حسین نامی، با اشاره به رفع محدودیتهای تسلیحاتی ایران، گفت: این موضوع قبل از اینکه وارد فروش تسلیحات بشویم و کشورهایی که خواستار خرید از ایران هستند و تعداد آنها کم نیست، یک موفقیت بزرگ جمهوری اسلامی ایران در مقابل امریکا بود.
وی افزود: دشمن با این تحریمها تلاشش بر این بود که دست جمهوری اسلامی ایران را از دست یابی به این بازار بزرگ کوتاه کند.
رییس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: این موفقیتها در حال حاضر در راستای هدایتهای مقام معظم رهبری بود و اینکه ما بایستی در مقابل تهدیدها و فشارهای امریکا مقاومت کنیم و قدمی عقب نشینی نکنیم و این ابتدای کار است.
بیشتر بخوانید:
وی تأکید کرد: فروش محصولات دفاعی، زمینه ساز گسترش تسلیحات دفاعی کشور خواهد بود و نظام جمهوری اسلامی ایران میتواند در این بازار با سرعت و دقت بیشتر کار کند و نه تنها جزء کشورهای صادر کننده باشد، بلکه سازنده تسلیحاتی بوده که بتواند از کیان این نظام و در نهایت از مسلمانان و مستضعفین جهان دفاع کند.
بیشتر بخوانید:
چرا ایرانیها حق دارند برای پایان تحریم تسلیحاتی جشن بگیرند؟
نامی افزود: سامانه سوم خرداد هواپیمای بدون سرنشین امریکا راهدف قرار داد، جالب است، این هواپیماها از آسمان بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا عبور کردند و آنها و نتوانستند آن کشف کنند و یا اگر کشف هم کردند به دلایلی ترسیدند آن را هدف قرار دهند.
سرنگونی این هواپیما به اندازه عملیات بیتالمقدس در دفاع مقدس مهم بوده و ارزش داشته است.
وی تصریح کرد: اینکه ما توانستیم آرکیو۱۷۴امریکا رابه زمین بنشانیم باید نگاه کنیم کشورهای دیگر چه میگویند، چینیها گفتند، این حالت بیشتر ندارد یکی اینکه جمهوری اسلامی ایران در مرکزی که این هواپیما را هدایت میکنند، یک عامل داشته است.
نامی افزود: یا به لحاظ اشرافیت الکترونیکی این هواپیمای فوق پیشرفته اینقدر پیشرفت کرده که این کار را انجام دهد.
رییس گروه ژئوپلیتیک مرکز راهبردی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به سامانه سوم خرداد محصول دفاعی بومی ما، اضافه کرد: خیلی از کشورها دنبال دسترسی به این محصول هستند، امکان ساخت و خرید آن را ندارند، دست بابی به این محصول برای ما یک موفقیت بزرگ و نوید دهنده یک راه ارزشمند و روشن است.
وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در زمینه تسلیحات هوافضایی، پیشرفتهای چشمگیری داشته است و همچنین در زمینه تسلیحات دریایی، ساخت تجهیزات نیروی زمینی پیشرفت داشته است.
نامی اظهار داشت:تولید این محصولات دفاعی به شکل زنجیرهای به هم وصل اند و نشان از قدرت جمهوری اسلامی ایران را دارد، نظام جمهوری اسلامی ایران در آینده با یک چهره جدید در منطقه وجهان ظاهر خواهد شد.
ساعت ۱۴ دقیقه بامداد پنجشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸، پهپاد ۲۰۰ میلیون دلاری «گلوبال هاوک» آمریکا در شرایطی که بر خلاف قوانین هوانوردی، کلیه تجهیزات مربوط به معرفی خود را خاموش کرده بود، در نهایت پنهان کاری، از پایگاه الظفره در نزدیکی ابوظبی امارات به هوا برخاست و به حریم هوایی ایران اسلامی تجاوز کرد.
این پهپاد متجاوز آمریکایی در ساعت ۰۴:۰۵ در حوالی منطقه «کوه مبارک» واقع در شرق استان هرمزگان، در کرانه دریای عمان، هدف سامانه پدافندی سوم خرداد نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت و منهدم شد.
بخشهایی از این پهپاد گرانقیمت آمریکایی در آبهای سرزمینی ایران در جایی که هدف قرار گرفته بود، توسط متخصصان ایران بازیابی شد.
