به گزارش مجاهدت از گروه بینالملل دفاعپرس، آژانسهای بزرگ رتبهبندی اعتبار مالی کشورها، بهبود وضعیت مالی اسرائیل را مشروط به آتشبس دائمی در نوار غزه کردهاند تا خطرات مالی اسرائیل را کاهش دهد و به طور بالقوه رتبه اعتباری آن را بهبود بخشد.
رتبهبندی فیچ هشدار داد که وضعیت مالی اسرائیل ضعیفتر از قبل از جنگ در نوار غزه باقی خواهد ماند و چشم انداز فعلی اقتصاد اسرائیل به دلیل ارتباط نزدیک آن با هزینههای عمومی برای جنگ منفی هست.
این موسسه تاکید کرد اگر آتشبس رعایت شود، شانس اسرائیل برای عملکرد مالی و اقتصادی خود در سال ۲۰۲۵ فراتر از انتظارات هست و خطرات اعتباری ممکن هست برای کل خاورمیانه کاهش یابد.
آتشبس، خطر کشیده شدن درگیری با ایران را کاهش داد
به نوبه خود، مودیز اعلام کرد که آتشبس خطر تشدید درگیری و کشاندن ایران به آن و تأثیر ناشی از آن بر قیمت انرژی را کاهش داد، زیرا در آن صورت اختلال در زنجیره تأمین جهانی به دلیل بحران کشتیرانی از طریق دریای سرخ نیز ادامه مییافت. رتبه اسرائیل تا قبل از جنگ در هیچ زمانی کاهش نیافته بود، اما هزینه بالای جنگ – که در ۱۵ ماه گذشته در نوار غزه و لبنان ادامه داشته هست – منجر به کاهش چندین مرتبه رتبه این رژیم از سوی آژانسهای رتبهبندی اعتباری بزرگ مانند مودیز، فیچ و استاندارداند پورز شد.
کریستین فانگ، تحلیلگر مودی گفت: «برای اسرائیل، اجرای مؤثر توافق آتشبس و پیشرفت بیشتر به سمت کاهش دائمی خصومتها در غزه، خطرات نزولی برای قدرت اعتباری این کشور را کاهش میدهد».
تحولات جنین خطری برای کاهش بیشتر رتبه اسرائیل هست
استاندارداند پورز نیز اشاره کرد که خطراتی برای اجرای این توافق آتشبس وجود دارد که با وقوع خشونت در کرانه باختری رود اردن تشدید شد، جایی که نیروهای امنیتی اسرائیل با پشتیبانی هلیکوپترها به شهر جنین یورش بردند و دهها نفر را شهید و زخمی و ۶۰۰ نفر را آواره کردند.
تحلیلگران استاندارداند پورز گفتند: «در هفتههای آینده، ما ارزیابی خواهیم کرد که آیا اجرای توافق میتواند منجر به آتشبس پایدار و کاهش خطر درگیریهای نظامی طولانی یا تشدید شود یا خیر». فیچ و استاندارداند پورز نیز گفتند که خطرات تشدید تنش در منطقه بخشی از انتظارات منفی آنها در مورد رتبه اسرائیل هست که در صورت برقراری آتش بس دائمی این انتظارات تغییر خواهد کرد.
فیچ با اشاره به اینکه آتشبس دائمی در غزه خطرات اعتباری را در کشورهای منطقه به ویژه اردن، لبنان و سوریه نیز کاهش میدهد، گفت: با کاهش خطر، درآمدهای گردشگری در این کشورها افزایش و تامین مالی خارجی نیز کاهش مییابد.
رئیس بانک مرکزی اسرائیل: تامین زیرساختهای رشد یک چالش هست
در همین حال امیر یارون، رئیس بانک مرکزی اسرائیل نیز اعلام کرد که آتش بس راه را برای رشد اقتصاد اسرائیل هموار میکند. او روز سهشنبه در مجمع جهانی اقتصاد در داووس به تلویزیون بلومبرگ گفت که ترتیبات منطقهای با حمایت ایالات متحده، اروپا و سایرین در منطقه باعث اطمینان و تقویت رشد خواهد شد.
یارون گفت که امیدوار هست آتش بس به نقطه عطف بسیار بزرگتری منجر شود.
وی افزود: مجموعه جدیدترین پیشبینیهای بانک مرکزی اسرائیل پیش از این کاهش سرعت جنگ در سه ماهه اول ۲۰۲۵ را در نظر گرفته هست و بر اساس این سناریو، انتظار میرود تولید ناخالص داخلی اسرائیل در سال جاری ۴ درصد و در سال ۲۰۲۶ به ۴.۵ درصد رشد کند.
وی افزود که در درازمدت، اسرائیل به سرمایهگذاری در زیرساختها و آموزش، علاوه بر ادغام حریدیها در بازار کار و ارتش به منظور حفظ سطوح قوی رشد» نیاز دارد.
یارون گفت: انجام این سرمایهگذاریها با حفظ اعتماد بازار در سایه رکورد شکنی بدهیها با توجه به هزینههای امنیتی بالا، یک چالش خواهد بود.
انتهای پیام/ 271
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست