همزمان با عاشورا عزاداران حسینی(ع) در سراسر ایران اسلامی، فریاد «لبیک یا حسین» سر داده و به عزاداری پرداختند تا بار دیگر عشق و ارادت قلبی خود به سیدالشهدا را نشان دهند.
به گزارش مجاهدت از مشرق، درسهایی که از عاشورا میتوان گرفت، در گفتار و کردار امام حسین (ع) و یارانش دیده میشود و کسی که به دقت در مجموعه این واقعه بنگرد و آن را فرا راه خود قرار دهد، با این درسهای انسان ساز آشنا میگردد.
امروز همزمان با عاشورای حسینی مردم سرتا سر ایران اسلامی در جای جای این مرز و بوم در عزای امامشان اشک ماتم ریختند و یاد و خاطره 72 شهید کربلا را گرامی داشتند.
حضور دستههای عزاداری در حرم رضوی
با وجود گرمای هوا در ظهر عاشورا، دستههای انبوه عزاداری وارد حرم رضوی میشوند تا مراسم عزاداری در جوار امام هشتم باشکوه به نمایش درآید.
مقتل خوانی آیت الله علم الهدی در حرم رضوی
در ظهر روز عاشورا حرم رضوی مملو از زائران و مجاوران و دستههای عزاداری است. تصاویری از مقتل خوانی آیت الله علم الهدی را در حرم رضوی میبینید.
نماز جمعه عاشورایی و عزای امام حسین در نخستین پایتخت تشیع
دستههای عزادار تبریزی با حمل خیمههای نمادین اهل بیت، حجله حضرت علیاکبر(ع)، گهواره حضرت علیاصغر(ع) و علم و بیرق مظلومیت امام حسین(ع) و یاران باوفایش را تداعی کردند، عشاق حسینی با پاهای برهنه در قالب دستههای عزاداری در خیابانهای این شهرها به سوگواری پرداختند.
حضور پرشور نوجوانان و جوانان این دیار در سوگواری شهادت یاران باوفای سالار شهیدان، اباعبدالله الحسین (ع) جلوه باشکوهی به آیینهای سنتی و ویژه دهه اول محرم داده است و با مرام و مسلک، مذهب و اعتقاد و باوری که دارند همهساله با آمدن محرم دوباره عشق، مهربانی و معنویت در وجودشان پررنگ میشود و جان میگیرد.
کودکان جامهسیاه بر تن کردهاند و با سربند یاحسین، یا زهرا و یا ابالفضل در تکاپو هستند و مشق عشق حسین(ع) را تمرین میکنند،کودکان چندماهه به یاد علیاصغر(ع) آمدهاند و پیران به یاد حبیب بن مظاهر، جوانان علیاکبر و ابوالفضل(ع) را صدا میزنند و زنان با حضرت زینب(س) همناله میشوند و همه حسین حسین میگویند.
مردم تبریز نماز جمعه عاشورای را به امامت حجتالاسلام سیدمحمدعلی آلهاشم نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی در مصلای امام خمینی(ره) شهر تبریز اقامه کردند.
طبق آیین و سنت مردم تبریز بعد از اقامه نماز ظهر عاشورا عزاداری و دستجات حسینی از خیابانها به بزرگترین بازار سرپوشیده دنیا کشیده میشود و تا سوم امام این مکان مملو از عاشورائیان حسینی است.
تجلی عشق و دلدادگی سوگواران تهرانی در روز دهم
مردم مومن و ولایتمدار شهرستانهای استان تهران با حضور گسترده خود از صبح امروز برای قهرمانان حماسه تاریخ ساز کربلا، عزاداری و سوگواری کرده و اشک ماتم ریختند و با خلق صحنههایی بی نظیر از ارادت خود به خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام، فریاد عشق و دلدادگی سر دادند.
مساجد، تکایا، حسینیهها، گلزار شهدا، آستان امامزادگان و بقاع متبرکه در استان تهران امروز میزبان سوگواران با آئینهای مختلف عزاداری بود که با شور و شعور حسینی، عزاداری و سوگواری کردند و ایمان راسخ و قلبی خود به اهل بیت و شهدای دشت نینوا را نشان دادند.
حرکت دستههای سینه زنی و زنجیرزنی در شهرها و روستاهای استان تهران با حضور اقشار مختلف مردم پایتخت را به شهر ماتمزده در عزای شهدای دشت نینوا بدل کرده بود و بیرقهای عزای حسین(ع) در همه دستههای عزاداری به چشم میخورد.
خروش کرمانشاهیها در عزای سالار شهیدان
امروز هیأتهای عزاداری در جای جای کرمانشاه به روضهخوانی، سینهزنی و زنجیرزنی پرداختند.
عزاداران دستهجات و هیأتها با پوشیدن لباس سیاه و کفن؛ سر و لباس خود را به گل متبرک روز عاشورا آغشته و با نوحهخوانی و مرثیه سرایی، اقدام به سینهزنی، سنج و دهل و زنجیرزنی، علم گردانی و اجرای تعزیه کردند که برگرفته از حالاتی است که در قیام امام حسین(ع) در صحرای کربلا انجام شده است.
بعضیها در خانه خود روضه امام حسین(ع) برپا کرده بودند، بعضیها هم در کوچه و خیابان شربت، چای، نذر پخش میکردند.
حرم حضرت شاهچراغ(ع) میزبان عزاداران حسینی در ظهر عاشورا
امروز همزمان با عاشورا دستههای عزاداری به نوبت وارد صحن مطهر حرم حضرت شاهچراغ میشوند تا هر یک به سبک و سیاق خود در سوگ سیدالشهدا و ایثار شهدای دشت کربلا سهیم شوند.
گرمای شدید هوا هم نتوانست مانع حضور عشاق حسین شود، امروز روز عاشوراست، اینجا صحرای محشر است، امروز همه جا دشت کربلاست.
مردم ولایتمدار استان فارس و شهر شیراز هم همچون مردم سراسر ایران به سوگ و ماتم نشسته و نام حسین (ع) را فریاد میزنند.
لرستان در عزای حسین(ع) گِل به سر گرفت
آئینهای سنتی روز عاشورا روایت گر عاشقانهای حزنانگیز از مردمان لرستان است، عاشقانهای که سرتاپای اهالی این دیار را در خاک و «گِل» فروبرده تا هر عزاداری زمزمه کند: آب حیات من است خاک سر کوی تو.
روایت این عاشقانه از روزها قبل از عاشورا شروعشده است، از ایامی که همه چیز مهیای عرض ارادتی دیگر میشود. خیمهها در شهر پا میگیرد؛ دیوارها و خیابانها سیاهپوش میشوند و نوحههای محلی تا روستاهای دورافتاده ضجه میزنند.
با شروع روز عاشورا در اولین ساعات روز صدای ساز و دهل بانوای سوزناک و غمانگیزی موسوم به نوای «چمریونه» عزاداران حسینی را به حضور در دستهها و هیئت عزاداری دعوت میکند.
«چمر»، «چمری» یا «چمریونه» موسیقی و آهنگ اندوهباری است که در سوگ و عزای بزرگان در ریتمهای متفاوت و بهوسیله «سرنا» و «دهل» نواخته میشود.
شور عاشورایی در یاسوج
مردم یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد امروز همزمان با سراسر کشور با حضور در خیابانها شور عاشورایی برپا کردند.
مراسم عاشورای حسینی در شهرهای مختلف استان ایلام
مراسم عاشورای حسینی (ع) از صبح جمعه با حضور پر شور عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در میدان ۲۲ بهمن شهر ایلام آغاز شده است.
همزمان با سالروز عاشورای حسینی در دیگر مناطق مختلف استان ایلام با عزاداری برای شهدای دشت کربلا اشک ماتم ریخته و نوای لبیک یا حسین (ع) در نقاط مختلف استان طنین انداز شد.
قرار است نماز ظهر عاشورا در مصلی امام خمینی (ره) شهر ایلام از ساعت ۱۲ لغایت ۱۴ برگزار شود.
نهضت تاریخ ساز عاشورا و قیام اباعبدالله الحسین (ع) عالیترین جلوههای ارزشهای انسانی و نماز ظهر عاشورا مظهر تمام عیار خلوص، بندگی و آمیزهای از حماسه، دینخواهی و عروج انسان به عبودیت است.
کفنپوشی مردم قم در عزای روز عاشورا
مردم شهر مقدس قم از نقاط مختلف با برپایی دسته جات عزاداری سینه زنان و زنجیرزنان به سمت حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) حرکت کرده و مصیبت کربلا را به محضر ایشان تسلیت میگویند.
عزاداری اراکیها در ظهر عاشورا
همزمان با روز عاشورای حسینی عزاداران اراکی با حضور در هیاتهای عزاداری در غم شهادت سالار شهیدان و 72 تن از یاران با وفایش به سوگواری پرداختند.
در این آیین عزاداران حسینی با تجمع در مقابل مصلی بیتالمقدس اراک به زنجیرزنی و سینهزنی پرداختند. همچنین در سراسر استان عزاداریهای باشکوهی با حضور اقشار مختلف مردم برگزاری شد.
عاشورا نماد دلدادگی کردستانیها به امام حسین(ع)
امروز همزمان با دهم محرمالحرام و روز عاشورا، دستجات عزاداری در تمامی شهرها و روستاهای بزرگ کردستان به عزاداری و سینهزنی پرداختند و در رثای امام حسین(ع) نوحهخوانی کردند.
امروز عاشورا در سنندج صحنهای دیگر از انسجام و اتحاد شیعه و سنی بود، صحنهای از دلدادگی مردم این دیدار فرهنگی و محب اهل بیت به امام حسین نوه حضرت محمد(ص) بود.
مردم اهل سنت کردستان همزمان با فرارسیدن ماه محرم و روزهای نهم ودهم این ماه با پخت و توزیع نذری، قربانی کردن گوسفند و همراهی دستجات عزاداری اوج خود را از شهادت امام حسین نشان میدهند.
عزاداری مردم استان قزوین در سوگ سیدالشهدا(ع) و یاران باوفایش
مردم شهرها و روستاهای استان قزوین از صبح امروز همزمان با روز عاشورای حسینی، در سوگ شهادت حضرت ابا عبدالله الحسین (علیه السلام) و یاران باوفای ایشان، عزاداری و سینه زنی کردند.
عاشقان و دلدادگان مکتب حسینی در استان قزوین همچون گذشته با برگزاری آیینها و مراسمهای عزاداری، ارادت قلبی خود به اهل بیت و پیروی خود از مکتب عاشورا نشان دادند.
شور و شعور حسینی در شهرهای استان اصفهان در روز عاشورا
امروز محرم در ایستگاه عاشورا توقف میکند تا برای همیشه تاریخ، واقعهای را به ثبت برساند که در قامت آن، تمام حق در برابر تمام ظلم میایستد و مظلومیتی بیتکرار مجسم میشود.
مردم شهرستانهای استان اصفهان همزمان با سراسر کشور در روز عاشورا به سوگ سالار شهیدان نشسته و با برپایی آیینهای سنتی، در این غم بزرگ با امام زمان(ع) شریک، همراه و همدرد شدند.
قصه قیام کربلا در عاشورا به سر رسید…
عزاداری برای امام حسین(ع) و باران با وفایش در پایتخت شهر شور و شعور حسینی زنجان پایانی ندارد و عاشقان سرور و سالار شهیدان قبل از ماه محرم برای عزاداریهای این ماه عزیز آماده میشوند.
با فرا رسیدن ماه محرم در استان زنجان شور و حال دیگری بر پا میشود و مساجد و تکایا برای دهه محرم آماده میشوند تا مردم عشق و ارادت خود را به شهدای کربلا نشان دهند.
کوچه پس کوچههای شهر با پرچمهای سیاه آذین بندی شده است، خانهها، کوچهها و خیابانها سیاه پوش عزای امام حسین(ع) شدهاند و این عشق و ارادت پایانی ندارد.
روز عاشورا اوج عزاداریهای مردم زنجان است، در این روز بسیاری از دستجات عزاداری و هیاتهای مذهبی از نقاط مختلف شهر به سوی مرکز شهر و امامزاده سید ابراهیم(ع) این شهر حرکت و پس از حضور در این مکان عزاداری میکنند.
استان بوشهر غرق در عزا و ماتم
در عاشورای حسینی، عاشقان و شیفتگان اهل بیت به ویژه عزاداران سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام به برپای عزای حسینی پرداختند.
مراسم عزاداری روز عاشورای حسینی در نقاط مختلف شهری و روستایی با مشارکت دلدادگان خاندان عصمت و طهارت حضرت امام حسین علیهالسلام با شکوه خاصی برگزار شد.
امروز در امامزادگان شهرها و روستاها و مسیرهای منتهی به این بقاع متبرکه حضور و مشارکت عزاداران حسینی جلوه خاصی از عشق و ارادت مردم استان بوشهر به ائمه طهارت علیهالسلام را نشان داد.
بوشهریها همنوا با دیگر مردم دلباخته و عاشق اهل بیت علیهالسلام در پاسداشت شهدای دشت نینوا در فضای معنوی همراه با شور حسینی مراسم عزاداری عاشورا برگزار کردند.
بوشهریها با برگزاری آئینهای سنتی و عزاداریهای پرشور اوج دلسپردگی خود را به خاندان عصمت و طهارت و امام حسین علیهالسلام نشان دادند.
آئینهای عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی در شهرکرد
آئینهای ویژه عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله حسین (ع) در روزهای تاسوعا و عاشورا در شهرکرد برگزار شد.
برپایی دستههای زنجیرزنی و سینهزنی، اجرای تعزیه، سنج و دمامهزنی و… ازجمله این آئینها در رسای شهدای کربلا است که در شهرکرد اجرا میشود.
برگزاری عزاداری حسینی در دمای ۵۰ درجه خوزستان
مردم خوزستان مراسم عزای حسینی را در دمای ۵۰ درجه و گرمای شدید در شهرها و روستاهای مختلف این استان برگزار کردهاند و این برنامهها در تاسوعا و عاشورای حسینی به اوج خود رسیده است.
همچنین در روزهای اخیر گرما و شرجی هوا در خوزستان افزایش یافته ولی با این حال، مراسم و برنامههای عزاداری محرم نیز گستردهتر و پرشورتر شده است.
برگزاری مراسم همچون مقتل خوانی، اجرای تعزیه، اجرای تئاتر، نمایشگاههای مختلف، دستهرویها، پذیرایی از عزاداران حسینی توسط مواکب و ایستگاههای صلواتی، اجرای برنامه خیمه سوزان و تجلیل از پیر غلامان حسینی از جمله برنامههای محرم ۱۴۴۵ در خوزستان است.
استان سمنان یکپارچه حسینیه شد
آئینهای ویژه روز عاشورا در سراسر استان سمنان از دورترین روستاهای بخش کالپوش در میامی تا بزرگترین شهرها، با حضور مردم متدین و خداشناس دیار قومس برگزار شد.
مردم سمنان حضور زیر پرچم سیدالشهدا (ع) را معنایی دوباره کردند روز گذشته نخل گردانی جهادیه سمنان جلوهای با شکوه به عزاداری استان سمنان بخشید و دیروز و دیشب، مراسم ویژه عزاداری در صحرای سمنان در ۱۵ کیلومتری این شهر، با شکوه خاصی نسبت به هر سال برگزار شد.
مردم از سراسر استان سمنان در صحرای خوریان سمنان گرد هم آمدند تا عزاداری کنند مردمی که امروز همزمان با عاشورا نیز از صبح در این مکان حضور دارند. مردم احیای سنت عزاداری در صحرای سمنان بر اساس روایتی از امام باقر (ع) که میفرمایند «اگر نمیتوانید عاشورا به کربلا بروید، به صحرا بروید» انجام میدهند. امروز در صحرای خوریان سمنان نیز همزمان با ظهر عاشورا مراسم نمادین ویژهای برگزار شد.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است