«سیدالعلما»ی انقلاب اسلامی که بود؟ +‌ عکس

«سیدالعلما»ی انقلاب اسلامی که بود؟ +‌ عکس

به گزارش مشرق، عالم ربانی و معلم اخلاق شهید آیت‌الله سیداسدالله مدنی، در عداد افاضل حوزه نجف و پیشقراولان انقلاب اسلامی به شمار می‌رود. از این روی شناخت این چهره، از مدخل‌های پژوهشی این رویداد شگرف دوران معاصر است.

اثری که هم اینک به شما معرفی می‌شود، در زمره زندگینامه‌های آن بزرگ است که مشترکاً توسط رضا بسطامی و داود قاسم‌پور تألیف شده و مرکز اسناد انقلاب اسلامی نیز آن را منتشر کرده است.

در دیباچه این پژوهش آمده است: «انقلاب اسلامی ایران، به عنوان آخرین «انقلاب» قرن بیستم در تاریخ سیاسی جهان معرفی شده است. مهم‌ترین خصیصه این انقلاب که آن را از سایر انقلاب‌ها متمایز می‌کند بی‌شک، وجه ایدئولوژیک آن است؛ چراکه برخلاف انقلاب‌های بزرگی، چون انقلاب کبیر فرانسه و انقلاب اکتبر روسیه که بر ایدئولوژی‌های کاملاً اومانیستی لیبرال – دموکراسی و مارکسیسم مبتنی بودند، انقلاب ایران از مشرب ایدئولوژیک فرابشری (الهی) برخوردار بوده است.

در شکل‌گیری، تکوین و پیروزی انقلاب اسلامی قشرها و طبقات بسیاری از جامعه ایران حضور داشتند؛ لذا وجه متکثر (پلورالیتیک) انقلاب ایران نیز از دیگر تفاوت‌هاست. در انقلاب اسلامی ایران همه قشرها و طبقات اجتماعی حضور چشمگیر داشته‌اند، لذا تئوریسین‌های انقلاب نتوانسته‌اند عناوینی مثل بورژوازی، کارگری یا دهقانی را برای این انقلاب به کار برند.

واضح است که همه انقلاب‌ها براساس دوره‌ای درازمدت و بر اثر عوامل و زمینه‌هایی ظهور یافته‌اند و در ادامه، عواملی تسریع‌کننده این واکنش اجتماعی را تشدید می‌کنند و سرانجام با اسقاط رژیم‌های دیکتاتوری و بر هم زدن وضع موجود، دوره جدیدی را بنیان می‌نهد. در اینجا ما قصد ریشه‌یابی انقلاب اسلامی ایران را نداریم؛ زیرا در این خصوص پژوهش‌های مستقلی تاکنون انجام داده شده و به دلیل اهمیت موضوع، باب تحقیق در این باره همچنان باز است؛ مع‌الوصف، باید اذعان کرد پژوهش در خصوص شخصیت‌شناسی انقلابی، ناخودآگاه پژوهشگر را به بررسی موازی انقلاب و تأثیر آن بر سوژه مورد تحقیق سوق می‌دهد.

جامعه ایران در بستر تاریخی خویش و در قبل از انقلاب اسلامی، سوابق مبارزاتی دیگری، چون نهضت مشروطه‌خواهی و جنبش ملی شدن نفت را تجربه کرده است؛ لکن ضمن ارج نهادن به همه مردان و زنانی که برای آرمان‌های بلندی، چون آزادی و استقلال این سرزمین رنج‌هایی عمیق را برخود هموار کردند تا چراغی فرا روی آینده باشند، باید گفت متأسفانه به دلایلی چند، از جمله فقدان یک رهبری واحد و قاطع، از نیل به همه آرمان‌های جامعه ایرانی ناکام بودند، اما انقلاب اسلامی متفاوت با گذشته با کوله‌باری از تجربیات حرکت‌های پیشین، تحت رهبری بزرگمردی، چون حضرت امام خمینی (ره) به پیش رفت و به پیروزی رسید.

امام‌خمینی (ره) از بطن جامعه ایران و از میانه طبقه ذی‌نفوذ روحانی قامت برافراشت، رهبری انقلاب را به دست گرفت و با خردورزی و درایت وافر، کشتی انقلاب را در مبارزه‌ای طولانی و پرتلاطم به ساحل پیروزی رساند. بدیهی است که امام‌خمینی (ره) در نیل به این مهم از همراهی و همکاری یاران مقاومی، چون خود بهره‌مند بود که می‌توان به شخصیت‌هایی، چون آیت‌الله دکتر بهشتی، آیت‌الله مطهری، آیت‌الله مدنی، آیت‌الله صدوقی، آیت‌الله اشرفی‌اصفهانی، آیت‌الله دستغیب، آیت‌الله قاضی‌طباطبایی و… اشاره نمود.

کتاب حاضر زندگی و مبارزات یکی از شاگردان امام خمینی (ره) و رهروان خط سرخ علوی را وجه همت خود قرار داده که وی را به درستی می‌توان از جمله تابنده‌ترین آذرهای انقلاب اسلامی ایران لقب داد.

او از خطه آذربایجان برخاست و در طول حیات سیاسی‌- مذهبی خویش لحظه‌ای از مبارزه برکنار نماند. چه آن زمانی که به عنوان خطیبی توانا برای ادامه حرکت انقلابی، هیجانات لازم را به وجود می‌آورد و چه آن زمانی که لباس رزم بر تن کرد تا در جبهه نبرد با دشمن متجاوز، الگویی برای رزمندگان جوان باشد و سرانجام در محراب خونین نمازجمعه تبریز، پاداش مجاهدت‌هایش را گرفت.

شهید آیت‌الله مدنی از خیل شاگردان وفادار حضرت آیت‌الله امام خمینی (ره) بود که نویسندگان کتاب ایشان را به درستی سیدالعلما نامیده‌اند.»

*جوان آنلاین

منبع خبر

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید