به گزارش مشرق، با اینکه جو روانی ویروس کرونا خیلیها را نگران کرده، اما حریف جهادگران نشده است.جهادیهایی که برای مقابله با کرونا و حفظ جان مردم بسیج شدهاند؛ در گوشهوکنار کشور میتوان مشاهده کرد. از شمال تا جنوب، از شرق تا غرب؛ نقاط مرزی و غیرمرزی؛ شهری و روستایی…حالا همان جهادیهایی که در بحرانهای سیل و زلزله، در محرومیتها و کمبودها به یاری هموطنانشان میرسیدند، دوباره به میدان آمدهاند تا در مقابل یک ویروس کوچک و پرخطر که قصد سلامت و جان مردمانشان را کرده، از آنان محافظت کنند.
تفاوت ما با کشورهای دیگر در همدلی بین مردم است و در روزهای بحرانی بیشتر هم میشود، از زمانی که سر و کله این ویروس در کشور ما پیدا شد گروههای جهادی دستبهدست هم دادند و کمکهای زیادی در همه جای کشور و به صورتهای مختلف انجام دادند. مخصوصاً وقتی مقام معظم رهبری سفارش به کمک مؤمنانه کردند جهادگران بیش از گذشته برای کمک به مردم آستین همت را بالا دادند. یکی از افتخارات جهادیها این است که کسی حتی دور افتادهترین روستاهای ایران فراموش نشده است و جهادگران همه جا حضور دارند.
در استان کرمانشاه هم مثل دیگر استانها جهادگران اقدام به تولید ماسک ، شیلد ، دستکش و ماسک کردهاند. آقای محمدرضا سهیلی، مسوول قرارگاه امامرضا (ع) در استان کرمانشاه میگوید: «ما از زمان شروع ویروس تا به حال دست از کار بر نداشتهایم و تا به حال ۱۰۰۰گان، ۵۰۰لباس ایزوله، ۵۰۰هزار جفت دستکش و ۱۵هزار ماسک تولید کردهایم که عمدتاً لباسهای گان و لباسهای ایزوله تحویل بیمارستانها داده میشود. شیلدها هم در پادگانها و ادارات توزیع میشود.»
ارائه پکهای بهداشتی به نیازمندان یکی دیگر از اقداماتی است که گروههای جهادی در دستور کار خود قرار دادند. سهیلی ادامه میدهد: «۲۰هزار بسته بهداشتی در بین نیازمندان توزیع شد که در آن اقلامی مثل دستکش ، ماسک و مایع ضدعفونیکننده وجود داشت.» او میگوید: «نیازمندان در سامانه سایه ثبتنام شده بودند به علاوه مجموعه کاملی از خیریههای استان کرمانشاه را شناسایی کردهایم که به این وسیله اطلاعات شناخت دقیقی از نیازمندان استان داشتیم. بعد از فرمایش مقام معظم رهبری در مورد کمک مؤمنانه توانستیم ۷۰۰کارت هدیه ۲۰۰هزار تومانی بین آنها توزیع کنیم و ۱۰۰بسته ارزاق هم به نیازمندان استان
هدیه کنیم.»
توزیع بسته بهداشتی بین ۸۵خانوار سمنانی
جهادگران در هر کجا و با هر پرچمی که باشند با یک هدف کار میکنند و آن هم خدمت کردن به مردم است. سلامت، معیشت و معنویت از محورهای کمک در استان سمنان است و تأمین این سه فاکتور در دستور کار جهادگران قرار گرفته است. آنها اعتقاد دارند همانطور که معیشت مردم مهم است سلامت و معنویت آنها هم با اهمیت است.
آقای رضا صباغیان، مسوول قرارگاه امام رضا (ع) در استان سمنان هم میگوید: «از اوایل اسفندماه که بحث شیوع ویروس کرونا داغ بود در کنار گروههای جهادی به بستهبندی پکهای بهداشتی و تولید و توزیع ماسک و دستکش اقدام کردیم و قرارگاه جهادی موسیبن جعفر(ع) به ما کمک زیادی کرد. در همان ابتدا توانستیم خیاطان را با کمک فرمانداری و آموزشوپرورش دور هم جمع کنیم و دوخت لباسهای ایزوله را شروع کنیم اتفاقاً خیلی هم خوب پیش رفت و تا همین لحظه ۸۰۰دست لباس کامل ایزوله و ۱۰۰بسته گان در بیمارستانهای این استان بهخصوص بیمارستان معتمدی گرمسار توزیع کردیم.» صباغیان با بیان اینکه همه خانوادههای نیازمند رصد شدهاند و بیش از ۱۰۰کارت هدیه ۲۰۰هزار تومانی بین آنها توزیع شده است، میگوید: «۸۵هزار خانوار در سمنان زندگی میکنند که به همه آنها بستههای سلامت تعلق گرفت. خانوادههای نیازمند هم از نگاه ما دور نبودند
به علاوه پکهای بهداشتی ۱۲۰۰بسته کامل معیشتی در کل استان سمنان به نیازمندان هدیه شد.»
قربانی چند رأس دام برای رفع بلا
از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور و با توجه به نیازفوری مردم به ماسک، کارگاههای تولید ماسک در همه جای ایران راهاندازی شد. بیش از نیمی از این کارگاهها متعلق به جهادگران است. آقای حسن احمدیپور، مسوول قرارگاه امام رضا(ع) در مشهدمقدس از تولید ماسک در این قرارگاه میگوید: «هر روز حدود هزار ماسک توسط این کارگاهها در مشهد و مقدار قابل توجهی هم در شهرستانهای استان تولید میشود؛ تولیدی که همچنان ادامه دارد. بخشی از این ماسکها در بیمارستان هاشمینژاد بخشی بین جانبازان استان و مقدار زیادی از آن هم در مناطق محروم و پرازدحام استان توزیع میشود.»
احمدیپور در ادامه با اشاره به فعالیت جهادگران این قرارگاه در بحث ضدعفونی معابر هم میگوید: «یکی دیگر از نیازهایی که همزمان با بحث شیوع کرونا مطرح شد، بحث ضدعفونی و گندزدایی از معابر بود که در این زمینه شهر مشهد به صورت مستمر با دو دستگاه کارواش سیار و همچنین همکاری تعداد زیادی از جهادگران با استفاده از دستگاههای ضدعفونیکننده کولهای ضدعفونی میشود و این خدماترسانی در بقیه شهرستانهای استان هم به تناسب نیاز ادامه دارد.» این جهادگر از ذبح چند رأس دام در ابتدای شروع کرونا برای رفع بلا میگوید و ادامه میدهد: «ما ازهمان ابتدایی که بحث شیوع کرونا پیش آمد بهخاطر اعتقادی که بین بچهها وجود داشت، ذبح چندین رأس دام را در برنامه قرار دادیم و برای رفع بلا این گوشتها بین مردم محروم توزیع شد.»
روزهای پایانی فروردینماه امسال برای اهالی داورزن سبزهوار، خاطره سیل سال گذشته زنده شد و مردم این منطقه را گرفتار کرد. احمدیپور در توضیح بیشتر میگوید: «با وجود کرونا و مصائبش ما بحث سیل را هم در استانمان داشتیم که به محض اطلاع خودمان، همان ۲۵فروردین خودمان را به منطقه رساندیم و اولین گروه جهادی بودیم که در منطقه حاضر و به خدماترسانی مشغول شدیم، از توزیع آب معدنی و مواد غذایی گرفته تا ماسک و مواد ضدعفونیکننده که نیاز این روزهای مردم بود.»
بین همه مسوولیتهای ریز و درشت، شبکه بهداشت یک مسوولیت دیگر را هم به عهده بچههای قرارگاه امام رضای خراسان رضوی گذاشته و حالا آنها هم در بحث غربالگری مردم حضور دارند. موضوعی که احمدیپور دربارهاش میگوید: «طبق صحبتهای انجام شده غربالگری بیش از ۲۰هزار نفر به ما سپرده شده که تا الان بالغ بر ۱۵هزار نفر غربالگری شدهاند.»
حفظ کرامت نیازمندان اولویت کار باشد
«جهادگران خوب میدانند که چه میکنند و چطور باید کرامت انسانی را حفظ کرد اما متاسفانه بعضی از خیریههای خودجوش که تازه وارد میدان شدهاند در بحث حفظ کرامت اصلاً دقتی ندارند و این موضوع من را ناراحت کرده است.»
اینها گفتههای آقای رضا دهقان، مسوول قرارگاه جهادی امام رضا (ع) در استان مازندران است. او ادامه میدهد: «درست است که موازیکاری در این روزها بین خیریهها زیاد شده اما اینکه با گرفتن شماره شناسنامه و تحقیقات یک بسته ارزاق به یک نیازمند بدهیم کرامت انسانی او را زیر سؤال بردهایم.»
دهقان از توزیع کارت هدیه بین نیازمندان میگوید: «ما امسال علاوه بر توزیع پنج هزار بسته ارزاق بین نیازمندان ۵۰۰کارت هدیه ۲۰۰هزار تومانی هم توزیع کردیم و برای ما مهم نبود که نیازمند قبلاً بسته ارزاق گرفته است یا نه؟ مهم این بود که به دست نیازمندی برسد که بعد از شیوع کرونا کار و کاسبیاش تعطیل شده و گرهای از مشکلاتش باز کند.» او ادامه میدهد ما در ۱۶کارگاه تولید ماسک حدود ۲۰هزار ماسک، برای استان مازندران تولید کردهایم. به علاوه ۳هزار گان و ۶۳۰لیتر محلول ضدعفونیکننده تولید کردهایم که در بستههای بهداشتی بین نیازمندان، بیمارستانها، پادگانها و ادارات توزیع شد.»
*صبح نو