گروه اجتماعی دفاعپرس – سردار جلیل موقوفهئی فرمانده انتظامی سمنان؛ در جهان متحول امروز، نقش و مسئولیت پلیس نیز متغیر و متفاوت شده است و مجموعه انتظامی به تنهایی قادر به پاسخگویی به نیازهای جدید نخواهند بود.
پلیس بایستی با بازنویسی و افزایش قابلیتهای خود، توان پاسخگویی به نیازهای جدید را افزایش دهد و این امر نیازمند الگویی جدید برای استفاده از همه ظرفیتهای جامعه در تمام دستگاههای دولتی و خصوصی است.
حکمرانی خوب به عنوان پارادایم جدیدی است که بر نقش فرماندهان و مدیران در فراهم کردن ارائه خدمات با کیفیت بالا به شهروندان تاکید دارد.
حکمرانی خوب با شاخصها و پیامدهای زیاد در دو دهه پایانی قرن بیستم وارد حوزه علوم اجتماعی شد و با پذیرش گسترده مواجه شد؛ این مفهوم توجه محافل علمی جهان را به خود معطوف نموده است. هرچه شاخصهای حکمرانی خوب بهبود یابد، شاخصهای فساد کاهش خواهد یافت؛ لذا یکی از راههای کاهش فساد و ارتقاء امنیت جامعه افزایش شاخصهای حکمرانی خوب در نظام اداری، سیاسی و اجتماعی خواهد بود.
دولت به منزله ابزاری، حاصل عمل ارادی انسان برای تامین نظم و امنیت در جهان تدوین شده است و این دولت است که برای مردم وجود دارد نه مردم برای دولت، پس باید با حکمرانی مطلوب، برابری و عدالت اجتماعی، امنیت شهری و منزلت اجتماعی را برای مردم فراهم نماید.
حکمرانی خوب به عنوان یکی از شیوههای مشارکتی با شاخصهای متناظر خود (شفافیت، قانونمندی، مشارکت، پاسخگویی) در امنیت شهری و بهبود امنیت ادراک شده شهروندان موثر است. حکمرانی مطلوب شهری به عنوان شکلی خاص از نظام اداره شهرها، برنامه ریزی در جهت دستیابی به توسعه پایدار شهری است.
در حکمرانی مطلوب مدیریت شهری، باید از تکه تکه شدن کارها و مسئولیتها کاست و همه سازمانها را جهت رسیدن به هدف مشخص که امنیت شهری است بسیج نمود، شهر سرشار از چالشهای ملموس و غیرملموس میباشد که تنها با شیوههای درست مدیریتی قابل ردیابی و حل شدن است.
برابر تحقیقات انجام شده، حکمرانی خوب با امنیت شهری ارتباط معناداری دارد و یکپارچگی و دوری از تفرق مدیریتی، امنیت شهری را بهبود خواهد بخشید. این رویکرد افزایش امنیت، کاهش فقر شهری، افزایش کارآمدی، افزایش شفافیت و توانمندی پاسخگویی را در پی خواهد داشت.
مشارکت همه ذی نفعان شهری (شهروندان، دولت و بخش خصوصی) در اداره امور شهری و پاسخگو بودن مدیران و مسئولان شهری در برابر شهروندان و به وجودآوردن شهروندان مسئول و مدیران پاسخگو از راه حلهای مهم ایجاد محیط امن شهری است؛ لذا آگاهی بخشی شهروندان در سهیم بودن آنان در امنیت شهری و ارائه آموزشهای اجتماعی در پیشگیری از وقوع جرم در جامعه و محله و وفاق بین دستگاههای اجرایی و پای کار آمدن آنان برای پاسخگویی به مطالبات شهری از روشنایی پارکها، کیفیت بافتهای فرسوده و… در بالابردن احساس امنیت، تا ارائه نتایج عملکرد خود به مردم از راهکارهای حکمرانی خوب در مدیریت شهری و از آن رهیافت افزایش امنیت شهری است.
انتهای پیام/ 241
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است