طرح نمایندگان برای دریافت غرامت از انگلیس به خاطر خسارات وارده به اتباع ایرانی

طرح نمایندگان برای دریافت غرامت از انگلیس به خاطر خسارات وارده به اتباع ایرانی

سه‌شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۸ – ۱۲:۴۱ طرح نمایندگان برای دریافت غرامت از انگلیس به خاطر خسارات وارده به اتباع ایرانی

نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس گفت: نمایندگان مجلس طرحی راطرح پیگرد حقوقی علیه دولت انگلستان برای جبران خسارات وارده به اتباع ایرانی تهیه و با بیش از ۱۰۰ امضا آن را برای بررسی به هیأت رئیسه تقدیم کردند.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، نمایندگان طرحی را با عنوان طرح پیگرد حقوقی علیه دولت انگلستان برای جبران خسارات وارده به اتباع ایرانی با قید یک فوریت تهیه و تدوین کردند.

وی افزود: این طرح با امضای بیش از ۱۰۰ نفر از نمایندگان برای بررسی به هیأت رئیسه مجلس تقدیم شد تا یک فوریت آن در جلسه یکشنبه هفته آینده مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

متن کامل طرح طرح پیگرد حقوقی علیه دولت انگلستان برای جبران خسارات وارده به اتباع ایرانی به شرح زیر است:

عنوان طرح: طرح پیگرد حقوقی علیه دولت انگلستان برای جبران خسارات وارده به اتباع ایرانی

مقدمه: دلایل توجیهی

از آنجایی که سیاست‌های خبیث دولت انگلیس در قبال ملت ایران تمامی ندارد و به استناد اصول قانون اساسی و در جهت استیفای حقوق ملت ایران لازم است دولت جمهوری اسلامی ایران که متعهد به دفاع از حقوق ملت و پاسداری از آن است هولوکاست واقعی تاریخی در کشتار جمع کثیری از مردم را در زمان جنگ جهانی اول که به دست حکومت استعمارگر بریتانیا انجام شد پیگیری نماید.

قحطی مصنوعی طراحی شده توسط انگلیس در سال‌های ۱۹۱۷ تا ۱۹۱۹ (میلادی) مقارن با ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۸ شمسی یکی از بزرگترین قحطی‌های تاریخی بود و بدون تردید بزرگترین فاجعه‌ای است که ایران به آن مبتلا شد. تنها نکته بسیار روشن در این فاجعه قربانی شدن ایران بیطرف در جنگ جهانی بود هیچ یک از طرف‌های متخاصم خواه به صورت نسبی و خواه مطلق تلفاتی با این وسعت متحمل نشدند. فاجعه‌ای که منجر به فروپاشی جامعه ایرانی تثبیت تسلط استعمار بریتانیا، بر ایران، تشکیل حکومت‌های وابسته به بریتانیا و کودتا علیه دولت‌های منتخب مردمی شد اسناد این قتل عام قریب به ۹ میلیون نفری همچنان در ردیف اسناد طبقه بندی شده و سری انگلستان قرار دارد و این کشور هنوز هم از انتشار آنها ممانعت می‌کند.

لذا با توجه به سابقه استعماری و دخالت دولت انگلستان و نقش حاکمیت ملی ایران و همچنین نقض مواد ۴-۵-و ۸ و بند ب ۱۱) اعلامیه جهانی حقوق بشر که موجب آسیب‌های جدی انسانی و مادی و معنوی زیادی در طی زمان‌های متوالی گردیده است.

به استناد بند (ج) اصل دوم و بند (۵) اصل سوم قانون اساسی و ماده واحده قانون پیگیری حقوق سیاسی نقش و دخالت آمریکا و انگلیس در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ علیه دولت ملی ایران مصوبه ۱۰٫۶٫۱۳۹۲و ماده واحده قانون افشای نقض حقوق بشر توسط آمریکا و انگلیس در جهان امروز مصوبه ۳٫۲٫۱۳۹۱ و به استناد بند ۴ ماده ۲ و بند یک ماده ۱ و بند ۱ ماده ۳۳ منشور سازمان ملل متحد، حق پیگیری حقوقی و قضایی برای دولت جمهوری اسلامی ایران محفوظ می‌باشد که از حقوق اتباع ایرانی در مراجع داخلی و بین‌المللی دفاع نماید و در صدد اقدام مؤثر برای جبران خسارات وارده اتباع توسط دولت انگلستان به عمل آورد.

به استناد احترام و اصل حاکمیت کشورها و اعلامیه حقوق جهانی حقوق بشر و حقوق بشردوستانه که توسط دولت انگلستان بارها نقص گردیده است که برای احقاق حقوق اتباع ایرانی برای ویزای جبران خسارت‌های وارده شده نیاز به پیگیر حقوقی دولت ایران را دارد. لذا طرح مذکور تقدیم مجلس شورای اسلامی می‌گردد.

موضوع طرح: ماده ۱- با توجه به نقض حاکمیت ملی و حقوق بشر و کشتار بالغ بر ۹ میلیون نفر ایرانی توسط دولت انگلستان در سال‌های ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۸ شمسی مطابق با (۱۹۱۷ تا ۱۹۱۹) میلادی که با ایجاد قحطی آغاز و منجر به جنایت علیه بشریت گردید. دولت جمهوری اسلامی ایران مکلف است کارگروهی به منظور جمع‌آوری اسناد، مدارک تکمیلی و برآورد خسارات انسانی و مادی و معنوی اتباع ایرانی تشکیل دهد.

تبصره: اعضای کارگروه عبارتند از:

۱-وزیر امور خارجه به عنوان رئیس کارگروه

۲-دادستان کل کشور

۳-معاون حقوقی رئیس‌جمهور

۴-وزرای اطلاعات، کشور، اقتصاد و دارایی و دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و دادگستری

۵-رؤسای کمیسیون‌های امنیت ملی و سیاست خارجی، قضایی و حقوقی و برنامه بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی

۶-سه نفر از فعالین ثمن‌ها با پیشنهاد وزیر شور و تصویب اعضای حقوقی

۷-دو نفر از حقوقدانان برجسته کشور به پیشنهاد معاون حقوقی و رئیس‌جمهور و تصویب اعضای حقوقی

ماده ۲-کارگروه موظف است راهکارهای پیگیری برای دریافت خسارات مادی و معنوی را تبیین نسبت به احقاق حقوق ملت ایران اقدامات لازم را به عمل آورد.

تبصره:رئیس کارگروه هر سه ماه یک گزارش عملکرد و اقدامات صورت پذیرفته را به مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط اقامت 24 پر بازدید ها پر بحث ترین ها بیشترین اشتراک بازار globe

اخبار کسب و کار globe بیمه البرز طاها گشت رسپینا هتل تارا سرمایه منبع خبر

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید