«مسجد» مبدأ حرکت‌های ضد استعماری است

«مسجد» مبدأ حرکت‌های ضد استعماری است


به گزارش مجاهدت از دفاع‌پرس از مشهد، آیت‌الله «سید احمد علم‌الهدی» نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی در دیدار با حجت‌الاسلام‌ «مجتبی مهدوی ارفع» رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان که در دفتر نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: تشکیلات در جذب افراد بسیار مؤثر است و کارها اگر با برنامه جلو برود، نتایج درخشان‌تر و ثمرات ارزشمندتری خواهد داشت اما اگر ما به دنبال این باشیم که فعالیت‌های ما به اسم تشکیلات و افراد، موردتوجه مردم قرار بگیرد، این نخستین قدم در مسیر انحرافی شرک به خداست.

وی افزود: اگر بنا باشد که رضایت غیر خدا ملاک عمل باشد و ما تحت هر عنوانی به‌دنبال جلب توجه دیگران باشیم، به این معناست که به‌جز ذات اقدس پروردگار، عنایت مرجع دیگری موردتوجه ما قرار گرفته است و سرچشمه همه رنج‎ها و مصائب در برنامه‌های فرهنگی هم همین است که از ابتدا جلب توجه برای ما اهمیت پیدا می‌کند و از اینجاست که ولو ضمن دستیابی به ده‎ها ثمره ارزشمند، حساب ما از خدا جدا می‌شود. این آفت بزرگی است که در زندگی به وجود می‌آید و باید همواره تنها هدف ما این باشد که ثمره تلاش‌ها، رضایتی در دل امام زمان (عج) ایجاد کند. 

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی ضمن تبیین فلسفه نام‌گذاری روز جهانی مساجد به این نام، خاطرنشان کرد: اینکه امروز بنام روز مساجد نام‌گذاری شده، به این خاطر است که مسجدالاقصی ۵۳ سال قبل به دست صهیونیست‌ها به آتش کشیده شد و اگرچه از این نمونه‌ها در تاریخ ننگین حیات نامشروع رژیم صهیونیستی فراوان است اما فلسفه نام‌گذاری این روز به این نام، این است که مسلمانان توجه داشته باشند که مسجد به‌عنوان یک مبدأ مثبت و سازنده، از زمان پیامبر (ص) سرمنشأ بروز همه جریانات ضداستکباری و ضداستعماری بوده و به همین خاطر، نابودکردن مساجد از نظر فیزیکی و معنوی به‌عنوان یک راهبرد مهم در دستور کار دشمنان قرار گرفته است.

علم‌الهدی ادامه داد: فرهنگ حضور در مساجد، میراث گران‌قدر نبی مکرم اسلام (ص) برای جوامع مسلمان در تمامی اعصار است. همان‌طور که تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، مسجد پایگاه مبارزات سیاسی بود و مردمی که مقلد و هوادار امام خمینی (ره) بودند، با اجتماع در مساجد، حکومت اسلامی را مطالبه می‌کردند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی هم کمیته به‌عنوان یک نهاد امنیت‎ساز، مساجد را به‌عنوان پایگاه تقابل خود با هجمه گروهک‌های ضدانقلاب قرار داد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه باید در اداره مساجد به سیره پیامبر اکرم (ص) اقتدا کرد، یادآور شد: همان‌طور که حضرت در مدت چهار روز مسجد قبا را با حداقل امکانات ساخت و ۳۱۳ نفر مسلمان را به‌گونه‌ای تربیت کرد که در جنگ بدر، در موضع ضعف مطلق قرار داشتند اما به برکت ایمانی که محصول کار فرهنگی پیامبر (ص) بود، بر لشکر هزار و ۸۰۰ نفره و مجهز کفار پیروز شدند. این پیروزی، مصداق فرهنگ و برکت مسجد است.

وی ابراز داشت: در دوران اوج مبارزات سیاسی علیه رژیم ستم‌شاهی، ستاد جامعه روحانیت مبارز در هر بحران و چالشی با ائمه جماعات ارتباط می‌گرفت تا برای حل مشکل از سطح نفوذ آنان کمک بگیرد. از زمانی که گارد شاهنشاهی با تانک به سمت میدان شهدا حرکت کرد و ستاد، مردم را به‌وسیله ائمه جماعات مساجد محلات مجاور آگاه کرد تا زمان انتخاب نخستین فرمانده سپاه پاسداران پس از پیروزی انقلاب اسلامی که شورای انقلاب به سراغ مجمعی از ائمه جماعات رفت تا از آنان مشورت بگیرد و جریان تأثیرگذاری مساجد بر وضعیت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور تا به امروز نیز ادامه داشته است.

علم‌الهدی ضمن تأکید بر ضرورت ارتباط پیوسته و مستمر مرکز رسیدگی به امور مساجد با ائمه جماعات گفت: ممکن است در برخی مساجد براساس فضای فرهنگی و اجتماعی محله، ائمه جماعات به‌تدریج دچار خستگی شوند و از اینکه باید تمام زندگی خود را در راستای توجه و رسیدگی به مشکلات مردم محله صرف کنند، حالت فرسودگی بر آنان مستولی شود. اینجاست که مرکز رسیدگی به امور مساجد باید زمینه‌ساز تقویت و تحکیم اراده این طلاب جوان باشد. از خداوند متعال می‌خواهیم که همه این تلاش‌ها را در جهت سربازی برای حضرت بقیه‌الله الاعظم (عج) خالص بگرداند تا مشمول عنایات خاصه آن حضرت باشد.

انتهای پیام/

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید