حرکت ترانه علیدوســتی در برداشتن حجاب، اکران دو فیلم اجتماعی مهم سینمای ایران یعنی برادران لیلا و تفریق را با خطر توقیف رو به رو سازد.
سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم. در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*******
روزنامههای امروز یکشنبه ۲۲ آبان ماه در حالی چاپ و منتشر شد که صیانت از اینترنت؛ تاکید سران قوا بر گفتوگو با جوانان، بنزین ۱۴۰۲ بدون تغییر قیمت و ایجاد یک مثلث فشار حداکثری به ایران در صفحات نخست روزنامههای امروز برجسته شده است.
استفاده از کلید واژه حکمرانی نو از سوی رئیس مجلس همچنان مودر توجه روزنامهها قرار دارد. روزنامه آرمان ملی دراینباره نوشته است:
اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی امری است که یکشبه ایجاد نمیشود، اما اگر روند امور در جامعه به شکلی نباشد که رضایت مردمی را فراهم کند این اعتماد و سرمایه از بین میرود. در این راستا بسیاری معتقدند که اتفاقات اخیر رخ داده در جامعه ناشی از بروز مطالبات انباشته شده در جامعه است که طی سالها به آن وقعی نهاده نشده است.
در ادامه این گزارش آمده است:
این در حالی است که برخی نه تنها اکنون بهدنبال رفع مطالبات و حل مشکلات در حوزههای مختلف نیستند؛ بلکه در بیان نیز به نحوی صحبت میکنند که گویی مردم در بیان مطالبات خود اشتباه کردند و آنها هستند که باید عذرخواهی کنند. بهنظر میآید که دولتمردان بهجای بیان اظهاراتی که موجبات ناراحتی جامعه را فراهم میکند باید بهدنبال عملکردهای مطلوب در جهت حل مشکلات مردم باشند.
روزنامه ابتکار نیز به بیان راهحلهایی در حکمرانی جدید در امتداد اغتشاشات پرداخته و مینویسد:
در چند روز گذشته بخشی از سیاستمداران و عقلای سیاسی نزدیک به قدرت که سکوت پیشه کرده بودند، مطالباتی را مبنی بر ضرورت انجام اصلاحات در کشور مطرح کردهاند.
در میانه ناآرامیها همواره انتقاداتی نسبت به عدم ورود عقلای سیاسی نزدیک به جریان قدرت مطرح میشد، اما در روزهای اخیر، بتدریج شاهد اتخاذ مواضعی انتقادی و مبنی بر ضرورت انجام اصلاحات بنیادی در کشور هستیم. برای نمونه محمد باقر قالیباف در نشست یکشنبه (۱۵ آبان) اظهار امیدواری کرده که هرچه زودتر امنیت در کشور بصورت کامل تثبیت شود تا تغییرات مشروع و لازم به سمت حکمرانی نو در عرصههای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، در چارچوب نظام سیاسی جمهوری اسلامی آغاز شود.
در ادامه این گزارش آمده است:
آنچنان که از شواهد امر بر میآید عقلای سیاسی نزدیک به جریان قدرت به این اجماع رسیدهاند که انجام اصلاحات و برخی تغییرات در چارچوب نظام ضروری است. با این حال، پیرامون این که چه تغییرات و اصلاحاتی باید صورت بگیرد، همچنان به عنوان مسالهای اساسی و در مقام یک ضرورت باقی مانده است. ضرورتی که پرداختن به آن برای آینده جامعه ایرانی بسیار حیاتی به نظر میرسد. صورت مساله به صورت شفاف این است که اگر اصلاحاتی قرار است صورت بگیرد، میبایست چه تغییراتی باشند و مسیر تحقق آن چگونه خواهد بود؟ در پاسخ به این پرسش اساسی ۷ گام اساسی مورد اشاره قرار میگیرد.
روزنامه همشهری نیز در سرمقاله خود علتیابی آشوبها را مورد توجه قرار داد و نوشته است:
علتیابی دقیق مشکلات. بسیاری تصور میکنند مشکلات امروز صرفاً ناشی از خصومت نظام است. سهم دشمن خارجی و سهم تصمیمات غلط و سهم موانع فرهنگی و نهادی و البته سهم بیتدبیریها و ناشایستگیها باید دقیق شود. سهم بافتهها و بزرگنمایی رسانهای نیز. ما نیازمند تغییر و اصلاحیم. این پیام باید منتقل شود که کسی وضع موجود را بینقص نمیداند اما مهم این است که در مسیر اصلاحیم و در حرکتیم. این ۳ گام باعث میشود مخاطب معترض ولو عصبانی هم آرامش بگیرد و امیدوار. خلاصه اینکه؛ همه مسئولیم. همه رسانهایم. همه پیامیم. فراموش نکنیم تا آخرین نفری که در حلقه ذهنی تروریستهای وطنی گرفتار است این فتنه ادامه دارد.
سرنوشت یک سلبریتی سینمایی در تهران!
دو روزنامه رادیکال هممیهن وسازندگی درشماره امروز خود به سراغ سلبریتیها رفتهاند، این دو روزنامه در بسیاری از روزها سوژه روز خود را با هم هماهنگ میکنند.
هممیهن سلبریتیها را متهم به تناقض کرده وآن را معطوف به مدل حکمرانی در داخل میداند. در سرمقاله این روزنامه آمده است:
سکوت سلبریتیها اعم از هنری و ورزشی، از یکسو محبوبیت آنان را نزد مردم تضعیف میکرد و این یعنی کسبوکارشان خسارت میبیند. از سوی دیگر فرصتی پیش آمده تا از زیر بار فرهنگی که مصلحتی پذیرفتهاند، بیرون بیایند. آن تناقض سیاستهای رسمی در اینجا خود را آشکار کرد. ولی ساختار رسمی چه زیانی میکند؟ قابل تصور نیست. آنان قادر به استفاده از این افراد در برنامههای آینده خود نیستند مگر اینکه در سیاستهای خود تجدیدنظر کنند. افرادی که خیلی هم زیاد هستند. شاید هم اینها حاضر به همکاری نباشند. مهمتر اینکه دست صداوسیما در بازنشر تولیدات قبلی هم بسته میشود، چون بهطور معمول و حداقل یکی از معترضان در برنامههای قبلی حضور دارند. جالب اینکه در ورزش با مشکل بزرگتری مواجه شدهاند، چون حذف ورزشکاران ملی به این سادگی نیست. پس باید با نتایج این تناقضات سوخت و ساخت؛ چارهای ندارند. اوضاع اوقات فراغت و فرهنگ رسمی از این پس دیدنی خواهد بود.
روزنامه سازندگی نیز ترانه علیدوستی را عکس یک کرده و مینویسد:
حرکت ترانه علیدوســتی در برداشتن حجاب، اکران دو فیلم اجتماعی مهم سینمای ایران یعنی برادران لیلا و تفریق را با خطر توقیف رو به رو سازد. سازندگی با حمله به روزنامه کیهان نوشته است که ترانه علیدوستی تنها بر اساس منافع خود عمل میکند! در روزهای اخیر سرنوشت ترانه علیدوستی و سلبریتیها به صورت همزمان مورد توجه اصلاحطلبان و بیبیسی فارسی قرار گرفته است.
چاپ متد شورش خیابانی در روزنامه اصلاحطلب!
هم افزایی رسانههای اصلاحطلب با ضد انقلاب در روزهای اخیر بسیار بیشتر از قبل است، سرمقاله شماره امروز روزنامه اعتماد به قلم آصف بیات کارشناس رادیوفردا (ارگان سازمان سیا) نشانهای روشن بر این ماجراست. بیات نویسنده کتاب شورشهای خیابانی است.
این عنصر ضد انقلاب در اعتماد نوشته است:
فرض کنید که خیزش کنونی استمرار بیابد و مثلاً پس از چند ماه وضعیت به صورت قدرت دوگانه درآید مثل اواخر ۱۳۵۷. در این زمان یک اصلاحطلب قرار است چه تصمیمی بگیرد؟ در کجای این معادله قرار است بایستد؟ یا که اصلاً قرار نیست کاری بکند چون اصلاحطلب است؟ در این رابطه یک واقعیت سیاسی بسیار مهم را باید مدنظر قرار داد. اینکه بسیاری از اتفاقات سیاسی بزرگ نظیر خیزشهای سیاسی و انقلابی انتخاب من و شما نیستند و با برنامهریزی و تصمیم این و آن به وجود نمیآیند، بلکه به همین «سادگی» اتفاق میافتند.
خوف از پهپاد ایرانی این بار در سعودی
روزنامه وطن امروز در گزارش اول خود به مسئله جوسازیهای اخیر سیاسی- رسانهای سعودیها در طرح ادعای حضور پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین و حمله قریبالوقوع ایران به زیرساختهای عربستان پرداخته و نوشته است:
هشدار شدیداللحن سرلشکر حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عربستانسعودی بابت دخالتهای رسانهای ۲ شبکه وابسته به این رژیم یعنی «ایران اینترنشنال» و «ایندیپندنت فارسی» در امور داخلی ایران باعث تغییر معادلات میدانی و رسانهای در منطقه و همچنین فضای مجازی شده است. ۲ رسانه ایران اینترنشنال و ایندیپندیت فارسی مهمترین شبکههای وابسته به عربستان سعودی هستند که سالهاست در حال فعالیت علیه منافع مردم ایران هستند.
در ادامه این گزارش آمده است:
هشدار سرلشکر سلامی موضع نظام جمهوری اسلامی است که در داخل مجموعه نظام تنظیم شده است. سعودیها باید پیام را گرفته باشند. اگر پیام را نگیرند و جدی تلقی نکنند، حتماً ضرر خواهند کرد. شبکههای اینترنشنال و العربیه بشدت علیه تهران فعالیت کرده و پمپاژ رسانهای سنگینی انجام دادند که بعد از چند روز مشخص شد این پروژه دروغی بیش نبوده است. همه این موارد نشان میدهد رسانههای وابسته به سعودی تبدیل به بازوی حرکتهای تروریستی نرم علیه ایران شدهاند.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است