به گزارش مجاهدت از خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، ۱۶ ماه هویزه توسط نیروهای رژیم بعث عراق اشغال بود. ششم مهر سال ۱۳۵۹ شهر هویزه برای اولین بار به محاصره ارتش صدام درآمد. ۱۵ دی ۱۳۵۹ نیروهای سپاه و ارتش که در آن روزگار با فرماندهی کل قوا توسط بنی صدر رهبری میشدند برای آزادسازی جفیر، پادگان حمید و در نهایت خرمشهر و شرق بصره عملیات نصر را طرح ریزی کردند که این عملیات با شهادت تعدادی از دانشجویان و مدافعان به فرماندهی سید حسین علم الهدی شکست خورد.
چند روز بعد یعنی ۲۹ دی ماه ارتش بعث عراق توانست سوسنگرد و هویزه را به اشغال خود درآورد. در جریات مرحله دوم عملیات بیت المقدس که هدفش بازپسگیری خرمشهر بود، روز ۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۶۱ یگانهای سپاه و ارتش توانستند با محاصره دشمن باعث عقب نشینی آنان از پادگان حمیدیه شوند و عمده مناطقی از منطقه دشت آزادگان شامل شهرهای هویزه، جُفیر و جاده اهواز – خرمشهر را نیز از اشغال ارتش بعثی عراق خارج کنند. ازاین رو هویزه پس از بیش از یک سال اشغال، به دست رزمندگان اسلام آزاد شد.
سید رحیم موسوی، مسوول شناسایی سپاه هویزه در زمان فرماندهی شهید علم الهدی و همرزم حماسه آفرینان هویزه در عملیات نصر و بسیاری دیگر از عملیاتهای دفاع مقدس تعریف میکند: شب دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱ قرارگاه قدس به عنوان یکی از ۳ قرارگاه عمده عملیاتی نبرد بیت المقدس متشکل از نیروهای ارتش و سپاه به فرماندهی مرحوم امیر سرتیپ سیروس لطفی و سردار احمد غلامپور با مأموریت حمله به یگانهای دشمن در جنوب رودخانه کرخه و جنوب غرب اهواز، عملیات خود را در کرخه کور آغاز کرد.
وی افزود: دشمن، ساحل جنوبی کرخهکور را خاکریز زده بود. گروه ما ۱۵ نفر از بچههای شهر هویزه و سپاه و بسیج حمیدیه را شامل میشد که با هدف، تصرف مواضع دشمن در قیصریه، طراح، فرسیه و منطقه سید جابر که بیشتر تانکها و آتشبار ارتش بعثی در آنجا مستقر بود، وارد عملیات شدیم.
موسوی تصریح کرد: نفوذ در این محور به دلیل استحکامات زیاد، بسیار دشوار بود و با وجود استفاده از اصل غافلگیری، دشمن موفق به شناسایی نیروهای ما و واکنش شدید شد. آتش سنگین دشمن، زمین را به لرزه درآورده بود و شدت درگیری در برخی مناطق کار را به نبرد تن به تن رسانده بود. پیکرهای مطهر رزمندگان اسلام با اجساد بعثیها درهم آمیخته و روی هم انباشته شده بود. با این همه، نفوذ به خطوط دشمن به سرعت ادامه یافت و توانستیم عده زیادی از بعثیها را کشته یا به اسارت درآوریم.
سید فالح سیدالسادات از نیروهای مردمی کرخهکور (که بعدها به کرخهنور شهرت یافت) و یاران شهید چمران که هرگز از منطقه نبرد خارج نشد، نیز درباره عملیات الی بیت المقدس و وقایع روز ۱۰ اردیبهشت سال ۱۳۶۱ میگوید: پاسداران حمیدیه و نیروهای هویزه و کرخه به سوی دشمن بعثی شتافتند، اما در همان لحظات اولیه دشمن، آسمان منطقه را با منورهای پی در پی مثل روز، روشن کرد. آتش دشمن لحظه به لحظه شدیدتر میشد. تلفات دو طرف خیلی زیاد بود. جنگ خونینی درگرفته بود و مردم برای پیروزی رزمندگان اسلام دعا میکردند.
وی بیان کرد: من آن شب تا صبح، یک لحظه به خواب نرفتم و با خودروی جیپی که در اختیار داشتم، مجروحان را به پشت جبهه منتقل میکردم. مردم روستاها از زن و مرد همه تلاش میکردند و تهیه نان و غذای رزمندگان، امدادگران و پزشکان و پرستاران را عهدهدار بودند. دشمن با شدت هرچه تمامتر روستاهای کرخه کور را هدف قرار میداد و بر اثر انفجار و ترکشها عده زیادی از مردم و نیروها مجروح شده یا به شهادت میرسیدند با همه اینها عملیات در روز دهم موفقیتآمیز بود.
انتهای پیام/ ۱۴۱
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است