به گزارش خبرنگار مجاهدت به نقل از مشرق، سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی نامزد انتخابات ریاست جمهوری عصر امروز در رادیو فرهنگ در پاسخ به سوالی مبنی براینکه علت اصلی آمار بالای تجرد جوانان در سنین ازدواج چیست و دولت شما چه راهکاری برای تسهیل ازدواج جوانان خواهد داشت؟،گفت: از ۱۲ سال پیش یک کارگروه در مجلس راه اندازی شد که رئیس آن کارگروه من بود و موضوع آن حل مشکل جوانان و فرزندآوری بود.
وی افزود: موانع ازدواج و فرزندآوری را بررسی کردیم. یکی از مقولات، افزایش سن ازدواج بود. با اینکه تمایل به ازدواج بیش از ۹۵ درصد در جامعه و جود دارد اما عواملی مانع از آن است.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه اولین مسئله، اشتغال و بعد سربازی، تحصیلات و هزینه های ازدواج بود، اظهار داشت: قانون تسهیل ازدواج را داشتیم که اجرا نشده است. ما با کمک مرکز عملی اسلامی پیشرفت به یک مدلی رسیدیم که یک وزارتخانه تشکیل بدهیم به نام خانواده که موضوع آن ازدواج، پایدار سازی ازدواج،فرزندآوری و رسیدگی به آسیب های اجتماعی است.
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه دولت سلام دریچه نگاهش به خانواده است،گفت: از زاویه خانواده به برنامه و بودجه، سیاست و سیاست خارجی نگاه می کنیم.
وی اضافه کرد: در راستای این نگاه اجتماعی به مسائل، یک صندوق اعتبار خانواده در نظر گرفته ایم تا در موضوع ازدواج، تامین جهیزیه، مسکن و اشتغال جوانان به ازای اعتبار هر خانواده، اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی پیش بینی شود.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری درباره منابع این اعتبار ۵۰۰ میلیون تومانی، گفت: امروز منابع پراکنده ای در سطح دولت، بودجه، نهادهای عمومی و غیردولتی و بانک ها وجود دارد، اگر این منابع با یک نهاد مدیریتی، مدیریت و هدفمند شود این طراحی قابل اجرا خواهد بود.
قاضی زاده هاشمی خاطرنشان کرد: پیش بینی کرده ایم آمار ازدواج با این طراحی تا سه برابر افزایش می یابد، یعنی یک و نیم میلیون ازدواج در سال صورت خواهد گرفت.
وی بیان کرد: طراحی های دیگری در بحث مسکن، اشتغال و سایر حوزه ها داریم که به تکمیل و تعمیق این اهداف کمک خواهند کرد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: موضوع دیگری که در ازدواج دنبال می کنیم و وزارت خانواده باید به آن رسیدگی کند، بحث آداب همسر گزینی«کفویت» است. خانواده ها باید در هویت، هماهنگی داشته باشند و این در پیدار سازی خانواده بسیار موثر است.
قاضی زاده هاشمی با تاکید بر اینکه موضوع مشاوره های قبل و بعد از ازدواج و طلاق و موضوع فرزند آوری حائز اهمیت است، گفت: با توجه به اینکه شکل سنتی خانواده ها و جوامع تغییر کرده، موضوعاتی که به صورت نسلی منتقل می شدند و مهارت هایی که در خانواده های پُر جمعیت کسب می کردند، امروز در آموزش و پرورش اتفاق نمی افتد که برای این موضوع هم برنامه های مفصلی داریم.
وی در باره حاکمیت نگاه هزینه و فقدان الگوی مناسب در اقتصاد-فرهنگ، تصریح کرد: هر فعالیت فرهنگی، اجتماعی یا زیربنایی، انجام میدهیم باید پیوست اقتصادی آن را داشته باشیم، یعنی باید بدانیم که این سازوکار را چگونه طراحی کنیم که باعث خلق منابع مالی شود و خودکنترلی در آن حوزه اتفاق بیفتد.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: دولت وظیفه دارد در حوزه فرهنگ، یارانه بدهد و کمک کند. دولت نمی تواند بگوید من در فرهنگ مسئولیت ندارم، کمک دولت نیز باید مکمل سرمایه گذاری و اقتصاد مردمی باشد. البته در تمام حوزههای فرهنگی هنری باید به جزئیات و مشکلات پرداخته شود.
قاضیزاده هاشمی بیان کرد: ناظر به موضوع صنایع فرهنگی، موضوع «صنایع خلاق» پیش میآید. در این زمینه باید سرمایه گذاری عظیمی انجام شود. امروز بسیاری از کالاهای فرهنگی مثل لباس، عروسک و اسباب بازی ها وارداتی هستند.
وی با بیان اینکه باید به توسعه اقتصادی بازار توجه کنیم،افزود: باید تولید فرم و محتوا کنیم و در منطقه شرکایی داشته باشیم. منطقه ما اسلامی است و از این نگاه فرهنگی مشترک می توان استفاده کرد. با این اقدامات، میتوان تولید انبوه این کالاها را برای تولید کنندگان اقتصادی کرد.
منبع خبر