به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: بر اساس نتایج نظرسنجی یک مرکز معتبر دانشگاهی، در حالی که نرخ مشارکت به ۴۵ درصد افزایش یافته، درصد رای فعلی نامزدها به این شرح بوده است:
درصد رای فعلی کاندیداها: رئیسی ۶۷ درصد/ همتی: ۵ درصد/ مهرعلیزاده: ۱/ رضایی: ۷/ جلیلی: ۴/ زاکانی: زیر ۱/ قاضیزاده: ۱/ نامعلوم: ۱۵(رو به افزایش).
از سوی دیگر مرکز افکارسنجی ایسپا (نزدیک به دولت) از شهروندان پرسیده «اگر الان انتخابات برگزار شود به چه کسی رای میدهید؟»
از میان افرادی که در انتخابات شرکت میکنند و نامزد مورد نظرشان را انتخاب کردهاند، ۸۲/۴ درصد ابراهیم رئیسی، ۵/۳ درصد محسن رضایی، ۲/۷ درصد سعید جلیلی، ۲/۲ درصد عبدالناصر همتی، ۱/۴ درصد امیرحسین قاضیزاده هاشمی، ۰/۶ درصد علیرضا زاکانی و ۰/۲ درصد محسن مهرعلیزاده را برگزیدهاند. ۵/۳ درصد افراد به این سوال پاسخ ندادهاند.
همچنین از بین افرادی که قطعا یا احتمالا در انتخابات شرکت میکنند ولی هنوز نامزد مورد نظرشان را انتخاب نکردهاند، اگر امروز انتخابات برگزار شود، ۵۳/۳ درصد ابراهیم رئیسی، ۹/۷ درصد محسن رضایی، ۵/۰ درصد سعید جلیلی، ۳/۲ درصد امیرحسین قاضیزاده هاشمی، ۲/۹ درصد عبدالناصر همتی، ۱/۳ درصد محسن مهرعلیزاده، ۰/۸ درصد علیرضا زاکانی را برگزیدهاند. ۲۳/۹ درصد افراد به این سوال پاسخ ندادهاند.
به نظر میرسد با برگزاری مناظرهها و همچنین پخش فیلمهای تبلیغاتی و گفتوگوهای تلویزیونی نامزدها، به موازات افزایش احتمال مشارکت، بتوان به ارزیابی دقیقتر درباره رای هر یک از نامزدها نیز دست یافت.
در همین حال رئیس مرکز افکارسنجی ایسپا در گفتوگو با جامجم تصریح کرد: ۸۰ درصد رایدهندگان کاری به جناحها ندارند.
مهدی رفیعی بهابادی با بیان اینکه وضعیت نامناسب اقتصادی و احساس ناامیدی، بر میل به مشارکت اثر منفی گذاشته، میافزاید: همه ما با این صحبت رهبر معظم انقلاب که مردم از نامزدها و رئیسجمهوری آینده کار میخواهند موافق هستیم و طبق نظرسنجیها اقتصاد و عدالت در همه حوزهها و در راس آن در حوزه اقتصادی برای مردم بسیار پررنگ و مهم است.
وی درباره گرایش سیاسی مردم هم گفت: در حال حاضر یکی از نتایجی که ما در نظرسنجیها به آن رسیدهایم این است که میزان تمایل مردم به گرایشهای سیاسی اصلاحطلب و اصولگرا به شدت کاهش پیدا کرده است؛ بهطور مثال مجموع گرایش اصولگرا و اصلاحطلب در آخرین نظرسنجی تلفنی به زیر ۲۰ درصد رسیده که البته ممکن است در نظرسنجی حضوری مقداری از این بالاتر باشد در حالی که سال ۹۶ و نزدیک انتخابات، این عدد حدود ۴۳ درصد بوده است.
رئیس ایسپا این را هم گفته که اختلاف رای آقای رئیسی با بقیه بسیار زیاد است و فضای رقابت فعلی داغ نیست. به همین دلیل باید تا زمان مناظرهها منتظر باشیم ببینیم چه اتفاقی میافتد.
گرایش کماکان به سمت آقای رئیسی است و تقریبا نصف کسانی که هنوز در مورد گزینه انتخابی به قطعیت نرسیدهاند، آقای رئیسی را مطرح میکنند؛ یعنی شواهد نشان میدهد حتی کسانی که نسبت به نامزدها دچار تردید هستند، رایشان فعلا بیشتر به سمت آقای رئیسی است.
منبع خبر