جمال عالمی نیسی روز دوشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در محل تجمیع آرای ششمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر اهواز (سالن ۱۳ آبان) ، بیان کرد: کار تجمیع آرای شعب در سامانه جامع انتخابات از بعدازظهر روز یکشنبه آغاز شده است.
وی گفت: برای تسریع در این مرحله، تعداد کاربران دوبرابر شده و از ۲۰ نفر به ۴۰ نفر افزایش یافت و کار به صورت شبانه روزی در حال انجام است که توانستیم بخش زیادی از کار را تمام کنیم.
وی تعداد شعب اخذ رای شورای اسلامی شهر اهواز را ۵۳۳ شعبه بیان کرد و درباره علت تاخیر در اعلام نتایج این انتخابات توضیح داد: بر اساس برنامه ریزی وزارت کشور، بنا شد انتخابات شورای شهر در کلانشهرها به صورت تمام الکترونیکی برگزار شود اما در این زمینه ۲ مشکل رخ داد، نخست اینکه کارتهای احراز هویت الکترونیکی که باید روی آنها پیکربندی صورت میگرفت، دیر به دست کلانشهرها رسید که برخی عصر پنجشنبه و بعضی تا صبح و یا عصر جمعه به طول انجامید، در نتیجه دستگاههای احراز هویت الکترونیکی آمادگی استفاده نداشتند.
رییس حوزه انتخابیه اهواز گفت: از آنجا که نمیتوانستیم انتخابات را معطل کنیم، تصمیم بر آن شد که رای گیری به صورت دستی انجام شود، بدین ترتیب در ۱۲۰ شعبه رای گیری به صورت کاملا الکترونیکی، ۸۵ شعبه به صورت کاملا دستی و ۳۲۸ شعبه نیز رای گیری به صورت مختلط (الکترونیکی و دستی) انجام شد.
وی افزود: مساله دیگر این بود که برنامه سامانه جامع انتخابات فقط برای انتخابات الکترونیک تعریف شده بود اما چون در اهواز رای گیری دستی انجام شد برای وارد کردن آرای نامزدها در سامانه جامع با مشکل روبه رو شدیم که با پیگیری صورت گرفته، شنبه ظهر وزارت کشور برنامه مورد نظر را در سامانه جامع انتخابات بارگذاری کرد که از همین زمان ورود اطلاعات شعب اخذ رای آغاز شد.
وی ادامه داد: البته برای وارد کردن اطلاعات شعبی که به صورت مختلط (دستی و الکترونیک) برگزار شده بود نیز با مشکل روبهرو شدیم و ورود اطلاعات با خطای سیستم همراه میشد بنابراین وزارت کشور با برنامه ریزی مجدد مشکل را حل کرد.
تکذیب فهرستهای مجازی
عالمی نیسی با اشاره به شایبههایی که در فضای مجازی نسبت به تاخیر در اعلام نتایج این انتخابات مطرح شده، بیان کرد: برخی از مردم و یا داوطلبان تصور میکنند که شمارش آرا در سالن ۱۳ آبان در حال انجام است، در حالیکه چنین چیزی صحت ندارد و کار شمارش آرا در شعب صورت میگیرد و ما در اینجا فقط اطلاعات صورتجلساتی که به مرکز تجمیع ارسال شده را وارد سامانه میکنیم.
وی افزود: نتیجه قطعی انتخابات پس از وارد کردن اطلاعات آخرین شعبه مشخص میشود و تا آن زمان نتیجه قطعی در سامانه قابل رویت نیست، بنابراین هم اکنون ما نیز اطلاع نداریم چه کسانی بیشترین رایها را به دست آوردهاند.
عالمی نیسی گفت: فهرستهایی که در فضای مجازی از اسامی منتخبان شورای شهر اهواز منتشر شده بر اساس ظن و عاری از صحت است.
وی با اشاره به برنامه ریزی صورت گرفته برای بازدید رسانهها از محل تجمیع آرای شورای شهر، درباره نارضایتی برخی نامزدها از حضور نیافتن نمایندگان آنها در زمان شمارش و تجمیع آرا، افزود: با توجه همه گیری کرونا و کمبود فضا امکان حضور نمایندگان نامزدها در فرآیند شمارش و تجمیع آرا وجود نداشت.
به گفته وی، تعداد نامزدهای شورای اسلامی شهر اهواز حدود ۶۰۰ نفر بوده که با توجه به کثرت آنها فضای کافی برای حضور آنها فراهم نبود و این مساله در چند دوره گذشته نیز اجرا شده است.
رسیدگی به شکایتهای نامزدها
فرماندار اهواز در ادامه گفت: حدود یکصد نفر از داوطلبان شورای شهر از شرکت در این انتخابات انصراف داده و تعداد نامزدهای ششمین دوره انتخابات در نهایت ۵۷۵ نفر بوده است.
عالمی نیسی درباره اعتراض برخی از نامزدها به تخلفات صورت گرفته در زمان رایگیری، نیز گفت: شیوه برخورد با تخلفات در قانون پیش بینی شد و مقامات قضایی وظیفه دارند مدارک و مستنداتی که درباره تخلفات دریافت میشود را رسیدگی کنند.
وی افزود: به شکایتهای احتمالی نامزدها بعد از اعلام نتایج رسیدگی میشود.
مشارکت ۳۶ درصدی اهوازیها
فرماندار اهواز همچنین نتایج انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در شهرستان اهواز را تشریح کرد و گفت: میزان مشارکت در این انتخابات در شهرستان اهواز ۳۶ درصد بوده است.
وی تعداد واجدان شرایط رای دادن در شهرستان اهواز را یک میلیون نفر بیان کرد و افزود: ۳۶۰ هزار نفر در این انتخابات شرکت کردند.
عالمی نیسی اضافه کرد: میزان مشارکت در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری نسبت به آخرین انتخابات که مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی با ۲۷ درصد مشارکت بوده، ۹ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی ۲۰۲ هزار و ۹۱۶ رای، محسن رضایی میرقائد ۹۵ هزار و ۲۷۷ رای، عبدالناصر همتی ۱۹ هزار و ۲۱۱رای و سید قاضی زاده هاشمی ۱۰ هزار و ۲۱۴ رای کسب کردند.
عالمی نیسی بیان کرد: آرای باطله در این دوره از انتخابات نیز ۳۱ هزار و ۸۰۰ رای بوده است.
بر اساس این گزارش، هم اکنون بیش از ۷۰ نفر از عوامل اجرایی و نظارت در سالن ۱۳ آبان در منطقه امانیه اهواز مستقر شده و به صورت نوبت بندی کار تجمیع آرای ششمین دوره انتخابات شورای شهر را برعهده دارند. استاندار خوزستان چهار نفر از مدیران استانداری را نیز به عنوان نماینده تام الاختیار در این محل مامور کرده است.
سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا ۲۸ خرداد برگزار شد.
۷۴۵ نفر برای انتخابات شورای شهر اهواز نامنویسی کرده بودند. انتخابات شورای اسلامی شهر اهواز در خوزستان برای نخستین بار، همزمان با کلانشهرها، قرار بود به صورت تمام الکترونیکی انجام شود و برای این منظور ۲ هزار و ۲۰۰ صندوق اخذ رای الکترونیکی برای اهواز پیش بینی شده بود.
سلیمانی دشتکی استاندار خوزستان دیروز در نشست خبری در محل شمارش ارای شورای شهر اهواز وعده کرده بود که نتایج این انتخابات صبح دوشنبه اعلام شود.
تاخیر در اعلام نتایج، اعتراض نامزدها را به دنبال داشته و از دیروز فهرستهایی از منتخبان در فضای مجازی منتشر شده است که عالمی نیسی فرماندار اهواز و نجاتی رییس ستاد انتخابات آنها را تکذیب کرده اند.
فرماندار اهواز همچنین امروز با ارایه توضیحاتی ضمن عذرخواهی از مردم اهواز برای تاخیر در اعلام نتایج شورای شهر، همه نامزدها را به حفظ آرامش دعوت کرد و گفت: تلاش داریم کار تجمیع آرای نامزدهای انتخابات ششمین دوره انتخابات شورای شهر اهواز را تا پایان امروز به اتمام برسانیم.
منبع خبر