مجاهدت

نگاهی شاعرانه به واقعه عاشورا در فیلم «شور عاشقی»


به گزارش نوید شاهد، فیلم «شور عاشقی» سومین ساخته سینمایی «داریوش یاری» است که با حمایت بنیاد سینمایی فارابی و بنیاد شهید و امور ایثارگران روی پرده سینما رفت. این فیلم درباره دوران اسارت خانواده شهدای کربلا است که وظیفه تاریخی آن‌ها روایتی است که بتوانند ظلم بنی‌امیه را به گوش تاریخ برسانند.

نگاهی شاعرانه به واقعه عاشورا در فیلم «شور عاشقی»

«داریوش یاری» در ساخت این اثر از اسناد ارزشمند تاریخی استفاده کرده است و کوشیده تا نگاهی درست و هوشمندانه‌ای به این موضوع داشته باشیم؛ ضمن اینکه کارشناس دقیق تاریخی دکتر «رجبی دوانی» در تولید این اثر حضور داشته‌اند.

نگاه سازندگان این فیلم نسبت به مکتب عاشورا نگاهی شاعرانه است. کارگردان در این فیلم کوشیده تا علاوه بر نگاه شاعرانه‌تر نسبت به فیلم‌های قبلی خود دیدگاه جدی‌تری هم به ماجراهای بعد از واقعه عاشورا داشته باشد.

عمده تصویربرداری فیلم شور عاشقی بدون هیچ دکوری در دل کویر (مناطق کویری خور و بیابانک) انجام شده است.

«شور عاشقی» داستان زنی به نام سلما است که متوجه می‌شود همسرش عبدالرحمن، به دلیل علاقه به او، امام را در روز عاشورا تنها گذاشته است. هنگامی که حضرت زینب سلام‌الله‌علیها و کاروان اسرای کربلا را از کوفه به شام می‌برند، سلما متوجه می‌شود شمر با فرستادن سربازانش به شهرهای پیش رو، مردم را فریب می‌دهد تا با ورود کاروان اسرا جشن بگیرند. وی تصمیم می‌گیرد خودش را زودتر به شهرها برساند تا نگذارد به کاروان اهل بیت توهین شود. در این هنگام عبدالرحمن که طاقت دوری همسرش را ندارد خودش را به سلما می‌رساند و با همراهی او، در مسیر تبیین حقیقت عاشورا، عذر تقصیر خدمت امامش می آورد و در نبردی با شمر، به امام شهیدش می‌پیوندد.

«شهره موسوی»، «مهدی زمین‌پرداز»، «پیام احمدی‌نیا»، «سیامک صفری»، «نادر فلاح»، «علی استادی»، «بهزاد دورانی»، «بهرام ابراهیمی» و «میترا خواجه‌ییان» از جمله بازیگران این فیلم هستند.

تهیه‌کننده، کارگردان و نویسنده فیلم «شور عاشقی» داریوش یاری است و این فیلم برای نخستین بار در چهل‌ودومین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و نامزد دریافت سه سیمرغ بلورینِ بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین بازیگر نقش مکمل مرد و بهترین موسیقی متن شد.

 

انتهای پیام/ ر



منبع خبر
خروج از نسخه موبایل