هدف؛ انهدام عقبه و خط پشتیبانی جبهه مقاومت / تحلیل شایعات محافل غربی – عبری درباره روابط ایران و سوریه

هدف؛ انهدام عقبه و خط پشتیبانی جبهه مقاومت / تحلیل شایعات محافل غربی - عبری درباره روابط ایران و سوریه



امروز سوریه برای حزب الله و حماسبعنوان یک عقبه و خط پشتیبانی و تدارکاتی مطرح است و زدن این خط یعنی قطع ارتباط اضلاع مقاومت با یکدیگر. ایجاد فتنه گری میان ایران و سوریه هم در همین چارچوب قرار دارد.

  • آهن پرایس

به گزارش مجاهدت از مشرق، همزمان با افزایش تنش در غرب آسیا که به واسطه نوع عملکرد رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان ایجاد و به شکل گیری جبهه مشترک علیه اشغالگران در سرتاسر منطقه و بویژه میان مسلمانان اعم از شیعه و سنی منجر شده، ایجاد اختلاف در این صف متحد به عنوان یک راهبرد مورد توجه محور شوم غربی – عبری قرار گرفته است. در این مسیر رسانه های خارجی و عوامل داخلی آنها پس از اقدام رژیم علیه جمهوری اسلامی با طرح این پرسش و ابهام که جنگنده‌های دشمن چطور خود را به ایران رساندند، شایعاتی درباره همراهی سوریه با اسرائیلی‌ها را پیش کشیدند. آنها حتی در ادامه پا را از این هم فراتر گذاشته و با خبرسازی در فضای مجازی به نقل از مشاور امور بین‌الملل رهبر معظم انقلاب اینطور نوشتند که دمشق اقدامی برای ممانعت از پرواز جنگندهای متجاوز نکرده و در این باره اطلاعی هم به تهران نداده است؛ پس بشار اسد در حمله اسرائیل به ایران نقش داشته است!

دروغ پردازی و خزعبل گویی دشمنان البته به سرعت با صدور اطلاعیه‌ای از سوی دفتر علی اکبر ولایتی رد شد. در این اطلاعیه با تاکید بر اینکه «خبر مزبور و تمامی مطالب منتشر شده از پایه و اساس، صحت نداشته و کاملا ساختگی است» آمده است: «سوریه دولتی انقلابی، ضد صهیونیسم و از حلقه‌های اصلی زنجیره مقاومت می‌باشد و دکتر بشار اسد فردی تاثیر گذار، معتقد به مقاومت و ایستادگی به ویژه در مقابل رژیم صهیونیستی است. این‌گونه خبرسازی‌ها از بنیان دروغ است.»

سوریه پل مستحکم ارتباطی ایران با مقاومت

نباید از یاد برد که سوریه پل ارتباطی میان جمهوری اسلامی ایران با لبنان و فلسطین محسوب می شود. به لحاظ تاریخی نیز روابط طرفین کاملأ برادرانه و همسو بوده که این روند را در دوران جنگ هشت ساله تحمیلی علیه ایران، مقابله با تحریم های ظالمانه غرب، نبرد با گروهک تروریستی داعش و جنگ ۱۰ ساله داخلی در سوریه به روشنی می توان یافت. وقتی به این حقایق توجه شود آنگاه می توان مبنای این دروغ پردازی ها که با هدف تخریب روابط بین تهران و دمشق صورت می گیرد را ردیابی کرد.

امیر موسوی، دیپلمات پیشین و کارشناس مسائل منطقه ضمن اشاره به این نکات و با توجه به هماهنگی بسیار خوب میان تهران و دمشق گفت: بر اساس تصمیماتی که در اتاق عملیات مشترک محور مقاومت صورت گرفته وظایف هر کشوری بر مبنای شرایط و موقعیت های مکانی و زمانی تعیین شده است. سوریه نیز از این موضوع مستثنی نمی باشد. این کشور پل قوی میان ایران و حزب الله است. انهدام این پل می تواند ضربه بزرگی را به ساختار مقاومت در منطقه بزند.

اهمیت جولان در نقشه جنگ با صهیونیست ها

وی در ادامه تصریح کرد: امروز جبهه سوریه به ویژه بلندی های جولان نقطه عطفی در نقشه مقابله و نابودی رژیم صهیونیستی محسوب می شود. عبدالملک بدرالدین حوثی رهبر انقلاب یمنی همین چند وقت پیش در هشداری صریح این نکته را یاداوری کرده و به صهیونیست ها اعلام کرد روزی نیروهای یمنی بصورت زمین از طریق جولان به سرزمین های اشغالی حمله خواهند کرد. این مزیت بزرگ و غیرقابل انکار سوریه است. جولان اشغالی پاشنه آشیل رژیم صهیونیستی رژیم صهیونیستی است و برای رفع این خطر آنها در تقلا هستند روابط دمشق با دیگر اضلاع مقاومت به خصوص تهران را قطع نمایند و در این زمینه بهترین روش ایجاد جنگ روانی میان دوملت است.

این کارشناس مسائل منطقی تصریح کرد: همچنین امروز سوریه برای حزب الله، حماس و حتی نیروهای مردمی عراق بعنوان یک عقبه و خط پشتیبانی و تدارکاتی مطرح است و زدن این خط یعنی قطع ارتباط اضلاع مقاومت با یکدیگر، ایجاد فتنه گری میان ایران و سوریه هم در همین چارچوب قرار دارد.

موسوی به یک نکته مهم در سخنان خود اشاره کرد که می تواند سرآغاز خطرناکی برای صهیونیست ها باشد. وی ادامه داد: اخیرأ ترکیه اعلام کرده از برخی مناطق مرز سوریه که در اشغال خود دارد عقب نشینی خواهد کرد و این مسئله وضعیت تروریست ها را به خطر خواهد انداخت. از سوی دیگر منطقه شرق فرات که در اختیار و اشغال آمریکایی های است فضایی به خود خواهد گرفت که آنها را به ناچار به عقب نشینی خاوهد کرد و الی دچار خسارت خواهند شد. این در حالی است که آنکارا روزی پرچمدار تروریست ها بر علیه دمشق بوده و این اقدام می تواند زنگ خطری برای آمریکایی ها و رژیم صهیونیستی باشد چراکه تمرکز سوریه از داخل به خارج از مرزها و قدرت گرفتن نیروهای محور مقاومت خواهد شد.

تغییر فاز جنگ به فضای رسانه ای

اصغر زارعی کارشناس ارشد مسائل سیاسی هم معتقد است پس از حمله ناکام رژیم صهیونیستی به ایران، تل آویو سعی کرد عرصه نبرد میدانی با تهران را به فضای رسانه ای تغییر دهد تا از این طریق بتواند ضمن ایجاد بازی روانی، به وسیله نشر اخبار و مطالب غیر واقعی خود را بعنوان پیروز جنگ معرفی نماید و در این مسیر نخستین گام انهدام پل ارتباطی جمهوری اسلامی با محور مقاومت یعنی سوریه است.

وی در ادامه با بیان اینکه طی هفته های اخیر یکی از مقامات رژیم اعلام کرده بود تل آویو در روز های آینده بشار اسد را ترور خواهد کرد ولی این عملیات رسانه ای با شکست مواجه شد تصریح کرد: با توجه به انتصاب شیخ نعیم قاسم بعنوان دبیر کل حزب الله لبنان و تقویت جایگاه و پایگاه مقاومت در منطقه، طبیعتأ دشمن برای فرار از شکست به هر ریسمانی چنگ می زند چراکه رژیم در حال حاضر با یک درماندگی و بحران شدید داخلی در زمینه حکمرانی مواجه شده و از سوی دیگر پس از گذشت سیزده ماه از عملیات طوفان الاقصی فشارهای روانی و اقتصادی شدیدی در بین شهروندان بی هویت صهیونیست شکل گرفته که می تواند برای نتانیاهو و کابینه نظامی اش آتش زیر خاکستر باشند.

زارعی تاکید داشت: انتشار اخباری با عنوان تردید در وفاداری دمشق نسبت به تهران ، می تواند بعنوان یک مسکن برای رژیم صهیونیستی و حامیان آن در کاخ سفید باشد. ما در حال حاضر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده هستیم و بر این اساس نتانیاهو در سرزمین های اشغالی و کاملا هریس هم در آمریکا نیازمند کسب چک تضمینی در داخل هستند. تنها امضای این چک برای تل آویو و واشنگتن ایجاد شکاف و تفرقه در میان تهران با دمشق است.

چرایی مواضع منفعانه دمشق

این کارشناس مسائل منطقه با اشاره به روابط ایران و سوریه در پنج دهه اخیر، افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی روابط طرفین ارتقاع یافت بطوریکه نخستین پایگاه حزب الله سال ۱۳۵۹ در دمشق شکل گرفت. این همکاری ها بین سال های ۵۹تا پایان جنگ تحمیلی و سپس همراهی در مقابله با تحریم های غرب و جنگ با گروهک داعش گسترش یافت. این در حالی است که کشورهای غربی از جمله آمریکا، انگلیس، فرانسه و نیز برخی از کشورهای منطقه مانند عربستان و امارات همواره به دنبال نفوذ و ایجاد اختلاف میان تهران و دمشق بوده اند اما سوریه در تمامی این ایام بعنوان یکی از پایگاه های اصلی و پشتیبانی مقاومت در منطقه بوده است .

زارعی در انتها و در پاسخ به این پرسش که چرا نقش دمشق در موضوع تحولات منطقه ای و بویژه مواضع آن نسبت به جنگ غزه و لبنان کم رنگ است، افزود: در حال حاضر دمشق به شدت تحت فشارهای داخلی و بین المللی قرار دارد از یک طرف اتحادیه عرب و از سوی دیگر وجود گروه های تروریستی در شهرهای حمص، حلب و ادلب. دمشق در حال حاضر در عرصه داخلی در حال نبرد با جبهه کفر است و نیروهای مقاومت و تهران نیز به این موضوع اشرافیت کاملی دارند. هم اکنون هم جمهوری اسلامی نیروهای مستشاری خود را در این کشور برای سرکوب گروه های تروریستی مستقر کرده تا این عضو محور مقاومت به یک آرامش نسبی دست یابد پس نمی توان از دمشق چنین وضعیتی انتظار غیرواقع بینانه ای داشت.

منبع: قدس آنلاین

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید