تهران- ایرنا- دبیرکل فدراسیون صنعت آب ایران گفت: سرانه آب به کمتر از ۵۰۰ متر مکعب در سال کاهش یافته؛ در حالیکه این رقم قبلاً ۱۵۰۰ متر مکعب بوده است.
به گزارش مجاهدت از مشرق، سید علی شریعت درنشست تخصصی “صنعت آب و راهکارهای پرداخت مطالبات” در حاشیه بیستمین نمایشگاه بینالمللی صنعت آب و تأسیسات آب و فاضلاب به میزبانی سخنگوی صنعت آب افزود: سیاست های آبی کشور بازنگری شوند.
وی ضمن اشاره به چالشهای اجتماعی، سیاسی و امنیتی مرتبط با آب ادامه داد: مسئله آب دیگر تنها محدود به اختلافات بین کشورها نیست، بلکه به درون استانها و شهرها نیز کشیده شده و این موضوع نیازمند مدیریت جدی است.
دبیرکل فدراسیون آب در باره مشکلات کشاورزان به دلیل کمبود آب خاطر نشان کرد: کشاورزان به دلیل این بحران در حال نابودی هستند و سرمایهگذاری بیشتری باید در بخش آب و فاضلاب انجام شود. ایجاد تضامین برای سرمایهگذاران نیز باید در اولویت قرار گیرد.
شریعت بر ضرورت همکاری و هماندیشی میان بخشهای مختلف تأکید کرد گفت: حکمرانی آب باید بهصورت جدی تقویت شود تا بتوان چالشهای این حوزه را بهطور مؤثر مدیریت کرد.
وی با اشاره به مشکلات موجود در سیستم صرفهجویی آب و گواهیهای مربوط به آن گفت: سرمایهگذاران گواهیهایی دریافت میکنند که در بورس به آنها ضریب تعلق میگیرد. این ضریبها میتواند بر تصمیمگیری صنعتگران تأثیر بگذارد و آنها را به سمت مناطق با دسترسی بهتر به آب هدایت کند.
وی به عنوان نماینده فدراسیون صنعت ایران، شامل ۱۱ تشکل و ۱۴ هزار عضو، به اهمیت این صنعت در منطقه و نقش آن در اقتصاد کشور اشاره کرد و ادامه داد: با وجود مشکلات و سیاستهای نادرست گذشته، صنعت آب ایران پتانسیل بالایی دارد و میتواند در سطح بینالمللی مطرح شود.
شریعت درباره چالشهای موجود برای بخش خصوصی و نیاز به اعتماد و حمایت دولت از این بخش خاطرنشان کرد: با ایجاد یک بازار آب و تعیین قیمت مناسب، میتوان به بهبود وضعیت آب کشور کمک کرد.
دبیرکل فداراسیون آب در باره وضعیت فعلی بخش آب و فاضلاب کشور و چالشهای موجود در این حوزه ادامه داد: مطالعات نشان میدهد نیازهای مالی در بخش آب به ۳۰ همت، فاضلاب به ۱۷ همت و مطالبات آبشیرینکنها به ۹ همت میرسد. همچنین، بدهی دولت بابت خرید تضمینی آبشیرینکنها ۱۴۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
شریعت با اشاره به مشکلات مالی و ناتوانی دولت در پرداخت بدهیها افزود: با روند کنونی، تکمیل ۵۵۰ پروژه فعال در این حوزه ۳۰ سال زمان خواهد برد. بخش خصوصی باید به عنوان واسطهای میان دولت و مردم عمل کند. افزایش قیمت آب به صورت پلکانی میتواند به صرفهجویی و مدیریت بهتر منابع منجر شود؛ الگویی که در بسیاری از کشورها موفقیتآمیز بوده است.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است