منهدم شدن «گلوبال هاوک» این پهپاد فوق پیشرفته آمریکایی توسط سامنه پدافندی سوم خرداد ایران اسلامی، موجب حیرت متخصصان نظامی جهان شد؛ چرا که این پهپاد متجاوز آمریکایی رادار گریز بود و به عنوان دوربردترین پرنده عملیاتی جهان شناخته میشد؛ این پهپاد متجاوز، توان حمل یک محموله ۹۰۰ کیلوگرمی حاوی سنسورهای شناسایی را داشت و میتوانست به مدت ۳۰ ساعت بدون نیاز به سوخت گیری تا ارتفاع ۶۵ هزارپایی پرواز کند.
بر همین اساس «اولریکه فرانک» متخصص آمریکایی کاربردهای نظامی پهپادها در گفتوگویی، با «دردناک» خواندن سرنگونی پهپاد «گلوبال هاوک» توسط پدافند هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان هرمزگان، تصریح کرد که تصور این بود که این پهپاد هدف قرار نخواهد گرفت، اما آمریکا وجهه خود را از دست داد.
سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، نخستین مقام ایران اسلامی بود که به انهدام پهپاد آمریکایی واکنش نشان داد و صبح روز پنجشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۸ در کنگره شهدای استان کردستان، گفت: این یک پیام واضح و صریح و دقیق بود و آن اینکه مرزهای سرزمین ایران خط قرمز ماست و مدافعان این مرزها هر دشمنی که به این مرزها تعرض کند را نابود میکنند و دشمن متجاوز، برنخواهد گشت و نابود خواهد شد.
سردار «امیرعلی حاجی زاده» فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران، طی توضیحات مشروحی با بیان اینکه در دو مرحله و چندین نوبت به این پهپاد متجاوز آمریکایی اخطار داده شد، عنوان کرد: این هواپیمای بدون سرنشین سیستمهایی دارد که موقع تماس، اطلاعات را به ایستگاههای مرکزی خود مخابره میکند؛ آنها پاسخی ندادند. آخرین بار توسط قرارگاه پدافند در ساعت ۳:۵۵ اخطار داده شد و وقتی که از آبهای سرزمینی ما دور نشدند، ساعت ۴:۰۵ آن را سرنگون کردیم.
سردار حاجیزاده همچنین در حاشیه نمایش قطعات پهپاد ساقط شده آمریکایی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همراه با پهپاد آمریکایی یک هواپیمای p۸ آمریکایی نیز بود که این هواپیما ۳۵ نفر سرنشین داشت. این هواپیما نیز به مرزهای هوایی ما تعرض کرده بود و ما میتوانستیم آن را مورد هدف قرار بدهیم، اما این کار را نکردیم؛ چراکه هدف ما از سرنگونی پهپاد آمریکایی اخطار به نیروهای تروریست آمریکایی بود.
اما واکنش آمریکاییها از همان نخستین دقایق مخابره خبر انهدام پهپاد متجاوزشان، همراه با حیرت و ترس و استیصال بود؛ آسوشیتدپرس صبح پنجشنبه ۳۰ خرداد ۹۸ به وقت تهران، نوشت: بیل اوربن، سخنگوی سنتکام (تروریستهای آمریکایی مستقر در غرب آسیا) حاضر به اظهار نظر در مورد سقوط گلوبال هاوک نشده است. اما این سخنگوی نظامی آمریکا تصریح کرده، هیچ پهپاد آمریکایی بر فراز قلمرو هوایی ایران نبوده است!
اما دقایقی بعد از آن، پنتاگون وزارت جنگ رژیم آمریکا، طی بیانیهای ضمن تایید منهدم شدن پهپاد گلوبال هاوک، مدعی شد این پهپاد در خارج از مرزهای ایران هدف قرار گرفته است!
سپس در همان صبح پنجشنبه ۳۰ خرداد ۹۸ به وقت تهران، «سی ان ان» گزارش داد بنا بر اعلام کاخ سفید، «دونالد ترامپ» رئیس رژیم آمریکا، دو بار درباره پهپاد ساقط شده آمریکا، گزارش توجیهی دریافت کرده است. بنا بر گزارش «سیانان» در همان نخستین ساعات صبح پنجشنبه ۳۰ خرداد ۹۸ به وقت تهران، جلسهای در اتاق امنیتی کاخ سفید با محوریت تصمیم گیری در مورد پهپاد ساقط شده گلوبال هاوک، با حضور «پاتریک شاناهان» سرپرست مستعفی وزارت جنگ آمریکا و «مارک اسپر» سرپرست فعلی وزارت جنگ این کشور تشکیل شد.
منبع خبر