«حسن هانیزاده» کارشناس مسائل غربآسیا در گفتوگو با خبرنگار بینالملل دفاعپرس درخصوص کارشکنیهای رژیم صهیونیستی در جریان مذاکرات آتشبس با حماس، اظهار داشت: نهمین دوره مذاکراتی که در «دوحه» پایتخت کشور «قطر» بین حماس و رژیم صهیونیستی با حضور هیأت مصری انجام شد به دلیل اصرار هیأت اسرائیلی مبنی بر آزادی اسرا قبل از برقراری آتشبس و ارسال کمکهای انساندوستانه به غزه بینتیجه ماند.
هانیزاده افزود: این اختلاف بین حماس و رژیم صهیونیستی ماندگار شد و از بین نرفت و دلیل حماس هم برای کوتاه نیامدن در قبال رژیم صهیونیستی این بود که حماس اعتقاد دارد که باید آتشبس در درجه اول برقرار شود و سپس گفتوگو برای آزادی گروگانها و آینده غزه شکل بگیرد.
کارشناس مسائل غربآسیا ادامه داد: این در حالی است که به دلیل فشار افکار عمومی در داخل، هدف هیأت اسرائیلی این است که در ابتدا این گروگانها باید آزاد شوند؛ برهمین اساس مذاکرات غیرمستقیم حماس و رژیم صهیونیستی به نتیجه نرسیده است.
وی در بخش دیگر سخنان خود به تلاشهای دولت مصر برای جلوگیری از حمله ارتش رژیم صهیونیستی به رفح اشاره کرد و افزود: در ظاهر آمریکا و کشورهای اروپایی نیز تمایل آنچنانی برای حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح ندارند.
هانیزاده با بیان اینکه دو موضوع عمده در روند مذاکرات بین حماس و رژیم صهیونیستی وجود دارد، گفت: نخستین موضوع این است که شرایطی فراهم شود تا رژیم صهیونیستی به رفح حمله نکند و اگر حمله کرد طبیعی است که چالشی جدی اضافه بر غزه متوجه منطقه خواهد شد.
کارشناس مسائل غربآسیا عنوان کرد: موضوع دیگر آزادی اسرا است که بهعنوان تنها برگ برندهای است که حماس آن را در اختیار دارد؛ بر همین اساس هم اگر حماس اسرا را از دست بدهد امتیاز بالایی را به رژیم صهیونیستی داده است.
وی با تاکید بر اینکه مذاکرات برای توقف جنگ در غزه تاکنون نتایج خاصی نداشته است و یک نوع بنبست در مذاکرات مشاهده میشود، بیان داشت: روند مذاکرات بین حماس و رژیم صهیونیستی طولانی و زمانبر شده است و در این میان بازیگران بینالمللی ازجمله آمریکا و اروپا و بازیگران منطقهای ازجمله قطر، مصر و اردن دنبال این هستند که از نگاه مصلحتجویانه خودشان جنگ غزه را به به پایان برسانند.
هانیزاده گفت: در حال حاضر توپ در زمین «بنیامین نتانیاهو» است و اگر او بخواهد به شهر رفح حمله کند و به ارتش «اسرائیل» دستور اشغال رفح را بدهد طبیعا کشور «مصر» در این میان آسیب جدی را خواهد دید، زیرا در حال حاضر مرزهای «مصر» بسته شده است و فشار فلسطینیان برای ورود به مصر ممکن است باعث شود که چالشهایی برای دولت مصر ایجاد شود.
کارشناس مسائل غربآسیا افزود: بر همین اساس مصر به شدت نگران وضعیت رفح است و به نظر میرسد که آمریکا باید در این ماجرا ورود مستقیم داشته باشد. البته بر اساس گزارشهایی که وجود دارد، جنبشهای دانشجویی به عنوان اهرم فشار علیه حاکمیت آمریکا و اروپا تاثیرگذار بوده و امکان دارد که آنها در آخرین لحظه در ماجرای جلوگیری از حمله رژیم صهیونیستی به رفح ورود پیدا کنند و با عبور از «کابینه نتانیاهو» آنها را مجبور به استعفا کنند.
وی در پایان گفت: شرایط این روزهای منطقه بسیار سخت و پیچیده است و به نظر میرسد که آمریکاییها به شدت دنبال این موضوع هستند تا از مواضع تند «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح و کشتار مردم غزه بکاهند.
انتهای پیام/ ۱۳۴
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است