«همگرایی اقوام»

«همگرایی اقوام»


به گزارش مجاهدت از خبرنگار دفاع‌پرس از ارومیه، کتاب «همگرایی اقوام» نگاهی تحلیلی به زمینه‌ها و تحرکات قومی در ایران دارد که توسط مولفان «میثم دیداریان»، «میرنجف موسوی» و «کاظم ذوقی بارانی» به رشته تحریر درآمده است.

این کتاب در سال 1401 به همت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس آذربایجان غربی به چاپ رسیده و در اختیار مخاطبین قرار گرفته است.

کتاب همگرایی اقوام در 408 صفحه و در شش فصل شامل «مبانی و کلیات»،«اصول بنیادین قومیت»،«نظریات مرتبط با قومیت، همگرایی و واگرایی قومی»، «علل و زمینه های تحرکات و واگرایی قومی در ایران» و «مدیریت تنوع قومی در ایران» تهیه شده است.

در بخشی از این کتاب آمده است:

«بزرگترین اقلیت قومی در ایران ترک ها هستند. در ایران چهار استان اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و زنجان حوزه اصلی اسکان ترک ها شناخته می شوند. با توجه به وضعیت نسبتا خوب اقتصادی منطقه عوامل مادی موجد بحران های قومی در این منطقه تحلیل نمی گردد.

بطور کلی ترک ها از حس ناسیونالیستی و ملی گرایی بالایی در قبال ایران برخوردارند که می توان نمونه آن را در قیام شیخ محمدخیابانی در سال 1298 مشاهده کرد که در متن این جنبش مطالبات قومی جایگاهی پیدا نکرد. در مقاطع دیگر از تاریخ ایران احساس تعلق به آرمان های ملی-مذهبی مانند مشروطه نیز از خود نشان داده اند و همگام با سایر شهروندان تا مرحله  درگیری با دولت مرکزی پیش رفته اند. در جریان وقوع انقلاب اسلامی 1357 نیز اقوام ترک وفاداری خود را نسبت به نظام اثبات کرده اند.»

انتهای پیام/

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید