به گزارش مجاهدت از خبرنگار دفاعپرس از زنجان، سردار «ناصر سعیدی»، جانشین فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح، در جلسه کمیته تفحص شهدای مفقود استان زنجان اظهار داشت: جریان جستجوی پیکر شهدا در هشت سال دفاع مقدس هم انجام میشد و بسته به شرایط پیکر شهدا از میادین جنگ به عقب کشیده میشد.
جانشین فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه بعد از جنگ جریان تبادل پیکر شهدا به صورت عمده انجام شد، بیان کرد: در سال ۱۳۷۰ شهدایی که پیکرشان عیان بود تحویل کشور داده شد، اما از سال ۱۳۷۰ به این نتیجه رسیده شد که باید یک کار نظامند و منظم برای شناسایی پیکر شهدا انجام شود.
وی با اشاره به مراحل تصمیمگیری برای بهرهگیری از ظرفیت نیروی مسلح برای جستجوی پیکر شهدا عنوان کرد: در دوران صدام جنایت کار، اجازه ورود گروه تفحص به عراق داده شود که در آن زمان دور از انتظار بود.
سعیدی با اشاره به ورود صلیب سرخ به موضوع تفحص شهدا بیان کرد: در دوره دولت جدید عراق فعالیت در این حوزه شکل دیگری گرفت.
جانشین فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه در زمان جنگ پیکر ۲۵ درصد شهدا در منطقه باقی ماند، اضافه کرد: این آمار دغدغه بازگرداندن پیکر شهدا را نشان میدهد.
وی با اشاره به اینکه تاکنون پیکر ۲۳ درصد شهیدان مفقودالاثر تفحص شده است، اضافه کرد: در سه سال ۴۶ هزار پیکر شهید به کشور بازگردانده شده است.
سعیدی با اشاره به اینکه تفحص پیکر سه هزار شهید یعنی دو درصد کار باقی مانده است، عنوان کرد: در کشور ۱۳ هزار شهید مفقود داریم، اما ۱۱ هزار پیکر شهید تفحص و شناسایی شده است و بین دو تا سه هزار پیکر شهید باقی مانده است.
جانشین فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح با بیان اینکه هماکنون کار یک مقدار سختتر شده است، با بیان کرد: با توجه به کاهش آمار شهدای مفقود کار و انرژی بیشتری میطلبد.
وی با اشاره به اینکه کمیته پایش آمار به صورت استانی تشکیل شود، بیان کرد: باید استانها تا ظرف یک ماه آمار شهدای خود را احصا کنند.
سعیدی با اشاره به اینکه همچنین نمونه گیری DNA از خانواده شهدای مفقودالاثر به صورت کامل انجام شود، بیان کرد: باید این نمونهگیریها سریع انجام و جمعبندی شود.
جانشین فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه باید پس از احصای اطلاعات شهدای مفقودالاثر هر استان محل حضور شهید را بازخوانی شود، بیان کرد: این کار موجب میشود بدانیم برای یافتن پیکر شهدا کجا را جستجو کنیم.
وی با اشاره به اینکه از ارتش انتظار میرود در زمینه تکمیل اطلاعات شهدای مفقود الاثر استان خود بیشتر فعالیت کند، بیان کرد: تعاملات خوبی با ارتش در این زمینه داریم.
سعیدی با اشاره به اینکه استان زنجان در هشت سال دفاع مقدس نماد غیرت و ولایتمداری بوده است، بیان کرد: با توجه به اینکه خوشبختانه آمار شهدای مفقود استان زنجان کم است نخستین استانی باشد که پرونده شهدای مفقودی را میبندد.
انتهای پیام/
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است