وکلای خانواده مرحومه امینی باید توجه داشته باشند که اگر با اقدامات حاشیهسازی و خلافگویی او خساراتی متوجه موکل خود کنند، مسئول خواهند بود!
سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم. در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
********
روزنامههای امروز شنبه ۱۶ مهرماه در حالی چاپ و منتشر شد که انتشار گزارش فنی پزشکی قانونی درباره مرگ مهسا امینی، توسعه تخت گاز مناسبات تهران و مسکو و جهان درخطر «آخرالزمان» هستهای در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
روز گذشته سازمان پزشکی قانونی گزارش نهایی درباره فوت مرحومه مهسا امینی را منتشر کرده است در بخشی از این گزارش آمده است که متوفیه پس از عمل جراحی تومور کرانیوفارنژیومای مغزی در سن ۸ سالگی دچار اختلال در محور مهم هیپوتالاموس ـ هیپوفیز و غدد تحت فرمان آن (ازجمله آدرنال و تیروئید) شده است. به علت این بیماری زمینهای متوفیه تحت درمان با داروهای هیدروکورتیزون، لووتیروکسین و دسموپرسین بوده است.
این موضوع باعث واکنش روزنامههای مختلف به این گزارششده است؛ روزنامه آرمان ملی بیانیه پزشکی قانونی درباره درگذشت مهسا امینی را بررسی و در گزارشی که عکس یک کرده با عنوان «همه در انتظار روشن شدن داستان مهسا» نوشته است:
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس، اظهار داشته هنوز گزارش کتبی و رسمی پزشکی قانونی در خصوص پرونده فوت مهسا امینی به دست مجلس نرسیده است. محمد صالح جوکار در خصوص آخرین وضعیت پیگیری پرونده فوت مهسا امینی در مجلس، بیان کرده است که همانطوری که قبلاً نیز گفته شد تاکنون کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها با توجه به مأموریتی که رئیس مجلس برای روشن شدن دقیق ابعاد این پرونده داد، چندین جلسه با حضور مسئولان دستگاههای ذیربط برگزار کرده و گزارشهای اولیه اخذ شد.
در ادامه این گزارش آمده است:
از خانواده امینی نیز برای حضور در جلسات کمیسیون دعوتشده بود اما آنها نپذیرفتند که در جلسات حضور یابند. وی تصریح کرد: اما ما در انتظار گزارش رسمی و کتبی پزشکی قانونی در خصوص این پرونده هستیم تا جمعبندی نهایی در کمیسیون صورت گرفته و جهت قرائت گزارش نهایی به صحن مجلس ارجاع شود. تا این لحظه این گزارش به دست مجلس نرسیده است.
درحالیکه رسانههای اصلاحطلب و وکلای مهسا امینی سعی در ایجاد تشویش اذهان عمومی درباره این پرونده دارند؛ روزنامه جوان اما رواتی دیگر از این ماجرا داشته و با مخاطب قرار دادن وکلای مهسا امینی نوشته است:
همه افرادی که از طریق شبکههای اجتماعی و فضای مجازی جوانان را به اغتشاش تحریک میکردند و در تلاش بودند با همان تکنیک پروژه کشتهسازی از مرگ مهسا امینی برای اهداف براندازانه خود استفاده کنند، باید پاسخگوی مرگ، ناامنی و همچنین ضرر و زیان اقتصادی به کسب و کار مردم بهواسطه سه هفته فتنهگری و ناآرامی باشند.
جوان در ادامه نوشته است:
وکلای خانواده مرحومه امینی باید توجه داشته باشند که اگر با اقدامات حاشیهسازی و خلافگویی او خساراتی متوجه موکل خود کنند، مسئول خواهند بود، بنابراین باید در تصرفات و اقدامات خود مصلحت خانواده مرحومه امینی را مراعات کنند و از اختیارات دادهشده تجاوز نکنند و اگر نمیتوانند، این پرونده را به دیگری واگذار کنند.
روزنامه کیهان نیز به تشریح گزارش پزشکی قانونی پرداخته و مینویسد:
اغتشاشات اخیر در کشور به بهانه فوت مهسا امینی آغاز شد و از همان ابتدا رسانههای خارجی و معاند و فرصتطلبان داخلی و خارجی بدون هیچ مستندی مرگ یک دختر جوان را به نیروهای انتظامی نسبت میدادند. حال که با گزارش مستند پزشکی قانونی دروغپردازی دشمنان داخلی و خارجی نظام بیشازپیش عیان شده است و در شرایطی که در اغتشاشات اخیر خسارتهای مالی فراوانی به کشور وارد شد و تعدادی از مدافعان امنیت نیز به دست آشوبگران به شهادت رسیدند وظیفه دستگاه قضایی است که با عوامل میدانی و تحریککنندگان و کسانی که با دروغ بر آتش آشوب دمیدند بهطور قاطع برخورد نماید و خسارتهای مادی و معنوی روزهای گذشته از آنها گرفته شود.
هشدار رادیکالها در روز اغتشاشات
دو روزنامه هممیهن و سازندگی به یک سوژه مشابه اغتشاشات پرداختهاند؛ روزنامه هممیهن اصلاحطلب در سرمقاله امروز خود نیز به نقش نخبگان در مدیریت جامعه پرداخته و نوشته است:
همانقدر که پرواز با هواپیما نیازمند موفقیت در آزمونهای سخت جسمی و روحی و فنی است و نمیتوان پرواز با آن را به هر مدعی محول کرد، مدیریت جامعه نیز بدون حضور و مشارکت نخبگان نیز ممکن نیست. روشن است که در ۵۰ سال گذشته با شتاب روزافزون تعداد و نسبت افراد تحصیلکرده و نخبگان و کارشناسان در جامعه ما رو به افزایش بوده است.
در ادامه این یادداشت آمده است:
ولی در مقابل حضور و مشارکت آنان در مدیریتی جامعه چنین رشدی نداشته و حتی در مقطعی مسیر معکوس را طی کرده است. شکافی عمیق میان این دو رخداده است که به عدمحمایت یا مخالفت نخبگان از سیاستهای جاری و نیز احساس بینیازی حکومت از آنان منجر شده است.
روزنامه سازندگی نیز تصویر محمدمهدی بهکیش، محمد طبیبیان، موسی غنینژاد، مسعود نیلی و حسن درگاهی را روی جلد آورده و دلیلش بیانیهای است که این پنج اقتصاددان در راستای ریشهیابی اقتصادی اعتراضات اخیر امضا کردهاند. این روزنامه اصلاحطلب نوشته است:
ویژگی مشترک این اقتصاددانان، اعتقاد عمیق آنها به اقتصاد آزاد است که در چند دهه گذشته همواره بر آن تأکید داشتهاند. ضمن اینکه این جمع سالهای طولانی است نسبت به عواقب سیاسی و اجتماعی ابر چالشهای اقتصادی هشدار میدهند. آنها در یک دهه گذشته بهکرات گفتهاند اگر روندهای موجود اصلاح نشود و وضعیت بحرانی متغیرهای اقتصاد ادامه پیدا کند. بازی از زمین اقتصاد خارج میشود و درعینحال ترمیم دوباره متغیرهای آسیبدیده بسیار دشوار خواهد بود. اکنون آن اتفاق نگرانکننده در ابعاد کوچک رخداده و جامعه نسبت به شرایط سخت و دشوار اقتصادی و اجتماعی به اعتراض برخاسته است.
مثلث دروغ چگونه تشکیل شد؟
روزنامه «وطن امروز» در گزارشی با عنوانـ «مثلث دروغ» نوشته است:
گزارش پزشکی قانونی درباره مرگ مهسا امینی منتشر شد. بر اساس این گزارش، پزشکی قانونی اعلام کرده است مرگ دختر جوان براثر حمله قلبی و به خاطر عوارض ناشی از بیماری زمینهای و نارسایی چند ارگانی بوده است. مادر سارینا اسماعیلزاده با انتشار فیلمی، ادعاهای ضدانقلاب مبنی بر کشته شدن دخترش در اعتراضات را تکذیب کرد و گفت دختر او اساساً درگیر این موضوع نبوده است. مادر سارینا همچنین گفت دخترش سابقه خودکشی داشته است.
در ادامه این گزارش قابلتوجه آمده است:
ماجرای مرگ نیکا شاکرمی نیز، وارد مراحل قابلتوجهی شده است. با وجود ادعاهایی مبنی بر کشته شدن او در اعتراضات و طرح این ادعا توسط مادرش اما اکنون مشخصشده مرگ او بامداد چهارشنبه ۳۰ شهریور رخداده و ارتباطاتی با اعتراضات نداشته است. در هر ۳ سناریو ادعاهای دروغ سناریونویسان آشوب تکذیب و مشخصشده است، دروغهایی که بهقصد تحریک احساسات و برانگیختن عواطف مردم از مرگ دختران نوجوان نوشته شدند تا آتش فتنه و آشوب را همچنان زنده نگهدارند.
روزنامه ایران نیز بخشی دیگر از سناریوهای مثلث دروغ در رسانههای ضدانقلاب را بررسی کرده و نوشته است:
اتفاقات روز یکشنبه در رسانههای ضد ایرانی به طرز وحشتناکی همراه با اخبار کذب از کشته شدن دانشجویان یا تیراندازی منتشر میشد، یک دانشجوی رشته مهندسی برق این دانشگاه در خصوص اینکه آیا نیروهای پلیس یا امنیتی در دانشگاه حضورداشتهاند، گفت: در دانشگاه نه درگیری بوده و نه لباس شخصی؛ اما مسیح علینژاد طوری خبر داد که انگار در دانشگاه جنگ شده است. خبر حمله به خوابگاهها یا تیراندازی در کتابخانه کذب بود؛ اینها میخواستند ماجرای کوی دانشگاه تکرار شود و پیراهن بهظاهر خونین نشان دهند که این اتفاق هرگز صورت نگرفت.
ایران با اشاره اظهارات رئیسی در دیدار با وزیر علوم و برخی مسئولان دانشگاه نوشته است:
نخست اینکه نباید اجازه داد دشمنان در ظرف دانشگاه شریف اهداف ضد ایرانی و ضدانقلابی خود را پیگیری کنند و دیگر اینکه سازکارهای داخل دانشگاه برای تأمین نظم و امنیت دانشگاه کفایت لازم را دارد و همگان باید به رعایت حریم دانشگاه پایبند باشند.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است