نماینده ویژه رئیس جمهور ایران برای افغانستان با بیان اینکه رفع بحران مواد مخدر در افغانستان نیازمند یک رویکرد جامع است، بر اتخاذ چنین رویکردی برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان تاکید کرد.
به گزارش مجاهدت از مشرق، در نخستین نشست کارگروه مبارزه با مواد مخدر در افغانستان که در چارچوب مصوبات نشست دوحه ۳ برگزار شد، حسن کاظمی قمی نماینده رئیس جمهور ایران برای افغانستان در سخنانی با تاکید بر پیچیدگی و گستردگی موضوع مبارزه با مواد مخدر، اظهارداشت که این معضل بهطور مستقیم با مسائلی چون ثبات سیاسی، وضعیت اقتصادی، شرایط معیشتی و توسعه زیرساختها در افغانستان مرتبط است.
وی در ادامه افزود که مبارزه با مواد مخدر در افغانستان تنها از طریق توجه به این مسائل جانبی میتواند به نتایج پایداری برسد.
به گفته کاظمی قمی، رفع این بحران نیازمند یک رویکرد جامع است که تمامی ابعاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را در بر گیرد.
نماینده ویژه رئیسجمهور در امور افغانستان همچنین بر اهمیت همکاریهای منطقهای برای حل بحران افغانستان تاکید کرد و اظهار داشت که راهحلهای موثر در این زمینه تنها از طریق تعامل و همافزایی کشورهای منطقه و استفاده از ظرفیتها و تجربیات آنان ممکن است.
وی در ادامه بهویژه بر نقش ایران به عنوان یکی از کشورهایی که تجارب فراوانی در زمینه مقابله با مواد مخدر دارد، گفت: ایران در راستای پیشبرد طرحها و پروژههای منطقهمحور در افغانستان مشارکت فعال خواهد داشت و آماده همکاری هستیم.
براساس این گزارش و به نقل از ایراف، کاظمی قمی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم رهبری این نشست توسط کشورهای منطقه تاکید کرد و گفت که این کارگروه باید از ظرفیتهای کشورهای مختلف به ویژه ایران و پاکستان بهرهبرداری کند تا اهداف مشترک در زمینه مبارزه با مواد مخدر محقق شود. این موضع با حمایت نماینده پاکستان نیز روبهرو شد و هیئتهای ایران و پاکستان برای پیشبرد مذاکرات و رهبری این نشست اعلام آمادگی کردند.
او در پاسخ به برخی نظرات نمایندگان کشورهای غربی تاکید کرد که مسائل فنی و تخصصی باید از مسائل سیاسی جدا باشد و نباید اجازه داد که موضوع مبارزه با مواد مخدر به ابزاری برای فشار سیاسی تبدیل شود.
این سخنان در واکنش به برخی انتقادهای نمایندگان غربی، بهویژه آمریکا و اتحادیه اروپا، مطرح شد که بر لزوم مشارکت گستردهتر نهادهای سیاسی و مدنی افغان در این نشستها تاکید داشتند.
همچنین نماینده روسیه نیز به شدت با تلاش غرب برای سیاسی کردن مسائل فنی مخالفت کرد و هشدار داد که اگر این روند ادامه یابد، روسیه در مذاکرات آتی شرکت نخواهد کرد.
وی همچنین تاکید کرد که اجازه نمیدهد آمریکا از کارگروه مبارزه با مواد مخدر برای مقاصد سیاسی خود استفاده کند و استدلال کرد که این یک گروه کاری فنی و تخصصی است و نباید سیاسی شود.
درخواست طالبان برای حمایت جهان در مبارزه با مواد مخدر
در ادامه این نشست نماینده طالبان بار دیگر به گزارش مجاهدت از اخیر سازمان ملل اشاره کرد و از عدم دریافت کمکهای بینالمللی برای مبارزه با مواد مخدر انتقاد کرد.
نماینده طالبان تاکید کرد که کشورش به هیچوجه اجازه نخواهد داد که به بهانه پیشبرد پروژهها و طرحها در امور داخلی افغانستان دخالت صورت گیرد.
در نهایت، در این نشست تصمیم بر آن شد که کارگروه مبارزه با مواد مخدر با ایجاد سه کارگروه تخصصی دیگر در زمینههای مختلف مانند عرضه و همکاریهای انتظامی، کاهش تقاضا و بهبود بهداشت و درمان و معیشت جایگزین فعالیت خود را ادامه دهد.
این کارگروهها قرار است در فوریه ۲۰۲۵ میلادی (بهمن ۱۴۰۳) آغاز به کار کنند و تا آن زمان، کشورها به رایزنیهای دوجانبه خود در این زمینه ادامه خواهند داد.
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده است