رسمیتبخشی و باور کردن شعار ملیگرایی گروههایی که بر مبنای عقاید تکفیری دور هم جمع شدند از یک سو طرح ترک مخاصمه با صهیونیستها در روزنامههای اصلاحطلب برجسته شده است.
سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
اصلاحطلبان معتقدند که به زودی تحریرالشام سراغ مبارزه با اسرائیل خواهد رفت و ما، یعنی ایران، نباید آنها را با صهیونیستها شبیهسازی کنیم.
ادعای رسانههای اصلاحطلب در حالی است که سقوط دولت اسد در سوریه به مثابه باز شدن دروازه بزرگی برای اشغالگری صهیونیستها بود و تحریرالشام تا اینجای کار بزرگترین فایده را برای اسرائیل جعلی داشته است. اسرائیل در همین چند روز گذشته از سقوط دولت اسد، زیر ساختهای بسیاری از سوریه را ویران کرده و در داخل خاک سوریه هم پیشروی داشته است.
روزنامه شرق درباره ختم مخاصمه در سوریه با ادبیاتی به ظاهر احساسی اما در البی تسلیم آلود نوشته است:
طرفه آنکه همه طرفین منازعه به گونهای از سوریه سخن میگویند که گویا اصلا این کشور مردمی ندارد و مزرعهای بزرگ است که به آن یورش بردهاند و هریک سهمی از زمین خود را حصارکشی میکنند و نه چیزی از مردم آن میگویند و نه آینده آن. در چشم آنان این ۲۲ میلیون انسان وجود ندارند و غایب هستند. غافل از اینکه آنان با چشمانی نگران سوریه را نظاره میکنند؛ پاره تنشان را که جلوی چشم آنان!
در بخش دیگری از سرمقاله شرق آمده است:
تکهتکه میشود. آنان که در سوریه بر سریر قدرتاند، کر و کور و گنگ شدهاند و خشم فروخورده مردم را در پسِ شادی گریز بشار اسد نمیبینند که طناب دار آنان را در ذهن خود میبافند. با وجود اینهمه تجربیات ناخوشایند در خاورمیانه، هنوز کشورهای منطقه مردم و قدرت مردم را باور نکردهاند و فقط برخی کشورهای عربی که از قدرت مردم بیمناکاند با تطمیع، آنان را آرام نگه داشتهاند. باید به مردم بازگشت. آنچه دولتی را انسجام میبخشد و سر پا نگه میدارد، تودههای مردماند.
بهزاد نبوی رئیس سابق جبهه اصلاحات نیز طرح ترک مخاصمه با رژیم صهیونیستی را در روزنامه اعتماد مطرح کرده و گفته است:
هرچند تنازعات ایران با اسراییل به نسبت هفتههای گذشته اندکی فروکش کرده اما هنوز هم باید مراقب شیطنتهای اسراییل و همفکرانش در داخل باشیم. چون ما در داخل کشور تعداد زیادی از همفکران اسراییل را در سطوح بالا داریم. یعنی برخی افراد و جریانات زمینه اجرای همان کاری که اسراییل قصد انجام آن را دارد و میخواهد ایران را مستقیما وارد میدان جنگ با امریکا کند، فراهم میکنند.
رسمیتبخشی و باور کردن شعار ملیگرایی گروههایی که بر مبنای عقاید تکفیری دور هم جمع شدند از یک سو طرح ترک مخاصمه با صهیونیستها در روزنامههای اصلاحطلب برجسته شده است.
تجربه عادی شدن روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی اطراف نیز مهم است. رهبر انقلاب در اینباره تاکید دارند که با این کار نه تنها مشکل حل نمی شود بلکه مشکل متوجه دولت هایی خواهد شد که با چشم بستن بر جنایات رژیم اشغالگر با آن دست دوستی داده اند.
سابقه تاریخی نیز همین امر را نشان می دهد. مصر و اسرائیل ۴۵ سال قبل روابط خود با یکدیگر را عادی سازی کرده اند، اردن و اسرائیل ۴۰ سال قبل دست دوستی به سوی هم دراز کردند و دولت هایی نظیر مراکش هم از در رفاقت با صهیونیست ها وارد شد. آیا این عادی سازی ها به نفع منطقه به کار آمد؟ آیا توانسته کمک اساسی به خود رژیم اسرائیل هم کند؟ پاسخ منفی است.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است