ارائه الگوی مجسّم تربیتی، از بهترین راهکار‌های تربیت و پرورش است

ارائه الگوی مجسّم تربیتی، از بهترین راهکار‌های تربیت و پرورش هست


گروه استان‌ها  گروه استان‌ها دفاع‌پرس – حجت الاسلام «سیدامیر ابراهیمی» مسئول نشر آثار و ارزش‌های مشارکت روحانیت در دفاع مقدس لرستان. با ظهور آیین آسمانی اسلام، زن، گویا تولدی دوباره یافت. افکار جاهلی، شرایط اقتصادی و اجتماعی و همه آنچه در سرزمین عربستان وجود داشت، دست به دست هم داده بود تا زن، جز موجودی که وجودش تنها برای برآوردن نیاز مردان آفریده شده هست به حساب نیاید و صرفا، چون ابزار و آلتی بدون هیچ حق و حقوقی در معرض استفاده‌ی آنان قرار گیرد. زنده به گور کردن دختران، هیچ مانعی نداشت و ترحمی را بر نمی‌انگیخت. اسلام، با آموزه‌های حیات بخش خود و سیره رسول الله، جایگاه این چنینی زن را به جایگاهی شایسته رساند. به برکت اسلام، یکی از حقوق پایمال شده‌ی زنان که به ایشان بازگردانده شد جایگاه زنده و فعال زنان و مشارکت و حضور ایشان در فعالیت‌های اجتماعی بود. 

بهترین نمونه و شایسته‌ترین الگو در این زمینه دختر رسول خدا حضرت فاطمه زهرا (علیهاالسلام) هست که از همه جهات در اوج و تعالی قرار دارد، و از طرفی یک شخصیت عینی هست که نه تنها برای زنان بلکه برای مردان جامعه نیز از آغاز اسلام تاکنون که عطش دریافت تصویری از یک شخصیت جامع به عنوان الگوی تربیتی داشته اند می‌تواند الگو قرار گیرد. 

امام باقر (ع) خطاب به زنی که به دنبال الگویی سزاوار برای زندگی هست می‌فرماید: «اگر طالب فضیلتی، راه زهرا (علیهاالسلام) را پیش گیر.» (بحار الانوار، ج ۵۳) ارائه الگوی مجسّم تربیتی برای همه افراد در همه زمان‌ها و مکان‌ها بهترین روش تربیتی هست. مباحث نظری صرف تا وقتی در وجود یک شخصیت به عینیت ننشینند، نمی‌تواند بهترین شیوه‌های تربیتی را تحقق بخشد و ایجاد کشش نماید. مسلماّ انسان در آستانه قرن بیست و یک، به سهمگین‌ترین بحران‌ها در وادی نظر و عمل رسیده هست و عطش دریافت تصویری از یک شخصیت جامع به عنوان الگوی تربیتی، وی را در بیابان حسرت می‌سوزاند. زهرا (ع) می‌تواند بهترین الگو برای نه تنها زنان بلکه مردان و نه فقط در جامعه اسلامی بلکه تمام جوامع بشری باشد. علو مرتبه وجودی حضرت فاطمه (علیهاالسلام) نباید باعث شود که کسی بپندارد ایشان نمی‌تواند برای انسان‌های معمولی الگو باشد.

گستره ظرفیت وجودی حضرت فاطمه (علیهاالسلام) تا حدی هست که برای همه رفتار‌های خرد و کلان می‌تواند سرمشق و الگو قرار گیرد. اگر کسی نمی‌تواند به صد در صد نورانیت عمل ایشان برسد، می‌تواند خود را دست کم با بخشی از این ویژگی‌ها تطابق دهد و همین  این

این مطلب هست که می‌تواند ایشان را با وجود بعد و فاصله معنوی و تعالی مقام آسمانی به عنوان الگو مطرح کرد.
آیا زن مسلمان امروزی می‌تواند از حضرت زهرا (ع) الگو بگیرد؟ هنگامی که قرآن به موحدان و حق جویان سفارش می‌کند که پیامبر گرامی اسلام را الگوی رفتاری خود قرار دهید چه جای تردید هست که نه تنها زنان بلکه مردان هم از پاره تن رسول الله الگو گرفته و اصول رفتاری را از این بانوی بزرگ اسلام فرا بگیرند. همانطور که نمی‌توان الگو بودن پیامبر اسلام و سفارش قرآن در این زمینه را مختص به زمان و مکان خاص دانست؛ الگو بودن سرور زنان جهان را نیز نمی‌توان محدود به زمان‌های گذشته دانست. آنچه ایجاد شبهه می‌کند این هست که خاندان عصمت و طهارت در زمان زندگی می‌کردند که شرایط آن با وضع کنونی جهان متفاوت هست؛ روش زندگی آنان قابل انطباق بر زندگانی ما در عصر حاضر نیست. آنچه این شبهه را برطرف می‌کند این هست که اصول اخلاق و ارزش‌های انسانی در تمامی زمان‌ها و مکان‌ها یکسان و نامتغیر هست. فطرت و سرشت آدمی در همه دوران‌ها تاریخ اصول ثابت اخلاقی داشته و پذیرش انسان‌ها را نسبت به آنها نهادینه کرده هست.

انتهای پیام/

این مطلب به صورت خودکار از این صفحه بارنشر گردیده هست

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید