ هزار نفر در رشته های دارای آزمون پذیرش می شوند. ۹۱۲ هزار نفر هم ظرفیت کل پذیرش دانشگاه ‌ها و موسسات آموزش عالی در مجموع رشته ‌های با آزمون و با سوابق تحصیلی است.

وی گفت: امسال هم رقابت اصلی در رشته‌ های پرطرفدار دانشگاه ‌های بزرگ است و در گروه تجربی است.

خدایی افزود: نتایج اولیه در هفته اول مهرماه ۹۹ اعلام می ‌شود و امسال با توجه به شرایطی که برای کنکور به وجود آمد سعی شده است که زمان انتخاب رشته به صورت فشرده و در چند روز محدود انجام گیرد. تلاش می‌شود نتایج نهایی اواخر مهرماه و پیش از آبان اعلام شود

به گزارش فارس، در این گزارش به سوژه فارس من با عنوان «برگزاری کنکور سراسری تا برقراری شرایط ایمن به تعویق بیافتد» هم پرداخته شد.

انتهای پیام/


کرونا


کرونا


کنکور سراسری


آزمون


کنکور


دانشگاه

اخبار مرتبط

منبع خبر

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید