به گزارش مجاهدت از خبرنگار دفاعپرس از اردبیل؛ کتاب «زیر پوست زخمی جاده ها» نواخاطرات رانندگان رزمنده در هشت سال دفاع مقدس که به نویسندگی «مریم حضرتی» توسط انتشارات «خط هشت» در ۱۰۰۰ نسخه با حمایت مالی اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اردبیل به چاپ رسیده هست.
رانندگان در دوران دفاع مقدس نقش بسیار ویژهای را در بخشهای مختلف جنگ ایفا نمودند. رساندن کمکهای مردمی به جبههها و همچنین انتقال رزمندگان به مناطق جنگی و رساندن تجهیزات نظامی و جنگافزارها به دست رزمندگان آن هم در شرایط سخت و دلهورهآور که دائما خطوط دائم جبهه زیر بمباران شدید نیروهای دشمن قرار داشت کاری بسیار شجاعانه و شهادتطلبانه بود. این کتاب سعی دارد بخشی از خاطرات رانندگانی که در دوران دفاع مقدس در این امر نقش داشتند برای خواننده روایت کنند.
در بخشی از کتاب آمده هست:
برگشتیم اهواز. آن جا اوضاع طوری بود که به همه فرماندهها دستور داده بودند شش ماه از عملیات خبری نیست و بهتر هست در این مدت هر چه رزمنده، بسیج و پاسدار آمد، باید دورههای آموزشی را بگذراند. چرا که بعضی راننده ها، حتی سواد خواندن و نوشتن هم نداشتند و باید آموزشها را عملی یاد میگرفتند. تقریبا اواخر سال ۱۳۶۴ و اوایل ۱۳۶۵ بود که درس و کلاس آموزشی برای رزمندهها شروع شد. دستور آمده بود رزمندهها به مدت شش ماه سواد خواندن و نوشتن را هم یاد بگیرند، تا بتوانند مسیر را از روی تابلوها بخوانند. از این میترسیدند که خدای ناکرده نیروهای ما وارد خاک عراق شوند و آنها هم فکر کنند ما دیگر توان مقابله را نداریم و به آنها پناهنده شدیم. من هم سوادم در حد ابتدایی بود. در حد سه روز حروف انگلیسی را یادگرفتم. با جان و دل میخواستم این دوره را ادامه دهم. مرا برای ماموریتی به باختران فرستادند. باید میرفتم. همراه یکی از بچهها به نام دده کیشی و به دستور عصمتی، رنجبر و ممقانی که از من خواهش کرده بودند، قبول کردم بروم. درسم نصفه ماند و ما راهی باختران شدیم.
انتهای پیام/
این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست