در سایه کارشکنی آمریکا در واردات سوخت به لبنان، سرانجام منابع خبری از موافقت تهران با صادرات 600 هزار تن سوخت به لبنان طی مدت پنج ماه خبر دادند.
به گزارش مجاهدت از مشرق، یک شبکه لبنانی به نقل از منابع آگاه اعلام کرد؛ هیأت لبنانی که برای رایزنی با مقامات مسئول در وزارتخانههای انرژی و نفت ایران به تهران اعزام شده، از موافقت دولت ایران با درخواست لبنان مبنی بر عرضه ۶۰۰ هزار تن سوخت به مدت ۵ ماه و به طور میانگین، ۱۲۰هزار تن در هر ماه به لبنان خبر داد.
به اعلام شبکه المنار، دادههای موجود حاکی از آن است که هیأت لبنانی، پیشنویس توافقی را که با طرف ایرانی حاصل شده، برای تصویب در دولت لبنان با خود به بیروت خواهد آورد و پس از آن یک توافق به طور رسمی بین دو طرف امضا میشود.
با توجه به مشکلات عدیده مردم لبنان، ناشی از کمبود سوخت در این کشور، «مجتبی امانی» سفیر ایران در لبنان هم طی پستی در توئیتر نوشت: «بزودی خبرهای خوشی در خصوص توافق در زمینه سوخت ایران و همکاری در بخش برق بین هیأت وزارت انرژی لبنان و مقامات مسئول در ایران اعلام خواهد شد».
المنار، پیشتر به نقل از سفارت ایران در بیروت، اعلام کرد که ایران آماده ارسال نفتکشهای حامل سوخت به لبنان طی یک یا دو هفته آینده به منظور کمک به این کشور برای راهاندازی نیروگاهها و تولید برق است.
این شبکه به نقل از سفارت ایران در بیروت تاکید کرد: نفتکشهای ایرانی حامل سوخت طی یک یا دو هفته آینده برای حرکت به سوی لبنان آماده خواهند شد. یک هیأت لبنانی در تهران در حال رایزنی با مقامات مسئول در وزارتخانههای انرژی و نفت ایران است و از جمله موضوعات مورد بررسی دو طرف، اصلاح شبکههای برق و ساخت نیروگاهها است.
وزارت خارجه لبنان، نیز امروز با انتشار بیانیهای از دیدار «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه لبنان با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه ایران درحاشیه هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل خبر داد و اعلام کرد که امیرعبداللهیان در این دیدار بر آمادگی تهران برای ارسال سوخت به لبنان و تقدیم کمکهای دیگر برای غلبه بر مشکلات تاکید کرد.
نزدیک به دو هفته پیش بود که در سایه استمرار نیاز لبنان به سوخت، روزنامه لبنانی الاخبار از سفر قریبالوقوع یک هیأت فنی از جانب دولت لبنان به ایران خبر داد و نوشت که پس از تماس تلفنی «محمد مخبر» معاون اول رئیسجمهور ایران با «نبیه بری» رئیس پارلمان و نجیب میقاتی و تاکیدش بر اینکه؛ کشورش از تمامی پروژههایی که به ثبات لبنان منجر شود، حمایت میکند و نیز پس از پاسخ رسمی نخستوزیر لبنان درباره مشخصات مربوط به دریافت سوخت از ایران به «مجتبی امانی» سفیر ایران در بیروت، میقاتی از وزیر نیرو خواست تا یک هیأت فنی را به ایران اعزام کند تا پرونده سوخت و نیروگاههای تولید آن را بررسی کند.
این مسئله از آنجا شروع شد که سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان، چند هفته پیش، در مصاحبه با شبکه «المیادین» به اظهار داشت: « درباره نفت، مشکل از ما نیست، بلکه دولت لبنان مشکل اصلی است. من حاضرم که از ایران سوخت وارد کنم، به شرط اینکه دولت لبنان این مسئله را بپذیرد؛ اما هیچ کس در لبنان [از ترس فشارهای آمریکا] جرأت انجام این کار را ندارد؛ زیرا از تحریمهای آمریکا علیه خانواده خود میترسد. امروز ممکن است شرکتهای روسی و ایرانی آماده همکاری با لبنان باشند، ولی این جرأت هنوز در دولت وجود ندارد».
مشکلات در لبنان به دلیل تحریمها و کارشکنیهای آمریکا آنقدر شدید شده که حتی «سمیر جعجع» رئیس حزب «القوات اللبنانیه» در لبنان، یک ماه پیش، خواستار موافقت با پیشنهاد دبیرکل حزبالله لبنان درباره خرید سوخت از ایران شد و در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر نوشت: «فکر میکنم که دولت لبنان باید با پیشنهاد سید حسن نصرالله درباره آوردن سوخت ایران به منظور راهاندازی نیروگاههای تولید انرژی در کشور موافقت کند».
ابتکار حزبالله و ایران چطور آمریکا را به تکاپو انداخت
سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان، سال گذشته، در سخنرانی خود به مناسبت سالروز شهادت امام حسین (ع) پس از قطعی مکرر برق در این کشور و عدم توافق سیاستمداران برای تأمین سوخت اعلام کرد که با طرف ایرانی بر سر واردات سوخت به توافق رسیده است. حزبالله اعلام کرده بود که بهای سوخت وارداتی از ایران توسط تاجران لبنانی پرداخت شده است.
تنها ساعاتی پس از اعلام این خبر، «میشل عون» رئیسجمهور لبنان از کارشکنی جدید آمریکا خبر داد. او گفت، تماسی تلفنی از «دوروتی شیا» سفیر آمریکا در بیروت دریافت کرده است که در آن شیا به رئیس جمهور لبنان اطلاع داده دولت آمریکا تصمیم دارد از اردن به لبنان برق وارد کند. معنای این وعده که تا الان هم عملی نشده، کارشکنی در واردات سوخت از ایران و در پی آن جلوگیری از افزایش محبوبیت حزب الله و ایران در لبنان بود.
این اقدام آمریکا در حالی صورت گرفت که این کشور در جریان بحران یکساله لبنان و بهرغم نیاز شدید این کشور به سوخت هیچگاه چنین پیشنهادی را مطرح نکرده بود و به گفته کارشناسان با طرح این پیشنهاد در حقیقت به دنبال کارشکنی جدید علیه مردم لبنان بود. پیشتر سید حسن نصرالله تأکید کرده بود که آمریکا با این فشارها نمیتواند مردم حامی مقاومت را از حمایتشان منصرف کند.
وعده دبیرکل حزبالله سرانجام عملی شد و سوخت ایران به کشور لبنان وارد شد، اما پس از گذشت حدود یک سال، وعدههای آمریکا درباره واردات برق و گاز به لبنان همچنان عملی نشده است و کارشکنیهای مستمر آن، حتی موجب افزایش تورم در لبنان شده است و سوخت در لبنان در سایه محاصره مالی، اقتصادی و سیاسی تحمیل شده علیه ملت لبنان و تصمیم دولت این کشور در لغو یارانه سوخت، با افزایش قیمت روزانه روبهروست.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است