به گزارش مجاهدت از گروه حماسه و جهاد دفاعپرس، سپهبد شهید حاج «قاسم سلیمانی» فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله در دوران دفاع مقدس که فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را نیز بعد از جنگ تا زمان شهادتش عهدهدار بود، روز ۲۶ تیر ۱۳۹۸، در جمع شماری از خانوادههای شهیدان غرب استان تهران، ضمن اشاره به نقش انکارناپذیر دوست و همرزم شهیدش؛ «محمدابراهیم همت» در رهبری مقتدرانه عملیاتی و مدیریت هوشمندانه نظامی لشکر ۲۷ محمد رسولالله (ص)، ضرورت اقتدا به اسوههای مدیریتی دوران دفاع مقدس برای فائق آمدن به مشکلات اداری کشور را در شرایط خطیر کنونی تشریح کرد که در آستانه سالروز شهادت وی منتشر میشود:
«یکی از حوادث بزرگی که قریب به سه هزار شبانهروز طول کشید و جمعیتی بالغبر میلیونها نفر، بهتناوب از استانهای مختلف کشور و در ردههای مختلف سنی آمدند و در این فضا قرار گرفتند و نقشآفرینی کردند، همین دفاع هشت ساله ملت ما بود.
در یک چنین فضایی که آکنده از حضور طیف متنوعی از آدمهای متفاوت است؛ اولین عنصر تأثیرگذار بر روند اتفاقات جبهه، فضای مدیریتی جنگ بود.
وقتیکه من دارم فضای مدیریتی جنگ را برای شما بازگو میکنم؛ خواهش میکنم که ذهن شما بهسمت امثال من و یا برادرانی که از آن دوران باقی ماندهاند، نرود؛ بلکه ذهنتان را سمت شهیدانی ببرید که الآن در عالم معنا؛ نظارهگر اعمال و رفتار ما هستند. ذهن خودتان را متوجه، همت، خرازی، باکری، متوسلیان، زینالدین و دیگر شهدا بکنید.
مثلاً در همین لشکر ۲۷ تهران، فرماندهان بزرگی مثل شهیدان: رضا چراغی، سعید سلیمانی، سعید مهتدی، عباس کریمی و رضا دستواره بودهاند. یا حاج احمد متوسلیان؛ که وی از جمله یلان و سرداران بزرگ جنگ بود.
اگر یک جامعه بخواهد منزه بشود، اولین عاملی که در تنزیه و تربیت آن جامعه تأثیر دارد، مدیران آن جامعه هستند. اگر فکر و رفتار مدیر؛ منطبق با اصولی بود که او هم در موضع بیان و هم در مقام عمل، به آن اصول اعتقاد داشت، قطعاً آن رفتار در دیگران هم تأثیرگذار خواهد بود. مثلاً؛ اگر منِ نوعی آمدم و در جمع شما صحبتهایی کردم که در خلوت خودم به آن حرفها پایبند نبودم، قطعاً بدانید که حرفهای من، در جان و دل و ذهن مخاطب، تأثیرگذار نخواهد بود.
شما وقتی به رویه مدیریتی شهید همت در لشکر تحت فرماندهیاش نگاه میکنید؛ میبینید که او بیاغراق در تمام خصیصههای تربیتی، از جمیع نیروهای خودش بالاتر بود. یعنی نسبت به رعایت موازین دینی، از همه نیروهایش تقید بیشتری داشت. در کوران سختیها؛ بیشترین بار مسئولیت را متوجه خودش میکرد.
ما در مجموعه اصول و قواعد نظامی کشور خودمان و حتی در جنگهای کلاسیک و غیر کلاسیک معروف دنیا؛ یک تعریف داریم و آن این است که اگر فردی در رده بالایی مثل فرماندهی لشکر مسئولیت دارد، باید بین خودش و میدان جنگ و خطر، یک فاصله ایمنی مناسبی را قائل باشد و رعایت کند؛ اما همت اینگونه نبود… من یادم هست که دیده بودم، همت در خاکریز اول و بدون فاصله با نیروهای رزمنده، عملیات را هدایت میکرد. اصلاً اگر همت و امثال همت در قلبها جاودانه شدند؛ بهخاطر همین مظلومیتهایی است که متحمل شدند.»
منبع:
بابایی، گلعلی، کوهستان آتش، تهران، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی: مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، نشر بیستوهفت بعثت، چاپ اول ۱۳۹۹، صفحات ۷۶۷، ۷۶۸
انتهای پیام/ 118
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است