پدیده ای جدید و تأسف برانگیز در فوتبال ایران/ رفتار غیرحرفه ای چند سرمربی لیگ برتری برای پول بیشتر!

پدیده ای جدید و تأسف برانگیز در فوتبال ایران/ رفتار غیرحرفه ای چند سرمربی لیگ برتری برای پول بیشتر!


سرویس ورزش مشرق – در فصلی که ارقام قراردادهای بازیکنان لیگ برتری و البته لیگ یکی به دو، سه و بعضا چهار برابر افزایش پیداکرد تا شاهد جار و جنجال هایی در برخی تیم ها و بین بازیکنان شان باشیم پدیده جدیدی هم در حوزه مربیان بوجود آمده که بی شباهت به خواسته های آنچنانی بازیکنان نیست.

گروهی از بازیکنان در تابستان سال جاری و با این استدلال که قیمت دلار و یورو به بالاترین حد خود نسبت به سال گذشدته رسیده و ۳ برابر شده است، خواستار دریافت اعداد ۱۱ رقمی شدند! بازیکنی که فصل پیش ۲ تا ۳ میلیارد قراردادش بود فصل جدید را با دریافت ۱۱ میلیارد تومان به عنوان اصل قرارداد و ۲ تا ۳ میلیارد آپشن استارت زد با این شرط که تا نیم فصل اگر ۵۰ درصد قراردادش را نگرفت بتواند قراردادش را یکطرفه فسخ کند. برخی هم که مشتری دست به جیب در این حد و حدود نداشتند راهی لیگ ستارگان قطر شده و تلاش کردند به دلار پول بگیرند تا از قافله عقب نمانده باشند!

اما یکی از پدیده های تازه وارد به فوتبال، رفاقت نیمه راه سرمربیان با تیم های لیگ برتری است!

تیمی که یک سرمربی در فصل بدنسازی تابستانی با نظر خودش و دستیارانش می بندد و با همان تیم راهی لیگ برتر می شود قطعا با ذهنیات، تفکرات و تاکتیک های مدنظرش تمرین کرده و راه لیگ را در پیش گرفته است. طبیعی است که چنین تیمی با همان سرمربی تا پایان لیگ ادامه همکاری داده و در نهایت اگر به هر دلیلی در پایان فصل به تفاهم نرسیدند حرف از اتمام همکاری بزنند اما یحیی گل محمدی در فصل نوزدهم لیگ برتر شیوه ای جدید در این نوع از رفتارهای غیرحرفه ای را باب کرد! البته با اجازه ای که حمیداوی مالک و مدیرعامل باشگاه شهرخودرو برایش صادر کرد. مجوزی که بعدها حمیداوی گفت به توصیه چندین و چند مقام ارشد نظامی و مسئولان رده بالای کشوری بوده است ولی سرانجامش این شد که تیم شهرخودرو که یکی از مدعیان کسب سهمیه لیگ قهرمانان ۲۰۲۱ آسیا بود در نیم فصل دوم افتی محسوس داشت و در نهایت همه هزینه های چند ده میلیاردی مدیرانش بر باد رفت!

پدیده ای جدید و تأسف برانگیز در فوتبال ایران/ رفتار غیرحرفه ای چند سرمربی لیگ برتری برای پول بیشتر!

حالا و پس از چند ماه بار دیگر شاهد تکرار اتفاقات اینچنینی هستیم. یک روز سرمربی تیم نفت مسجدسلیمان بدون هیچ دلیل و مشکلی از این تیم جدا شده و راهی ذوب آهن می شود! روز بعد رسول خطیبی قید همکاری با آلومینیوم اراک را می زند و به شهر و دیارش در تبریز برمی گردد و تراکتور را تمرین می دهد!

