وقتی سلطان تورم طلبکار می‌شود!

وقتی سلطان تورم طلبکار می‌شود!



رئیس کل بانک مرکزی در دولت سابق در حالی به فضاسازی علیه عملکرد اقتصادی دولت فعلی می‌پردازد که در دوره مدیریتی وی رکوردهای منفی مانند چاپ پول و افزایش نقدینگی شکسته شد.

به گزارش مجاهدت از مشرق، روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود نوشت: در این زمینه روزنامه ایران ضمن نقد اظهارات گاه و بیگاه عبدالناصر همتی نوشت: دولت سیزدهم از ابتدای آغاز به کار خود تاکنون تمام تمرکز خود را بر حل مشکلات کشور به‌ویژه در حوزه اقتصادی گذاشت و برای انجام هرچه بهتر وظایف خود، حتی از تشریح فجایع رخ داده در دولت گذشته نیز خودداری کرد؛ دقیقاً برعکس دولت گذشته که بدون انجام کاری برای حل مشکلات مردم، تمام تلاش خود را برای زیر سؤال بردن زحمات دولت پیش از خود به کار می‌بست. با این حال به نظر می‌رسد این خویشتنداری، مقامات دولت گذشته را به این تصور انداخته تا در حالی که دولت جدید مشغول حل میراث‌ بدهی‌های به جا مانده از آنان است، خود را در جایگاه دلسوزان ملت و منتقد وضع موجود جا بزنند. آخرین نمونه این موضوع، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی در دولت گذشته است.

همتی با انتشار مطالبی بدون اشاره به نقش خود در فجایع اقتصادی رخ داده در زمان دولت گذشته، دولت سیزدهم را مقصر وضع موجود معرفی می‌کند. وی بدون اشاره به زیاده خواهی غرب در مذاکرات و امتناع آنها از امضای توافق عادلانه، دولت سیزدهم را مقصر نهایی نشدن توافق خواند و نیز مشکلات اقتصادی کنونی را نه به دلیل عملکرد فاجعه بار دولت متبوع خود، بلکه ناشی از نهایی نشدن توافق خواند.

همتی در حالی از مطالبات مردم سخن گفته که در دوران ریاستش بر بانک مرکزی، آمار تورم را از دید مردم پنهان کرد تا جامعه را از حقوق اولیه خود یعنی «دانستن» محروم کند و عمق بحران تورمی ایجاد شده در نتیجه سیاست‌های وی و دولت گذشته برای مردم آشکار نشود. هرچند مردم برای درک فاجعه تورمی دوران وی، نیازی به آمار نداشتند؛ چرا که با آب رفتن سفره‌هایشان، نتیجه سیاست‌های همتی و دولت مورد حمایت وی را چشیدند.

همتی در شرایطی از وضع اقتصاد انتقاد می‌کند که گویی دولت سیزدهم کشور را در شرایط تورم تک‌رقمی، رشد اقتصادی دو رقمی، بیکاری نزدیک به صفر، سرانه درآمدی بالا و شکاف طبقاتی اندک تحویل گرفته و اکنون طی یک سال شاخص‌های اقتصادی ناگهان بدین‌جا رسیده‌اند. همتی بخوبی می‌داند که مقابله با میراث اقتصادی وی و همکارانش در دولت گذشته، تا چه حد مشکل است. بزرگترین تورم ربع قرن اخیر، بزرگترین کسری بودجه پس از انقلاب، افزایش شمار جانباختگان کرونا به فراتر از ۷۰۰ نفر در روز، ناترازی شدید انرژی و بازگشت کشور به خاموشی‌های گسترده و فراگیر پس از دو دهه، بحران صندوق‌های حمایتی و بازنشستگی، رانت ده‌ها میلیارد دلاری ارز ۴۲۰۰ تومانی و کاهش بی‌سابقه ارزش پول ملی، تنها بخشی از بحران‌هایی است که همتی و همکارانش در دولت قبل به یادگار گذاشتند.

شهریور سال ۹۸ در حالی که کمتر از دو ماه به اجرای شبیخون بنزینی دولت گذشته در آبان ۹۸ مانده بود، عبدالناصر همتی در نامه‌ای به روحانی، پیشنهاد افزایش قیمت بنزین را به ۵ هزار تومان در هر لیتر ارائه می‌کند. دو ماه بعد، دولت گذشته شبانه و بدون اطلاع قبلی قیمت بنزین را به ۳ هزار تومان افزایش می‌دهد و کشور چندین هفته صحنه سوءاستفاده دشمنان می‌شود. چند ماه پس از آبان ۹۸ و در حالی که بورس دچار رشد حبابی شده بود، مقامات دولت سابق با سوءاستفاده از ناآگاهی مردم نسبت به حباب بورس، سرمایه‌های مردم را جمع کرده و زیان ناشی از تخلیه حباب بورس را به مردم تحمیل کردند. در نتیجه این سوءاستفاده از وضعیت حبابی بورس، ده‌ها هزار میلیارد تومان از کسری بودجه دولت گذشته از محل سرمایه‌های سوخته مردم در بورس جبران شد. فروش سهام بانک‌ها و دارایی‌های نامطلوب به مردم با بالاترین قیمت، باعث شد ده‌ها هزار میلیارد تومان زیان بانک‌ها به مردم و خرده سرمایه‌گذاران منتقل شود. بدین ترتیب بحران ناترازی بانک‌ها به بحران معیشت میلیون‌ها نفر از مردم تبدیل شد.

همتی به علت عملکردش در بانک مرکزی در استقراض گسترده به دولت، به سلطان چاپ پول مشهور شده است. بالاترین نرخ تورم نقطه به نقطه تاریخ پس از انقلاب ایران مربوط به دوره ریاست همتی بر بانک مرکزی با ۶۵درصد بوده است. البته همتی با سانسور و پنهان کردن این آمار، تلاش داشت عملکرد فاجعه‌بارش از دید مردم پنهان بماند.

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید