جعفر قادری در بحث اولویتهای دولت آینده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، تحرک بخشیدن به اقتصاد را از اولویتهای دولت بعد توصیف کرد و گفت: این کار راهحلهایی دارد. دولت سیزدهم باید واحدهای تولیدی که به دلایل مختلف غیرفعال هستند فعال کند و تقاضاها را به سمت تولیدات داخلی ببرد و بتواند شرکتهای دانشبنیان را فعال کند که فاصله، شکاف و افتادگی فنی و تکنولوژی را کاهش دهد.
نماینده مردم شیراز در مجلس افزود: دولت آینده باید بخشهای پاییندستی، معدن، پتروشیمی، صنعت غذایی و پوشاک و مسکن را فعال کرده، مدلهای مناسب برای سرمایهگذاری در زیرساختها را طراحی کند و منابع و ظرفیتهای بخشهای غیردولتی را کنار ظرفیتهای دولتی قرار دهد و تلاشش بر این باشد که رونق فضای کسب و کار را با جدیت دنبال کند.
قادری تصریح کرد: دولت آینده باید بتواند از ظرفیت فناوری اطلاعات بهدرستی استفاده کرده و ساخت تجهیزات پزشکی و تمرکززدایی را به جد دنبال کند.
وی افزایش تعامل و ارتباط با قوای دیگر را از دیگر اولویتهای دولت دانست و گفت: دولت آینده باید از ظرفیت جلسه سران قوا و شورای عالی اقتصادی استفاده بیشتری کند و تلاشش در جهت تعامل و ارتباط خوب با کشورهای همسایه باشد و بتواند از ظرفیت این کشورها استفاده کند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر دولت بتواند سند راهبردی ایران و چین را تبدیل به قرارداد کند و از ظرفیت آن استفاده کند، به سرعت میتواند مشکلات کشور را حل کند.
قادری، موضوع بیکاری، تورم، بحران آب، صندوقهای بازنشستگی، کسری بودجه، هزینههای بالای دولت را از چالشهای پیشروی دولت آینده عنوان کرد.
وی در ارزیابی خود از سیاست خارجی دولت سیزدهم گفت: دولت بعد باید ارتباط و تعامل خوبی را با کشورهای همسایه، کشورهای بلوک شرق و آمریکای لاتین داشته باشد. دولت آینده میتواند کارها را با اقتدار پیش ببرد بدون اینکه تنش و حساسیت ایجاد کند.
نماینده مجلس یازدهم عنوان کرد: به اعتقاد من این سیاستها میتواند با یکدیگر هماهنگ شوند و این کار کاملا امکان پذیر است. اگر بتوانیم چند ظرفیت یعنی توانمندیهای داخلی، ارتباط با شرق آسیا و آمریکای لاتین و کشورهای همسایه را کنار هم داشته باشیم، غربیها قطعا همراه میشوند و کمک میکنند.
قادری درباره ترکیب کابینه سیزدهم گفت: به اعتقاد من همانطور که خود سید ابراهیم رییسی هم عنوان کرد کابینه باید فعال، زحمتکش، کارآمد و مردمی باشد و بحثهای جناحی، سیاسی و خطی نباید خیلی پررنگ باشد.
وی کارایی، مردمی بودن، سادهزیستی و شفافیت را مهمترین معیارهای تعیین کننده کابینه سیزدهم عنوان کرد و گفت: افرادی باید در کابینه قرار گیرند که خط مشی و راه و روش دولت را قبول داشته باشند البته ممکن است دیدگاه و نگاه سیاسی متفاوتی داشته باشند اما باید حاضر به کار و همراهی با دولت باشند. اگر این ملاکها و معیارها مدنظر باشد بهراحتی میتوان اعضای کابینه را انتخاب کرد.
منبع خبر