رئیسجمهور روسیه به همتای ترکیهای خود گفت که ترکیه مطمئنترین مسیر برای تحویل گاز به اتحادیه اروپا است و پیشنهاد ایجاد مرکز (هاب) عرضه در این کشور را مطرح کرد.
به گزارش مجاهدت از مشرق، در حالی که صادرات گاز روسیه به اروپا به دلیل تحریمهای مرتبط با جنگ اوکراین و نشت در خطوط لوله کلیدی مختل شده، «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه پنجشنبه (۱۳ اکتبر) در دیدار با «رجب طیب اردوغان» همتای ترکیهای خود گفت مسکو توسعه یک هاب گازی در ترکیه را بررسی میکند.
به تحلیل رویترز، این پیشنهاد در حالی مطرح شده که روسیه به دنبال حفظ اهرم انرژی خود بر اروپاست. پوتین در خصوص این پیشنهاد گفت: در طول کار بر روی این هاب که میتوانیم با هم ایجاد کنیم، البته این بستری نه تنها برای عرضه بلکه برای تعیین قیمت خواهد بود زیرا موضوع قیمتگذاری، موضوعی بسیار مهم است. امروز قیمتها بسیار بالاست. ما به راحتی میتوانیم آن را در سطح عادی بازار بدون رنگ و بوی سیاسی تنظیم کنیم.
به نوشته رویترز، در گفتوگوی تلویزیونی که از دیدار این دو رئیسجمهور پخش شد، اردوغان درباره این پیشنهاد اظهارنظر نکرد اما سخنگوی کرملین بعد از آن به اسپوتنیک گفت پاسخ ترکیه بسیار مثلت بود.
به نوشته خبرگزاری فرانسه، پوتین به اردوغان در یک دیدار رو در رو در پایتخت قزاقستان گفت: ترکیه امروز به قابل اعتمادترین مسیر برای تحویل حتی به اروپا تبدیل شده است. میتوانیم امکان ایجاد یک هاب گازی در ترکیه برای عرضه به کشورهای دیگر را در نظر بگیریم.
به گزارش مجاهدت از اسپوتنیک، پوتین به همتای ترکیهای خود گفت صادرات گاز به ترکیه به طور کامل در جریان است. وی همچنین در خصوص قرارداد صادرات غلات اوکراین با نظارت ترکیه و سازمان ملل گفت تنها سهم کوچکی از قرارداد غلات به فقیرترین کشورها اختصاص دارد. پوتین همچنین گفت ترکیه و روسیه بر روی ارسال محصولات کشاورزی روسیه به کشورهای نیازمند کار خواهند کرد.
رئیسجمهور روسیه چهارشنبه گفته بود تقصیر کشور او نیست که اروپاییها مانند قرون وسطا برای زمستان هیزم ذخیره میکنند بلکه انباشته شدن اشتباهات سیاستمداران اروپا عامل بحران انرژی در غرب است.
پوتین در نشست بینالمللی انرژی افزود: حمله به خطوط گاز نورد استریم سابقه خطرناکی را رقم زده و تهدیدی برای زیرساختهای انرژی اروپا محسوب میشود. باید وضعیت این خط گاز هرچه زودتر مشخص شود.
در ماههای اخیر و در پی تشدید تنشها میان غرب و مسکو به بهانه حمله روسیه به اوکراین، کشورهای اروپایی و آمریکا به دنبال افزایش تولید کشورهای صادرکننده نفت و گاز بودهاند تا به نوعی با کاهش صادرات انرژی روسیه مقابله و بر بحران انرژی خود غلبه کنند اما در این شرایط، اخیراً اوپک پلاس به کاهش دو میلیون بشکهای تولید روزانه نفت رأی داده است.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است