درخواست صدور قطعنامه سازمان ملل برای بانیان ترور سردار سلیمانی

درخواست صدور قطعنامه سازمان ملل برای بانیان ترور سردار سلیمانی


معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی معاونت حقوقی رئیس‌جمهور در نامه‌ای به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواهان صدور قطع‌نامه برای محکومیت بانیان ترور سپهبد قاسم سلیمانی شد.

به گزارش مجاهدت به نقل ازمشرق، عزیزالله فضلی معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی معاونت حقوقی رئیس‌جمهور در نامه‌ای به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواهان صدور قطع‌نامه برای محکومیت بانیان ترور سپهبد قاسم سلیمانی شد.

در این نامه که به صورت دو زبانه منتشر شده آمده است: بی‌گمان بی‌کیفرمانی بانیان جنایت ترور و مصونیت آن‌ها از هرگونه تقبیح و تنبیه قضایی، صلح بین‌المللی را بیش از پیش در وضعیت ایستا قرار خواهد داد.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد،

آقای رئیس و نمایندگان محترم

با احترام،

دو سال از جنایت باورناپذیرِ ترور نامشروع آقای قاسم سلیمانی تبعه و مقام ارشد دولت جمهوری اسلامی ایران که در حال انجام مأموریت دیپلماتیک در خاک کشور عراق بود سپری شد. مسئولیتِ ارتکابِ مستقیم این جنایت خشونت‌بار بین‌المللی متعاقباً توسط رئیس‌جمهور وقت دولت ایالات متحد آمریکا مورد پذیرش قرار گرفت. این اقدام خطرناک دولت ایالات متحده آمریکا در حالی صورت گرفت که منشور ملل متحد در جایگاه سند بنیادین و ریسمان وفاق بین‌المللی در دوران پسا جنگ، دولت‌ها را از هرگونه دست یازیدن به اقدامات مخل صلح و امنیت بین‌المللی منع کرده است.

شوربختانه سال‌هاست که عرصه زیست جمعی دولت‌ها شاهد بروز پدیدارِ نامبارکی موسوم به یک‌جانبه‌گراییِ افراطیِ دولت ایالات متحد آمریکاست که مجوز هرگونه نقض مقررات و قواعد بین‌المللی منشوری و فرامنشوری را برای این دولت محفوظ می‌انگارد.

موازینِ حقوق بین‌الملل، ارتکاب اعدام فرا قضایی، ترور مقامات دولتی و دیپلماتیک، جنایت علیه بشریت، نقض شدید حقوق بشر از جمله حق بر حیات، نقض حقوق توسل به زور، نقض اصول حقوق بشردوستانه را اکیداً ممنوع کرده است. همچنان که آتش جنگ جهانی دوم با ارتکاب یک ترور شعله‌ور شد، مبادرت به انجام هرکدام از اقدامات اخیرالذکر توسط اعضای جامعه جهانی می‌تواند صلح و امنیت بین‌المللی برخاسته از ارزش‌های بین‌المللی را وارد دوران پر آشوبِ هرج و مرج گراییِ خانمان‌سوز نماید. اکنون، منشور ملل متحد دگر بار در آستانه قرارگیری در وضعیتِ ایام واپسینِ میثاق جامعه ملل است، به‌طوری‌که تداوم وضعیت ملتهب کنونی می‌تواند تیر خلاص را بر پیکره منشور وارد آورده و بشر رنجدیده قرن بیست و یکم را در کام خاکستر و خون فرو بلعد.

برای پاسداشتِ صلح و امنیت بین‌المللی، برای تکریم نظام بین‌الملل حقوق بشر، به‌ منظور حل‌ و فصل مسالمت‌آمیز اختلافات بین‌المللی، به‌ منظور پاسداشت اصول عمومی حقوق بین‌الملل از جمله، اصل برابری، اصل حاکمیت و تمامت ارضی، به جهت توسعه روابط دوستانه بین‌الدولی، به‌ منظور تداوم همبستگی اجتماع بین‌المللی، برای تقبیح عملِ تجاوز، برای تقبیح جنایت علیه بشریت و برای تحکیم حکومت قانون در عرصه زیست جهانی، پیشنهاد می‌شود که این مجمع معظم از تمامی ابتکارات قانونی مندرج در حدود اختیارات خود از جمله صدور قطعنامه، ضمن تقبیح جنایت ترورِ مقامات دولتی و دیپلماتیک توسط یک دولت، تدبیری در جهت پیشگیری از ارتکاب چنین جنایاتی در آینده نماید. بی‌گمان بی‌کیفرمانی بانیان جنایت ترور و مصونیت آن‌ها از هرگونه تقبیح و تنبیه قضایی، صلح بین‌المللی را بیش از پیش در وضعیت ایستا قرار خواهد داد.

معاون ارتباطات و پیگیری اجرای قانون اساسی

معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری اسلامی ایران

منبع: مهر



منبع

این مطلب مفید بود؟
>

آخرین اخبار

تبلیغات
تبلیغات
ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید