«انستیتو واشنگتن» در آستانه سه سالگی حکومت طالبان در گزارشی اعلام کرد طالبان از آگوست ۲۰۲۱ تاکنون در هزار و ۳۸۲ نشست دیپلماتیک با نمایندگان بیش از ۸۰ کشور شرکت داشته است.
به گزارش مجاهدت از مشرق، انستیتو واشنگتن در پژوهشی با بررسی تعاملات خارجی طالبان نوشت دیپلماسی طالبان سبب شده کابل به عنوان یک بازیگر بینالمللی پذیرفته شود و برخی کشورها نیز دیر یا زود امارت اسلامی را به رسمیت خواهند شناخت.
بر اساس این گزارش، طالبان از آگوست ۲۰۲۱ تاکنون در هزار و ۳۸۲ نشست دیپلماتیک با نمایندگان بیش از ۸۰ کشور شرکت داشته است.
مقامات طالبان ۲۱۵ دیدار با نمایندگان چین، ۱۹۴ دیدار با ترکیه، ۱۶۹ دیدار با ایران، ۱۳۵ دیدار با قطر، ۱۱۸ دیدار با پاکستان، ۸۴ دیدار با ازبکستان، ۶۹ دیدار با روسیه، ۶۳ دیدار با ترکمنستان، ۶۰ دیدار ژاپن و ۵۴ دیدار با عربستان سعودی داشتهاند.
بیشترین تعاملات طالبان با کشورهای غربی نیز به ترتیب با اتحادیه اروپا(۴۲ دیدار)، انگلیس(۳۳ دیدار)، نروژ(۳۱ دیدار)، آمریکا(۲۰ دیدار) و آلمان(۱۲ دیدار) بوده است.
یافتههای این گزارش بر اساس اطلاعیههایی است که طالبان از تعاملات خود با مقامات خارجی در رسانههای رسمی خود منتشر کرده و تعاملات طیف وسیعی از موضوعات، از جمله کمکهای بشردوستانه، کمکها در زمینه حکومتداری، فرصتهای اقتصادی، سرمایهگذاری و تبادلات مذهبی را پوشش میدهد.
انستیتو واشنگتن تصریح کرد: علیرغم عدم رسمیت یافتن رسمی طالبان، آنها عملاً به رسمیت شناخته شدهاند؛ اما امارت اسلامی آنها به طور پیوسته و اقدامات متعدد و غیرصریح به رسمیت شناخته شده است.
این گزارش افزود: این تحولات نشان میدهد که گامهای رسمی برای به رسمیت شناختن قانونی طالبان برای برخی کشورها دیر یا زود رخ خواهد داد و دیپلماسی سبب شده طالبان یک بازیگر بینالمللی پذیرفته شده باشد، باوجود اینکه هنوز به رسمیت شناخته نشده است.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است