/
۰۸:۰۱ ۱۳۹۹-۵-۲۳
http://fna.ir/eyy0w5
۰
نمایش تزلزل مردان کنکور/ دولت از سلامتی کنکوری ها کوتاه آمد
در این لحظه تصمیم بر برگزاری کنکور در موعد مقرر است؛ تا زمانی که این گزارش به پایان برسد مشخص نیست که تصمیم پابرجا باشد. دولت با نداشتن وحدت نظر در تصمیم گیری، اعتماد را از بین برد، اعصاب مردم را ضایع کرد و نسبت به پروتکل بهداشتی کنکور هم بی اعتمادی ایجاد کرد.
به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، داستان کنکور سراسری امسال به کلاف سردرگمی تبدیل شد؛ اما قطعا هیچ کس فکر نمی کرد ماجرای پیچیده و طولانی کنکور به این شکل عجیب تمام شود.
بیش از یک ماه گمانه زنی، شایعه، شنیده و تلاش درباره تعویق کنکور سراسری در ۲ شب سرنوشت ساز خلاصه شد.
پس از اینکه کنکور سراسری به تعویق افتاد، سرانجام با تصمیم مشترک وزارت بهداشت و علوم و مجلس، تاریخ نهایی ۲۹ مرداد، ۳۰ مرداد، ۳۱ مرداد و اول شهریور برای برگزاری کنکور سراسری در کشور اعلام شد. اما داوطلبان با این تاریخ ها هم مخالفت کردند.
درباره تصمیم مشترک برای برگزاری کنکور در موعد مقرر این ویدئو را ببینید:
*دولت در ۲۴ ساعت کنکور را لغو و برگزار کرد
۱۰ روز مانده به تاریخ کنکور، به یکباره وزیر بهداشت در ساعات پایانی دوشبه ۲۰ مرداد اعلام کرد که پیشنهاد تعویق کنکور سراسری را داده است؛ زیرا وزارت علوم نمی تواند در مهلت باقی مانده پروتکل های بهداشتی مورد نظر را رعایت کند. همان شب وزیر علوم هم این پیشنهاد را پذیرفت و داوطلبان در حالی که کنکور به تعویق افتاده بودند خوابیدند. فردای همان روز رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد ملی مقابله با کرونا تعویق کنکور را نپذیرفت و داوطلبان بار دیگر برای کنکور آماده شدند.
کنکور سراسری ۹۹، یک میلیون و ۳۹۳ هزار و ۳۱ نفر داوطلب دارد و قرار بود در روزهای ۲۹، ۳۰ و ۳۱ مردادماه و اول شهریورماه در سه هزار حوزه امتحانی برگزار شود.
*اعتمادی که دولت به حراج گذاشت
این روش تدبیر دولت در تصمیم گیری و تغییر لحظه ای تصمیمات مورد نقد جدی است؛ مثال هایی از این رویه ها در طول ۷ ساله مدیریتی اخیر دیده شده است.
اکنون مسأله برگزار شدن یا به تعویق افتادن کنکور، به اولویت بعدی و گلایه دوم تبدیل شده است؛ زیرا نمایشی که دولت از نداشتن وحدت نظر در تصمیم گیری اجرا کرد، اعتماد را هم از بین برد.
به همین دلیل است که اگر فردا یا یک روز مانده به برگزاری کنکور، کنکور تعویق یا حتی لغو شود، باید برای داوطلبان و خانواده های آنان مستندات قوی و محکمه پسندی ارائه کرد تا باور کنند و چه بسا بسیار افرادی که صبح روز کنکور در محل آزمون حاضر می شوند تا از تغییر برنامه کنکور با چشم خود مطمئن شوند.
*اعصابی که از مردم ضایع شد
آنچه که به دلیل این تصمیمات لحظه ای بر داوطلبان گذشت نیاز به بیان ندارد و به قدر کافی روشن است.
همچنان که زارعیان پدر یک داوطلب دختر در کنکور سراسری در این باره به خبرنگار فارس، گفت: لطفا در این مورد مطلبی بنویسید و حتما گلایه ما را مطرح کنید. این چه روش تصمیم گیری و اعلام است؟ اگر قطعی نیست چرا اعلام می کنند؟ اگر قطعی است چرا تغییر می دهند؟ مگر صحبت یک روز تعطیلی مثلا اداره یا باشگاه است که حالا تعطیل شد یا نشد خیلی فرقی نداشته باشد. صحبت کنکور است.
وی گفت: این بچه ها ۱۴ ماه است که در حال درس خواندن هستند؛ ۱۴ ماه تمام همه زندگی آنان تحت شعاع کنکور بوده است؛ دخترم از ابتدا مخالف تعویق کنکور بود اما کنکور به تعویق افتاد؛ برنامه ریزی شان را تغییر داده اند و این مدت گذشت. حالا هر روز یک حرف جدیدی می زنند.
وی گفت: ۲ روز پیش که یکباره اعلام کردند کنکور به تعویق افتاده دخترم ناراحت شد و فردا که گفتند برگزار می شود کلافه تر شد. مسوولان واقعا توجه ندارند که مخاطبان حرف ها و تصمیم گیری هایشان بچه ها و دانش آموزان دبیرستانی و کنکوری هستند نه بزرگترها. این موضوع واقعا ناراحت کننده و زشت بود.
*انتقاد مسوولان از بی تدبیری دولت تدبیر در کنکور
این رویه دولت، مورد انتقاد جدی مسوولان هم قرار گرفت. از جمله سید عزت الله ضرغامی که در توئیتر نوشت: با خودمان چندچندیم؟
حسن شجاعی نماینده مردم در مجلس هم کنایه ای به ماجرای رئیس جمهور به اخبار مهم در روزهای جمعه زده و گفته: موضوع بازی با روح و روان دانش آموزان و اولیا آنان را در مجلس پیگیری می کند.
دیگری هم پرسیده که دولت با این رویه، چه طور می خواهد سلامتی داوطلبان در کنکور را تضمین کند؟
*بی اعتمادی به پروتکل بهداشتی کنکور، نتیجه بلند فکرکردن مسوولان
در این قضیه مجموعه وزارت علوم، از ابتدا به دلایل متعدد موافق برگزاری کنکور بود و نظرات و دلایل خود را شفاف بیان می کرد.
محمدی یک بازنشسته آموزش و پرورش که فرزندش امسال در کنکور ارشد شرکت کرده، به خبرنگار فارس،گفت: با کاری که به یکباره وزارت بهداشت کرد یعنی در یک روز پروتکل قبلی خود درباره الزام رعایت فاصله اجتماعی را از ۱۶۰ سانتی متر به ۲ متر تغییر داد و اعلام کرد که در غیر این صورت پروتکل های بهداشتی رعایت نشده است؛ در عین حال نظر او برای تعویق کنکور مورد موافقت ستاد ملی مدیریت کرونا قرار نگرفت، منطقی است که در داوطلبان نسبت به کارآمد بودن پروتکل بهداشتی در کنکور عدم اطمینان و تردید ایجاد می کند.
وی گفت: بنابراین نتیجه بلند فکرکردن مسوولان وزارت بهداشت، قبل از هماهنگی در دولت و ستاد ملی مدیریت کرونا، این بود که هم داوطلبان را کلافه کرد و هم پروتکل های بهداشتی فعلی کنکور را زیر سوال برد.
بازنشسته آموزش و پرورش گفت: دختر من از شرایط برگزاری کنکور ارشد در روز اول راضی نبود و در روز دوم راضی بود؛ اما وزارت بهداشت با این کار به نوعی بر رعایت نشدن پروتکل ها حداقل در برخی حوزه های امتحانی صحه گذاشت و نگرانی را بیشتر کرد.
پس از برگزاری کنکورهای دکترا و ارشد برخی داوطلبان ابراز می کردند که پروتکل های بهداشتی در این آزمون ها به درستی رعایت نشده و با استناد به این پیشنیه، بسیاری داوطلبان کنکور سراسری خواستار تعویق برگزاری آزمون شدند.
*مسوولان آرامش خود را حفظ کنند بگذارند کنکور برگزار شود
شبی که گفت وگوی رسانه ای ۲ وزیر درباره تعویق کنکور شامل پیشنهاد وزیر بهداشت و پاسخ مساعد وزیر علوم مطرح شد، حتی میزان تعویق کنکور هم مشخص شده بود. حریرچی معاون وزیر بهداشت توصیه کرد که داوطلبان آرامش خود را حفظ کند تعویق کنکور یک ماهه است. اما فردای همان روز با ستاد ملی مقابله با کرونا داوطلبان بار دیگر برای کنکور آماده شدند.
پس از این جریانات به نظر می رسد باید به جای داوطلبان به مسوولان توصیه کرد که آرامش خود را حفظ کنید بگذارید کنکور برگزار شود. گویا خطر تصمیمات لحظه ای و شبانه کمتر از برگزاری کنکور کرونایی نیست.
انتهای پیام/
کرونا
کرونا
کنکور سراسری
سلامتی
کنکور
سعید نمکی
وزیر بهداشت
وزیر علوم