این قبیل رفتارها قطعا نه حرفه ای است و نه برابر با اصول اخلاقی! اینکه چرا سازمان لیگ هیچ دخالتی در این قبیل موارد نکرده یا دستورالعملی در مفاد قراردادهای منعقد شده بین مربیان و باشگاه ها نیست که لااقل محدودیت هایی برای این امر ایجاد کند هم باعث تعجب است!

پدیده ای جدید و تأسف برانگیز در فوتبال ایران/ رفتار غیرحرفه ای چند سرمربی لیگ برتری برای پول بیشتر!

البته در روزهایی که قرار شد محمود فکری از نساجی مازندران جدا شده و به استقلال بپیوندد در حالی که بازیکنان این تیم با نظر فکری خریداری شده حتی تمرینات بدنسازی شان را هم تا نیمه راه پیش برده بودند ولی در نهایت مشخص شد مدیران مازندرانی نساجی از قبل، پیش بینی چنین مسایلی را کرده بودند و با بندی در قرارداد فکری او را وادار به پرداخت سه برابر رقم قراردادش به ازای جدایی از این تیم کرده بودند. شاید این موضوع در قرارداد سایر باشگاه ها دیده نشده است! گرچه حتی با این بند که محمود فکری را به پرداخت ۲ میلیارد تومان هم محکوم کرد باز هم نتوانست عاملی بازدارنده برای این کار باشد. اقدامی که هنوز هم مردم قائمشهر و علاقمندان به فوتبال در خطه مازندران عامل اصلی اش را محمود فکری می دانند و حتی اگر ۱۰ میلیارد هم جریمه بدهد باز هم پایین رفتن تیم شان در جدول رده بندی و کاندیدا شدن برای سقوط را از چشم او می بینند.

پدیده ای جدید و تأسف برانگیز در فوتبال ایران/ رفتار غیرحرفه ای چند سرمربی لیگ برتری برای پول بیشتر!

تعهد، یکی از ارکان اصلی حرفه ای بودن است. وقتی خطیبی تیمی می بندد که فوتبالی های استان مرکزی و شهر اراک چشم شان را به آن می دوزند تا با بردهایش جشن بگیرند و رویای آسیایی شدن تیم شهرشان را همچون نمایندگان دیگر استان ها در ذهن بپرورانند، رها کردنش رفتاری حرفه ای نیست و دور از اخلاق ورزشی است که برای دریافت چند صد میلیون تومان بیشتر جمعیت قابل توجهی از اهالی اراک یا آبادان را به حال خودشان رها کنیم.

کسی مخالف دریافت مبالغ ۹، ۱۰ یا حتی ۱۱ رقمی از سوی سرمربیان لیگ برتری نیست ولی اینکه اینچنین یک تیم ۳۰، ۴۰ نفره را رها کردن و پی دریافت دستمزدی بیشتر رفتن دور از انصاف است. قطعا قانونی مدون و قاطع برای برخورد با این قبیل مربیان نداریم که این اتفاقات را شاهد هستیم.

بی گمان این دو گانگی رفتاری در کارهای تاکتیکی در عملکرد تیم ها تأثیر گذار خواهد بود و در نهایت بازیکنانی که دچار این قبیل مشکلات می شوند توانایی کمک لازم به تیم ملی مان را ندارند. بازیکنی که یک نیم فصل با تفکرات آقای X تمرین و بازی کرده حالا باید در دور برگشت با تفکرات سرمربی جدید بازی کند! چه کسی پاسخگوی این دوگانگی های تاکتیکی بوجود آمده برای بازیکنان فوتبال خواهد بود؟

همه این اتفاقات در روزهایی رخ می دهند که اسکوچیچ سرمربی تیم ملی خودش را برای ورود به دور برگشت مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۲۲ قطر مهیا می کند و چشمش به لیگ است تا بهترین ها را برای تیم ملی انتخاب کند! کسی که او هم فصل قبل صنعت نفت آبادان را به بهانه بیماری رها کرد و در تهران هدایت تیم ملی ایران را پذیرفت!



منبع خبر

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید